sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Jazzia ja maustettua viinaa salakapakassa

Kieltolain aikaan salakapakka vatää ihmisiä jazzin ja alkoholin voimalla juhlimaan. Nyt huhutaan viinasta, joka on maustettu kallioimarteen juurilla lakritsaisen makuiseksi. Kaikki haluavat maistaa tuota uutuutta ja päästä kuulemaan tuoretta jazzlupausta.

Uteliaimmille baarimikko paljastaa, että puolen litran pirtuun (tai Koskenkorvaan) on lisätty kuivattua, kuorittua kallioimarteen juurta puolisen metriä. Juoman on annettu maustua vuorokausi pullossaan. Terävänsä saa juomankaatajan mukaan nauttia kovana teenä tai sellaisenaan snapseina.

Loppuillasta salakapakka on jo melkein tyhjentynyt. Vain sydänsuruihinsa hiljaa yksikseen juova mies nuokkuu pöydässään ja toisiaan salaa tapaamaan tullut pari yrittää jättää kyyneleisiä hyvästejä. Taustalla soi haikea saksofoni pimenevään iltaan...


Jazzista vain ei kertakaikkiaan tullut mitään ruokaa mieleen, sen sijaan kyllä kapakka ja juomia. Koetamme osallistua tällä vastikään kehittämällämme Kallioimarrekossulla kuukauden ruokahaasteeseen, mikäli kesän emäntä sen sallii. On kyllä maistuvaa, suosittelemme. Maltilla ;).

10 kommenttia:

 1. Kallioimarteen määrään oli päässyt ajatusvrhe paholainen mikä on nyt korjattu.

  VastaaPoista
 2. Jopas, en ole kallioimarretta kyllä ikinä itse käyttänyt mihinkään. Mitä mitä nyt lapsena on tullut juuri jos toinenkin maisteltua... Hauska idea.

  VastaaPoista
 3. Dea: minulla muhii jo päässä monia ideoita kallioimarteen juuren menoksi. viinaa maustamaan se ainakin sopi! maku valmiiksi lillutetussa viinassa vivahtaa salmiakkikossuun päin, mutta on hienostuneempi eikä niin makea. yllättävän paljon noista juurista tosiaan makua lähtee. ja onhan se hienoa kun on itsepoimituista juurista maustettua tömäkkää viina-arkussa :)

  VastaaPoista
 4. Pitäiskö tulle teille juopotteleen.. ;)

  VastaaPoista
 5. Salakapakka, mahtavaa! Jännä juttu, mäkin mietin pitäisikö osallistua viinalla :)
  Kirsikkalikööri tai -rommi pyöri mielessä. Vaikka jäi nyt testaamatta niin vielä joskus senkin voisi toteuttaa.

  Ja mielenkiinnolla jään odottelemaan mihin muuhun kallioimarteen juuri taipuu!

  VastaaPoista
 6. Veera: no mikä jottei kun taas kotona ollaan! tervetuloa vaan!

  Jytis: meillä on siis samalainen mielikuva jazzista.

  mekin odotamme mielenkiinnolla mihin kallioimarre taipuu :D

  VastaaPoista
 7. Mä saan kohta ajokortin ja mietin et tuun sitten, mutta miten musta nää kaksi asiaa ei sovellukaan yhteen..? :D

  VastaaPoista
 8. Veera: soveltuu oikein hyvin kun jäät samalla yökylään!
  tsemppiä inssiin!

  VastaaPoista
 9. Miten ihmeessä minä tälle sivulle oikein päädyin? :) No, hyvä että päädyin, koska kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Mahtavaa, että teillä on täällä luonnonyrttireseptejä. Oon harrastellu teetä ja hiushauteita niillä, mutta ruuanlaitossa tuntuu vielä hirveän epävarmalta.

  VastaaPoista
 10. No hyvä että päädyit Malitsu! :)

  Minä olen vähän vipsahtanut noihin villiyrtteihin - niissä yhdistyy niin kätevästi lähiruoka, ilmaisuus, terveellisyys, hyvö maku, uutuusarvo...mitä vielä?!

  tuolta "luonnon aarteista" tunnisteesta löytyy lisää vastaavanmoisia. oma huippulöytöni on ollut ruusunterälehtiherkut, jotka löysin Vivi-Ann Sjögrenin kirjasta Vivi-Annin keittiössä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin