perjantai 3. heinäkuuta 2009

Kanankoipia uudessa grillissä

Pastapää on päässyt oikein elementtiinsä. Muuton myötä meille nimittäin ostettiin uusi grilli, joka lämpiää puilla. Tämäntyyppinen grilli on ollut Pastiksen haaveena jo vuosia. Kieltämättä hommassa on oma viehätyksensä näin sivustaseuraavallekin, kun palavan puun tuoksu täyttää nenän ja tietää pian maukkaan sapuskan olevan tulollaan. Grillimme on Valugrillin mallistoa ja ystäviemme jo aiemmin omassa kesäkeittiössään testaama. He kehuskelivat niin ylös-alasruuvattavaa arinatasoa, että Pastis oli myyty. Mies on valintaansa edelleen tosi tyytyväinen. Onneksi!

Tässä yksi mainion makuinen kanankoipi, joka grillin ritilältä iloksemme eräänä iltapäivänä ilmestyi. Ohjeistus löytyi kirjasta "Grillaa", jonka tekijäksi on merkitty ICA:n koekeittiö (?). Alussa on hyvä vinkki, josta joka kokin on syytä otti vaari: Sulata broilerinkoivet mikäli käytät pakastettuja :D.

GRILLATUT BROISKUNKOIVET

kilo broilerinkoipia

grillikastike:
3 rkl voisulaa
1 rkl soijakastiketta
2 rkl chilikastiketta
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
paprikajauhetta
currya
suolaa

Sekoita grillikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Voitele koivet kastikeella.
Grillaa koipia korkealla hiilloksen yläpuolella kunnes ovat kypsiä, noin puoli tuntia. Kääntele ja voitele kastikkeella muutaman kerran paiston aikana. Voiteluun ehdottoman hyvä on silikonin suti, muuten.
Kanan kanssa tarjottiin salaattia tai voisikos sanoa kasvishakkelusta, johon oli pilkottu tomaattia, kurkkua, punasipulia ja basilikaa. Myös grillattu maissi pääsi mukaan tähkästään irti riivittynä.

Raikas salaatti yhdistettynä rapsakkapintaiseen broileriin oli oikein osuva yhdistelmä.

Maistuvaa viikonloppua kaikille!

15 kommenttia:

 1. Hei, se on hyvä ottaa huomioon, että kaikki eivät ehkä hoksi, että pakastetut koivet kannattaa sulattaa ennen grillausta... Itse asiakaspalvelutyössä vuosia olleena voin sanoa, että typerämpiäkin kysymyksiä kohtaa! :D
  a: Saako teiltä olutta?
  m: Ei, nämä oluthanat on tässä silmän iloksi...

  a: Ottaisin tämän kanafileen mediumina, kiitos.
  m: Kana yleensä kyllä tarjoillaan kypsänä...

  a: Ottaisin paellan, mutta ilman riisiä, kiitos. Onhan se okei?
  m: Paella on valitettavasti riisipohjainen ruoka, eli teille ei jäisi paljon syötävää, jos riisi poistetaan annoksesta...

  a: Mitä tuo bataatti on?
  m: Bataatti on perunan tyyppinen, tärkkelyspitoinen, makeahko juures..?
  a: No en mä sitten sitä ota, kun en halua niitä hiilareita mun annokseen!

  Ja niin edelleen. Jos tällaiset palikat osaavat mennä ravintolan ovesta sisään, niin varmasti myös kotikeittiössä on syytä muistuttaa, että pakastekoivet ON sulatettava. :D

  VastaaPoista
 2. Josko olisikin ollut vitsi... Nämä ihmiset on valitettavasti elävästä elämästä. :D Tällaisille palikoille on todellakin syytä kertoa, että kanankoivet tulee sulattaa ennen grillausta. :D

  VastaaPoista
 3. Juu, uskon minä todeksi!

  Olimme kerran syömässä ja kuuntelin kun viereisessä pöydässä tilattiin ruokaa. Tilasivat ensin pääruokaa ja tarjoilija kysyi ottavatko alkupalaa. Tyttö sanoi siihen: "jos ehtii" johon tarjoilija hiukan hölmistyneenä: "no jos ajoitetaan...". Ja niin alkupalat tilattiin :D

  VastaaPoista
 4. no mutta onhan se hyvä jos kysyy. Joku vanha ja viisas sanoi joskus että se joka kysyy on tyhmä vain hetken ja joka jättää kysymättä... :)

  VastaaPoista
 5. Nelle: se on kyllä ihan totta! kyllä sitä kieltämättä itsekin varmaan jonkun mielestä tyhmiä kyselee. toisaalta, eiväthän tietämättömyys ja tyhmyys olekaan synonyymejä.

  VastaaPoista
 6. Satunnainen vierailija4. heinäkuuta 2009 klo 19.58

  Mä olen niin KADE, kun teillä on tuo grilli. OLen vuosia sitä kuolannut ja isäntä ei ollenkaan ymmärrä!! "Kaasugrilli on kätevä ja nopea.." Meillä olen minä joka soppakauhaa heiluttaa, mutta grillaus on MIESTEN homma ja sen pitää olla helppoo. Ei ole helppoa olla hyvän ruoan ystävä miehen kanssa, jonka mielestä gurmeeta on mikromakkara !! No löytyyhän hänestä kuitenkin joitain hyviäkin puolia, mutta ruoasta hän ei ymmärrä MITÄÄN!! Onnea uudelle grilille, loistava valinta

  VastaaPoista
 7. Satunnainen vierailija: meillä on edelleen kaasugrilli "pikagrillausta" varten, mutta eipä sitä ole käytetty kertaakaan the grillin tultua :). uskomme myös tehneemme loistovalinnan!

  VastaaPoista
 8. Satunnainen vierailija15. heinäkuuta 2009 klo 14.53

  Minä jatkan isännän "kouluttamista" oikean, hyvän ruoan puolesta ja haaveilen The grillistä!

  VastaaPoista
 9. Satunnainen vierailija: :). tsemppiä siihen hommaan.

  Joskin on kyllä mielenkiintoista mikä on "oikeaa" ruokaa. Kotiliedessä oli justsillään artikkeli laadukkaan ruuan määrittelemisestä ja keskusteltuani aiheesta Pastiksen kanssa huomasin meidänkin olevan asiasta eri mieltä.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiinto heräsi heti: mikä oli laadukasta Kotilieden mukaan, entä missä mielipiteenne erosivat? Siitä saisi varmaan mielenkiintoisen postauksenkin...?
  Ruokakeskustelut on kivoja :)

  VastaaPoista
 11. p.s. meillä on sähkögrilli keittiössä, se on aivan mahtava. Tietenkin, jos olisi piha, oikea kunnon grilli olisi loistojuttu, mutta kerrostaloon sopii sähköinenkin!

  VastaaPoista
 12. pinea: itsekin tykkään ruokakeskusteluista, kunhan se tosiaan on keskustelua eikä eipä juupa väittelyä. täytyykin pistää harkintaan postauksen teko aiheesta, olisi tosi mielenkiintoista kuulla ihmisten mielipiteitä (jos keskustelua syntyisi).

  lyhyesti sanottuna olimme Pastiksen kanssa samaa mieltä siitä, että laadukas ruoka on ensisijaisesti maukasta. ruuan alkuperästä olemme eritavalla tarkkoja/kiinnostuneita. minä siis tarkempi siitä mistä ruoka tulee, joskin täytyy sanoa että kukkaro toisinaan määrää valitsemaan vaikkapa epäeettisemmän vaihtoehdon.

  meilläkin oli kerrostalossa sähkögrilli ja oli se nyt parempi kuin ei mitään ;).

  VastaaPoista
 13. Satunnainen vierailija17. toukokuuta 2011 klo 12.47

  Viitaten aikaisempiin kommentteihini, niin sen verran olen isäntää saanut "koulutettua" että samainen The grilli saapui meille tänä keväänä. Ja vaikka muuten ihana onkin (siis isäntä), niin tässä on asia, mistä ollaan paljonkin eri mieltä ;). Mutta hänkin on vuosien aikaan oppinut nauttimaan myös muustakin hyvästä ruoasta kuin mikromakkarasta ;). Tarkkaanpa pitää lukea teidän grillailukokeilunne ja ainakin tuota pizzaa pitää kokeilla.
  Kiitokset mielenkiintoisesta blogista.

  VastaaPoista
 14. No katoppa, hieno homma! Saa tulla antamaan meillekinpäin vinkkiä sitten jos sellaisia tulee. Tuolta grilli-tunnisteen takaa (sivupalkissa) löytyy kaikki grillijuttumme http://sillasipuli.blogspot.com/search/label/grilli .

  Jukka on oppinut, että hyvä tasainen hiillos tulee asettamalla pesän täyteen koivupuita kerralla.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin