torstai 10. lokakuuta 2013

Taikinakuoren alla

Lapsemme rakastavat erilaisia ruukkuruokia. Ja sitten rehellisemmin: lapsemme rakastavat erilaisten ruukkuruokien voitaikinakuorta. Huoh.

Me aikuiset tykkäämme ruukkujen sisällöstäkin, vaikka ei siinä päällisessäkään mitään vikaa ole. Näinä runsassienisinä aikoina ruukkuun sukelsi orakkaita omenoiden, purjon ja kerman seuraksi. Lopputuloksena oli oikein maistuvaa syysruokaa!
   
 Maistuvaa syksyistä viikonloppua kaikille! Mitä teillä kokataan?

SIENIRUUKUT 
noin kolmelle - neljälle

öljyä paistamiseen
1 pieni purjo, valkoinen osa paloiteltuna *
5 dl orakkaita paloina
2,5 dl omenapaloja
1 dl ranskankermaa
1 dl kermaa
2 oksaa rosmariinia
voitaikinaa ½ levyä per ruokailija


Ota voitaikinat sulamaan. Laita uuni päälle 225 asteeseen. 

Paistele orakkaista paistinpannulla ylimääräinen neste pois. Lorauta öljyä sekaan. Lisää purjo ja pehmitä hetki. Lisää omenapalat, kermat ja rosmariinioksat niin että ne lämpiävät. 


Kauho kermainen sieniseos ruukkuihin. Kaulitse tai venyttele voitaikinapaloja sen verran, että saat ne hyvin ruukun kanneksi. Kypsennä uunissa kunnes voitaikina on kauniin värinen. 

Nauti hyvän punaviinin kera (ja sulje korvasi lasten sienikitinältä). 

* purjon vihreät osat voit säästää vaikka liemien keittoa varten

3 kommenttia:

  1. Ihanan kuulloinen sienitäyte!

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava resepti! Ruukkuruokia minäkin rakastan, sekä sisällön että sen kuoren takia :-)
    Ja mitä meillä syödään? Sattuneesta syystä kurpitsaa, kurpitsaa ja kurpitsaa... http://www.puutarhajahella.blogspot.fi/2013/10/mita-meilla-talla-viikolla-syodaan.html

    VastaaPoista
  3. Siiri: Olikin! Orakkaat on ihan lempisieniä, sillä ne on helppo havaita ja tunnistaa. Tänä vuonna orakkaita on ollut suht vähän, mutta lampaankääpiä onneksi niidenkin edestä.

    Ulla: No teilläpä kurpitsaa riittää! Me ajateltiin tehdä niistä keittoa huomenna thaikkuhenkisesti.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin