maanantai 28. lokakuuta 2013

Omaan makuun rullaamista

Ystäväperheen tullessa kylään intouduimme pitkästä aikaan tekemään vietnamilaisia rullia. Lounaspöytä saatiin kokoon aika nopeasti, kun tarjolle nostettiin pääasiassa raakoja juttuja. Riisipaperit sai jokainen lilluttaa itse vedessä ja sitten koota siihen päälle mitä mieli. 
Tarjolla oli  valkosipuliöljyssä paistettuja jättikatkiksia, suirotettua porkkanaa, pilkottua fenkolia, huuhdeltuja ituja, kylmäsavulohta, pinaattia, pehmitettyjä riisinuudeleita, minttua, chilistä korianteria, ruohosipulia...
...lampaankääpäpaloja paistettuna ja siivutettua maa-artisokkaa raakana.

Paitsi että jokaisen sopi rullata mitä huvitti, jokaisen onnistui rullata myös miten huvitti. Tämän setin dippaaminen kastikkeeseen olisi ollut ehkä hieman haastavaa, JOS lapset olisivat dipistä innostuneet. 

Rullaamistekniikkaan saa hyvää esimerkkiä Kauhaa ja rakkautta-blogista. Munakastäytteistä(kin) rullaa voi matkia Riikan blogista

Dippikastikemallia haettiin Ruokalasta, näin: 

DIPPIKASTIKE RULLILLE

1 dl vettä
4 rkl sokeria (josta 3 rkl palmusokeria jos omistat)
1 rkl kalakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 limen puristettu mehu
1 hienonnettu valkosipulinkynsi

Keitä vesi ja sokeri yhteen. Jäähdytä. Sekoita joukkoon muut aineet. 

10 kommenttia:

  1. Nyt tuli nälkä! Laitan maa-artisokkavinkin korvan taakse, kuulostaa erinomaiselta.

    VastaaPoista
  2. Ei tämmöisiä pitäisi katsella ennen lounasta! Karmee pettymys sitten tuo työmaaruokala, nyt pitää oikein psyykata ittensä ;)

    VastaaPoista
  3. Riitta: Raaka maa-artisokka on muutenkin hvyää, vaikka coctail-paloissa. Jääkylvyn kautta vielä rapsakampaa.

    Merja: Tiedän tunteen...:)

    VastaaPoista
  4. Rullat ovat kyllä niin hyviä! Ja aika usein ainekset kotoota löytyvät edes jonkinlaisiin täytteisiin (olettaen, että riisipapereita ja -nuudeleita on valmiina). Mutta oletteko kokeilleet thaibasilikaa? Se on mun mielestä ihan täydellinen piste iin päälle rullissa.

    VastaaPoista
  5. Rullat ovat kyllä niin hyviä! Ja aika usein ainekset kotoota löytyvät edes jonkinlaisiin täytteisiin (olettaen, että riisipapereita ja -nuudeleita on valmiina). Mutta oletteko kokeilleet thaibasilikaa? Se on mun mielestä ihan täydellinen piste iin päälle rullissa.

    VastaaPoista
  6. Riikka ei kyllä olla. Kiitos kaunis vinkistä!

    VastaaPoista
  7. Pakko kyllä joskus kokeilla, näitä ohjeita jo Pinterestin kautta kuollaillut, tiedän että mies ei innostuisi niin pitäisi saada ensin vieraita ;)

    VastaaPoista
  8. Heidi: Ystäväni luuli niin myös pikkupojastaan, vaan toisin kävi :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin