sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Lahjaksi juhlailta baletissa herkutellen

Rakas kummityttömme, lapsuudenystäväni tyttö, täytti 10 vuotta. Pohtiessamme lahjaa päädyimme ostamaan neitokaiselle liput Prinsessa Ruusunen-balettiin. Minusta on tullut vuosien myötä entistä enemmän elämyksellisten lahjojen ystävä. Lahjasta ei aina tarvitse jäädä mitään konkreettista käteen. Lahja voi olla myös yhdessä vietetty aika, sellainen josta syntyy muistoja. 

Lähdimme balettiin lopulta tyttöjen kesken, minä ja ystäväni tyttäriemme kanssa. Jo pynttäytyminen nosti juhlafiilistä. 
Iltamme kohottautui ylelliseksi, kun saimme kilistellä ennen esitystä rauhassa Afternoon Tea:n äärellä. Lapsille kuohuviinilaseihin kaadettiin Lehtikuohua, meille aikuisille sampanjaa. 
Kippis ja onnea!

 
Afternoon Tea-setti sisälsi kauniisti katettuna sekä suolapaloja että makeita. Yhdellä kerrostarjottimella voi nähdä kokonaisuuden kahdelle hengelle. Kaikki oli todella hyvää. Maut olivat niin täyteläisiä ja tuhteja, että pieniltä näyttäneet suupalat olivat lopulta oikein passelin kokoisia. 
Laktoositonta ruokavaliota noudattava sai ihan omat makeapalansa. Suklaaleivos sai toivottua kevennystä mansikoista. Suklaamacaron oli ihastuttava sekä rakenteeltaan että maultaan ja omenapiirakka raikas.  
  
Syntymäpäiväsankarin ehdoton suosikki suolapaloista oli saaristolaisleipä kalaisalla moussella. Retiisikoristelu oli hieno oivallus!
Aikuiset taisivat nauttia suolaisten kohdalla eniten spelttiskonsseista, joihin sopi sipaista lisäksi mascarponea, sitruunacurdia tai mustaherukkahilloa. Näistä jälkimmäinen oli ehdottomasti oma suosikkini. Kolmioleipien sisällä oli täytteinä kurkkua, lohta ja paahtopaistia. 

Välillä käytiin nauttimassa balettiesityksestä, joka oli kummityttömme ensimmäinen laatuaan. Hän nautti musiikista, tanssista, lavastuksista, juonenkäänteistä ja huumorista silminnähden. Väliajalle suunnatessamme nuori neiti vain huokaisi: "Kaikki on niin ihanaa!"

Väliajalla me aikuiset nautimme oikein ihanat mustaherukka-praliinileivokset kahvin kera. 
Lapset herkuttelivat Kuningatar tikkuleivoksilla omenamehun kanssa. Syntymäpäiväsankari piti tästä leivoksesta todella paljon!
Koko ilta oli täynnä hymyjä, hyvää mieltä ja hurjasti kauneutta. Toivon että ilta painuu kummityttömme mieleen yhtä ihanana ja erityisenä kuin se piirtyi minun muistiini. 


Yhteistyön myötä opin, että Kanresta on Suomen kansanterveysyhdistys ry:n tytäryhtiö. Kansallisoopperan asiakkaana on sitä myöden mukana tukemassa Lastentautien tutkimussäätiötä, Suomen Mielenterveysseura ry:tä, Suomen Sydänliitto ry:tä ja Vanhustyön keskusliitto ry:tä. 

7 kommenttia:

 1. Oi, miten täydellinen kymmenenveesynttäripäivä, joka prinsessan unelma! Sankari näyttää niin onnelliselta että ihan itkettää :)

  VastaaPoista
 2. Hanna: Hän kiitteli moneen kertaan, vaikka paras kiitos oli se kiilto silmissä kun katsoimme esitystä - ja kun neitokainen söi väliaikatarjoilun leivosta.

  Campasimpukka: No oli! Sekä ulkonäöltä että maulta.

  VastaaPoista
 3. Oltiin koko poppoo aika onnekkaita, kun saatiin yhdessä kokea tämä!

  VastaaPoista
 4. Joulubalettiin on jo liput, pitäisi varmaan miettiä etukäteen näitä väliaikatarjoiluja, varsinkin kun ne nuin onnelliseksi tekee :)

  VastaaPoista
 5. Suosittelen lämpimästi! Etukäteen nautittu Afternoon Tea pidensi nautintoa. Oli mielenkiintoista katsoa esitykseen tulevia ihmisiä ja fiilistellä vain keskenään. Ja kuunnella shampanjakorkkien poksunaa!

  Merituuli Jukan tunnuksilla

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin