tiistai 15. elokuuta 2017

Possu souvlaki pirteästi maustettuna

Ei olla käyty Kreikassa paitsi Jukka. Kerran mietittiin kolmen kuukauden keikausta sinne, mutta koska tuolloin puolet perheemme aikuisväestöstä ei pitänyt fetasta, lähdimmekin Venetsiaan. Nyt jo 100 % aikuisista pitää fetasta, joten Kreikkakin kiinnostaa. 

Heikolla aasinsillalla aiheeseen.

Souvlaki tarkoittaa kreikkalaista lihavarrasta. Aloimme tehdä luomupossusta souvlakeja, mutta marinoinnin aikana totesimme että lihat on parasta kypsentää varrastikkujen sijaan halsterissa. Ajattelimme nimittäin käyttää lihapalat pitaleipien välissä täytteenä. Vartaat olisi joka tapauksessa pitänyt purkaa lautaselle, jotta pitaleipien täyttö olisi helpompaa. 

Mausteet perustuvat pitkälti Kreikan valtion matkailutoimiston ja Aldemar-hotellien keittiömestarien Helsingissä marraskuussa 2016 järjestämään Sympossio -tapahtumaan, jossa kokattiin yhdessä kreikkalaista katuruokaa.

POSSU SOUVLAKI

neljälle

500 g possun kasleria (tai ulkofilettä)
1 vihreä paprika
1/2 sitruuna

marinadi
1 rkl tuoretta timjamia
1 tl kuminansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
1/4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1/2 rkl karkeaa suolaa
pippuria

Pitaleipiä 1-2 per henkilö

Silppua tuore timjami ja jauha morttelissa kuminansiemenet jauheeksi. Sekoita timjami ja kumina oliiviöljyn, sinapin sekä etikan kanssa marinadiksi. Lisää marinadiin suolaa ja pippuria. Suolan määrä riippuu millaista suolaa käytät ja pippuria maun mukaan. 
Leikkaa liha suupaloiksi tai kuutioiksi, niin suuriksi että saat ne vartaisiin tai pysyvät halsterissa. Marinoi ainakin kolme tuntia, mieluummin 5-6 tuntia. 
Leikkaa samoin reiluiksi paloiksi paprika ja sitruuna. Kokoa vartaat liha-, paprika- ja sitruunapaloilla tai asettele palaset halsteriin. Grillaa lihat kypsiksi.
Tarjoa pitaleivän välissä kreikkalaisen salaatin sekä munakoiso-jugurtin kanssa. Niihin löydät ohjeet täältä.
Pitaleivät ostimme nyt kaupasta, mutta jos haluat tehdä nekin itse, hyvä ohje niihin löytyy täältä.

9 kommenttia:

  1. No nyt kuulkaa ens kesänä island hopping kreikkaan! You are misding out! Kyllä Kreikka on todella hieno paikka. Luonto, ruoka, ihmiset ja historia. Ai niin ja ilima!

    VastaaPoista
  2. Ei olis vältsisti huono idea. Työkaveri oli perheineen tänä kesänä ja tykkäsi kovasti. Uskon kyllä että tykättäisiin!

    VastaaPoista
  3. Voi miten hyvä idea laittaa halsteriin nuo vartaat! Me tykkäämme Kreikasta siinä kuin Turkistakin. Oletteko muuten Turkissa käyneet? Minä aloin lukea Silläsipulia silloin kun olitte Venetsiassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni Jukka on käynyt lapsena, mutta multa puuttuu tämäkin "kaikkien käymä" kohde.
      Venetsia oli kyllä ihanaa aikaa!Kiva kun rupesit lukemaan ja kiva kun sitten myöhemmin on tutustuttukin!

      Poista
    2. Olen käynyt lapsena Turkin Marmariksessa ja 2009 työmatkalla Istanbulissa. Samoin Kreikan suhteen, lapsena Korfulla ja työmatkalla Ateenassa sekä Thessalonikissa. Pidän Turkista ja Kreikasta kummastakin. Kreikka silti kiinnostaa enemmän, sinne kyllä pitäisi päästä lomalle.

      Poista
    3. Me ollaan autoiltu kuukausia Turkissa, mutta siitä on aikaa jo melko kauan. Turistikohteissa ei olla kuin pysähdytty kauppaan ja kerran täydellisen auringonpimennyksen takia. :D

      Poista
  4. Minäkin muistan alkaneeni seurata blogianne, kun olitte Venetsiassa. Aika juoksee! Mäkään en ole koskaan käynyt Kreikassa, mutta se kiinnostaa tosi paljon.
    Ihanan kuuloinen resepti, vanha kreikkalaisen ravintolan kokki hyväksyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompas se sitten ollut kannattavaa kirjuuttelua!
      ooksä ehtiny kreikkalaisessakin olla? Sä olet kyllä kerenny vaikka mihin!

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin