sunnuntai 6. elokuuta 2017

The Seafood Bar, Tallinna

illallisen tarjosi The Seafood Bar 
Teimme viimeisenä yhteisenä lomaviikkona tosi kivan parin yön pituisen reissun Viron Pärnuun. Paluumatkalle päätimme mahduttaa illallisen The Seafood Barissa, josta oli lähetetty kutsu tulla nautiskelemaan kesän aikana.

Mereneläviä tarjoavan The Seafood Barin sijainti on vanhan kaupungin tallaajille loistava,  sillä se sijaitsee Viru-kadulla juuri ennen vanhan kaupungin torneja, vastapäätä kukkamyyjiä.
Meidät ohjattiin istumaan yläkerran punatiiliseen, viihtyisän merellisesti sisustettuun tilaan. Ravintolassa on terassi sekä etu- että takapihalla. 
Saimme eteemme ruoka- ja juomalistat sekä tabletit. Viimeksimainituilta sopi tarkastella annosten kuvia, mikä oli hauska juttu. Toisaalta päällekkäinen systeemi paperilistojen kanssa, jossa vain oli hinnat, oli jollakin lailla sekava. Jos tablettiin saisi hinnatkin mukaan ja kokonaisuuden jotenkin selkeästi esille, paperiversiot olisivat turhia. Netistä on helppo tarkastella etukäteen ravintolan tarjontaa kuvineen ja hintoineen

Listalta löytyi vaikka mitä hyvänoloista. Hummerit rajattiin ravintolan puolesta tarjoamisten ulkopuolelle, muuten sopi ottaa mitä mieli. Pitkä lista mietitytti, sillä usein on tullut huomattua että varsinkin menuiden kohdalla vähemmän on enemmän.

Päätimme mennessä että lapset voivat tilata mitä mielivät. Lopulta se meinasi toisella pizza Margheritaa (jonka olo listalla oli outoa, mutta näköjään lapsellemme mieluista) ja toisella hampurilaista kalapihvillä.

Ruokailu alkoi katkarapuisella cocktail-salaatilla, joka tarjottiin klassisesti cocktail-lasista. Maku oli todella hyvä! Kiittelimme myös ruuan asettelua, jossa katkarapuherkkua oli sekä pohjimmaisena että päällimmäisenä välissään rucolaa.
Kampasimpukka-carpaccio oli paitsi kaunis myös hienon makuinen. Wakame-salaatti oli hyvää, meille sopivan suolaista.
Katkaravut sinihomejuustokastikkeella saivat ottamaan leivät käteen ja pyyhkimään niillä lautaset puhtaiksi. Ruoka kuulostaa kovasti retrolta, mutta maut olivat ihan tätä päivää!
Sinisimpukoiden liemi oli todella hyvää, miedosti chilistä ja sopivasti valkosipulista. Jukka tuumasi liemen olleen yksi parhaimpia simpukoiden kanssa maistamiaan.
Tarjoilija suositteli meille kokonaisena kypsennettyä merianturaa ja tartuimme suositukseen mieluusti. Onneksi niin, sillä vaalealihainen kala maistui kaikille. Itse pidin erityisesti rapsakaksi kypsyneestä pyrstöstä. Kokonaisen kalan tilauspelkoisille voisin vinkata, että kala oli todella helppo perata pöydässä. 
Poitsun kalahampurilaisen sämpylässä oli kivasti sekä vaaleita että mustia seesaminsiemeniä. Kalapihvin lisäksi sisältä löytyi mm. oivan makeaa sipulihilloketta, joka sai plussapisteitä aikuisilta, mutta lapselta ei. Ranskalaiset olivat rapeita.
Itse suurena mustekalan ystävänä pidin eniten grillatusta mustekalan lonkerosta. Suutuntuma oli juuri oikeanmoisen pehmeä ja maku oikein hyvä. Keralla tarjotut perunat olisivat voineet olla enemmän grillin makuisia.
Jälkiruuaksi ahdoimme vielä itseemme suklaamuffinssin, juustokakun ja sitruunapiirakan palan. Näistä viimeksimainittu oli juurikin sitruunaisuutensa ansiosta ajatuksellisesti eniten kalaravintolaan sopiva. Ajattelen samoin kuin blogikolleegani Viikonloppukokki ja Anne, että jälkiruuat ovat paikan heikoin lenkki.  Mikä kalaravintolassa sitten olisi sopiva jälkiruoka, mietimme yhdessä pöydässäkin, emmekä oikein tulleet mihinkään lopputulokseen.
The Seafood Bar oli mukavan rento paikka, jossa ruuat oli valmistettu huolella sekä maustamisen että kypsennyksen suhteen. Meille sattui suomenkieltä taitava tarjoilija, mutta aina se ei kuulemma ole mahdollista (jos sellaista kaipaa). Listat löytyivät monella kielellä, myös suomeksi. Tarjoilu oli asiantuntavaa, asiakasta kuuntelevaa ja ystävällistä. Kun kysyin tyttäreltämme mikä jäi parhaiten mieleen ravintolasta, hän mainitsi juurikin ystävällisen palvelun tarkentaen että tarjoilija aina kysyi mitä tykkäsimme ruuasta. Tytsy mainitsi myös, että ruuat tulivat mukavan nopeasti.

Tämän käynnin perusteella voimme lämpimästi suositella The Seafood Baria Tallinnassa kaikille jotka tykkäävät herkutella merenelävillä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin