sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pohjois-Italiassa nautiskelemassa: Modena

En muista mistä se lähti. Siis idea tähän matkaan. Veikkaan, että Jukka katseli maailmalta kiinnostavia kohteita syyslomaviikoksi meille kahdelle ja ravintolaperusteisesti valitsi Modenan. Siellä sijaitsee meinaten maailman kolmanneksi parhaaksi rankattu ravintola Osteria Francescana, jonne me onnekkaat saimme pöydänkin. Siitä kokemuksesta lisää täällä

Matkan suunnittelu jatkui niin, että päätimme lentää Milanoon ja Milanosta, mutta yöpyä kolmessa eri paikassa, yön kussakin. Vuokrasimme siis auton ja aloimme etsiä sopivia kortteereita. Ensimmäisessä kohteessa eli Modenassa valitsimme hotellin keskeisen sijainnin vuoksi. Muut kaksi yötä halusimme nukkua maatilamajoituksissa eli "agriturismoissa". Toteutin etsinnän kirjoittamalla googlemaps hakuun oikean seudun kohdalla "agriturismo", jonka jälkeen klikkailin auki kartalle ilmestyneitä palluroita. Suljin heti ne nettisivut, jossa piirretyt lehmät tanssivat tai jotka eivät ilmoittaneet selkeästi yöpymismahdollisuuksista tai ruokailusta. Löysimme kaksi oikein ihanaa paikkaa, joista niistäkin lisää myöhemmin. 

Koko matka painottui nautiskeluun, nautiskeluun ja ...nautiskeluun. Se merkitsee meidän kohdallamme syömistä, juomista, hyviä yöunia, aamupussailua ja fiiliksen mukaan etenemistä. Tällä matkalla fiilis vei välillä tilavierailuille ja toisinaan shoppailemaan. 

Modenasta löytyi ensimmäinen nautiskelukohde, Trattoria Aldina. Jukka löysi ravintolan jo kotoSuomessa tripadvisorista huomaten, että täällähän ne Suomen Master Cheffitkin kokkasivat taannoin. Hauskaa! Saimme kuin saimmekin pöydän pian täpötäydestä lounaskattauksesta ja hyvä niin. Pidimme Aldinan konstailemattomasta, mutta makuja täynnä olevasta ruuasta. 
Jukka otti alkuun lasagnen.
"Tortellini in brodo". Liemi oli huumaavan ihanaa ja hurjan syvän makuista. 
Oma pääruokani oli scamorza. Juuston savuisuus hurmasi!

Jukka valitsi pääruuaksi Stincon, joka oli possun jalkaa (aloituskuva). Liha oli mehevän irtonaista, todella maukkaalla kastikkeella. 
Nautiskelimme viinimme ja ruokamme rauhassa poistuen melkeinpä viimeisinä. Palvelu paikassa oli erittäin lämmintä ja hymyilevää keskellä kiireistä lounastakin. Loppulasku ei päätä huimannut - 36 euroa koko setti. 
 
Trattoria Aldina sijaitsi aivan kauppahallin vieressä, toisessa kerroksessa. Sahasimme muutaman kerran ohi ennenkuin älysimme nostaa katseemme. 
Lounaan jälkeen oli hyvä kuitata aamulennon vuoksi lyhyeksi jääneet yöunet päikkäreillä hotellilla. 
   
Hotelli Cervetta oli täynnä kauniita asetelmia ja harmoniaa. 
Aamupalakin oli katettu kauniisti. Pidimme erityisesti raikkaista marja- ja hedelmämaljoista. 

Modenan kauppahalli Mercato Albinelli on aivan pakollinen käyntikohde ruuasta kiinnostuneelle.
Itku meinasi tulla etenkin kalatiskin edessä, sillä kaikkea ei vaan voi pakata matkaan.10 kommenttia:

 1. Eikö ollutkin aika täydellinen kauppahalli? :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mercato albinelli!

  Oltiin muuten samaisessa hotellissakin meidän maaliskuisella Modenan käynnillä, tykättiin kovasti. Henkilökunta oli avuliasta, sijainti hyvä ja aamupala oikein hauska.

  VastaaPoista
 3. Campis no oli. Et sinä turhaan kehunut. Näytti pieneltä mutta olikin täynnä kaikkea niin upeaa!

  Jael: Oli oli. Tällä menolla jatkettiin kolme päivää :).

  Elisa: Ja näytitte käyneen Osteria Franceskanassakin. Hiukan nauruttaa tuo "osteria". Nää etuliitteet ei kyllä oikein enää pidä paikkaansa Italiassa.

  VastaaPoista
 4. voi ihanuus kuinka mahtavalta reissunne kuulostaakaan!

  VastaaPoista
 5. Mikä ruokakaupunki! On mahtanut olla hieno reissu, jään odottamaan seuraavia osia.

  Italialaisessa ruoassa parasta on juuri tuo, mikä kuvistakin käy ilmi. Liemi ei näytä ulkonäöllisesti kummoiselta, mutta ruoat ovat aina täynnä makua. Ei siis mitään turhaa kikkailua, vaan maku ennen kaikkea.

  Pluspisteitä pussailusta. Te ihanat romantikot annatte uskoa pitkän parisuhteen auvoon ;-)

  VastaaPoista
 6. Andalusiana: Oli kyllä todella hieno reissu! Ja lapsetkin olivat riemuissaan omastaan - olivat siskoni, isäni, ja äitini luona sekä nähneet serkkujaan. Kaikki voittaa tilanne siis!

  Jonna: Luulenpa että ilmeeni hiukan venähti tuon liemen nähdessäni, mutta tuoksu jo paljasti jotain hyvää olevan tulossa. Liemi vain oli niin kirkas että olisi hyvin voinut olla vettäkin, vaan oli kaukana siitä.

  Auvoistakin ;).

  VastaaPoista
 7. Mikä reissu! Aivan mahtavaa!

  Me ollaan pitkään haluttu lähteä Italiaan kiertelymatkalle ruoka, kulttuuri ja taide mielessä. Sellaiselle reissulle, jolla kierrettäisiin koko pohjoinen osa tai koko eteläosa maasta (tai kummatkin, miksei?). Siihen vaan tarvitsisi kokonaisen kuukauden...tai kokonaisen kesän!
  Kiva idea tehdä tuollainen "mini"-reissu samalla idealla :)

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Että sitä on sitten oikein pussailtukin.

  Nimm. Jäikö omasta reissustani ehkä puuttumaan jotain joka sitten kävi ilmi kyllä reissukertomuksestakin...

  LOL!

  VastaaPoista
 9. Sofia mikä jottei sellainenkin kuukausi tai kaksi olisi kiva. Suosittelen ehdottomasti suosimaan agriturismoja yöpymis/illallispaikkoina.

  Ansku: Tarkoitus olisi osallistua jos kerkiää.

  Nanna: Hah haa! Tätä en musitanutkaan. Ja pussattiin kuule monta kertaa ;). Jotenkin niistä sun Bologna-jutuista on jäänyt päällimmäisenä mieleen se nakukokki kaloineen.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin