maanantai 21. elokuuta 2017

Loistava Lime Lounge, Pärnu

Teimme koko perheen kesken muutaman yön reissun Viron Pärnuun. Pidimme kaikki kaupungista, kovasti! Vehreä kaupunki hurmasi hiekkarannallaan ja kompaktiudellaan. 

Ehdottomasti paras ravintolakokemuksemme Pärnussa oli Lime Lounge. SoppaHannankin suosittelema paikka ei ottanut pöytävarauksia kesällä lainkaan, mitä harmittelimme etukäteen. Pääsimme kuitenkin terassipöytään heti puoli kahdeksan aikoihin, täyttäen viimeisen pöydän. Asiakkaita neuvottiin odottamaan vapautuvaa pöytää terassin sivulla, eikä turhaan. Vaihtuvuus oli tiuhaa kun monet ottivat (vain) pääruuan tai salaatin. Me istuimmekin sitten hiukan pidemmän tovin.
 
Alkutuumailuun me aikuiset otimme ihanat drinkit. Silver signaturessa oli seljankukan lisäksi valkuaista ja vodkaa. Jukka valitsi negronin.
Makeahko leipä ei meitä suuremmin hurmannut, mutta maistettuamme ihanaa balsamicoa taisi kaikki leipäkin hävitä.
Lapset ottivat annoksensa lasten listalta ja ne riittivätkin oikein hyvin. Tyttäremme piti kanapastastaan, samoin poitsumme rapsakkakuorisista kanoista perunoilla ja jogurttikastikkeella. Huomionarvoista oli, että lasten annokset oli tehty yhtä huolella kuin aikuistenkin ja koristeltu kauniisti. 


Me aikuiset nautimme (tietysti!) myös alkuruuat. Toinen niistä oli postauksen alkukuvana toiminut todella kaunis tartar. Se paljastui myös oikein tasapainoisen, hienon makuiseksi. Yhtä lailla herkullista oli oivallisen pehmoiseksi kypsennetty, sitruunaiseksi marinoitu mustekalan lonkero. Annoksessa oli makuna myös hentoisen ohuita varsisellerisuiroja, joihin ihastuimme suuresti!
Pääruuaksi otimme kumpikin pastaa, jossa punaviinikastike oli kietonut hienosti yhteen makuja kantarelleista ja savustetusta ankasta. Krassin kukka paitsi kevitti annoksen tummaa ulkonäköä, myös raikasti ja pienesti pippuroitti makua.
  
Jälkiruuaksi nautimme puoliksi lämpöistä raparperikakkua vanilja-inkiväärijäätelöllä. Inkiväärifaneille tätä makua olisi voinut olla enemmänkin, mutta kokonaisuus oli kyllä kiva tarjoilutapaa myöden. 

Iltamme maksoi 102 euroa sisältäen edellämainittujen lisäksi 4 pulloa colajuomaa ja pullon roseviiniä (22 euroa). 

Herkkujen, loistavan hinta-laatusuhteen ja leppoisan tunnelman lisäksi ravintolasta jäi mieleen tarjoilijamme Kerttu Eilmann. Hänellä oli upea taito lukea asiakasta, mutta myös kysyä miten toivomme asioiden etenevän. Koko ilta sujui oikea-aikaisesti, myös lapsia asiakkaana kunnioittaen. Nuori nainen sai tarjoilun näyttämään poikkeuksellisen helpolta ja kevyeltä. Annoimme toki palautetta jo paikanpäällä, mutta haluamme antaa tässäkin. Usein tulee nimittäin nostettua kokkien osaamista nimillä, muttei tarjoilijoiden. Kuitenkin salihenkilökunnalla on valtava vastuu hyvin erilaistenkin asiakkaiden viihtyvyydestä ravintolassa. 

Sanomattakin lie selvää, että suosittelemme Pärnun Lime Loungea todella lämpimästi!

8 kommenttia:

 1. Tuonne pitää päästä seuraavalla kerralla, viimeksi oli niin sesonki lopussa, ettei moni paikka ollut enää auki, tai muuten oli mennyt ko ravintola tutkamme ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä ihana! Se teidänkin suosittelema oli hyvä, mutta vain aikuisille. Kirjoitan kyllä siitäkin juttua varmaan Pärnun koonnissa.

   Poista
 2. Lime Lounge, best! Ja olipa ihana tuo lopun tarjoilijan nimeltä mainitseminen, ihan totta, että aina se salipuolen henksu tuppaa unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teillekin suosituksesta, mennään varmasti uudestaan syyslomalla.

   Poista
 3. Tarjoilija on erittäin tärkeä osa onnistunutta ravintolakokemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! Ollaan mietitty tätä aika paljonkin varsinkin lähiaikoina, erilaisten kokemusten myötä.

   Poista
 4. Okei, nää teidän Pärnu-jutut on niin ihania, että mun on PAKKO äästä tuonne ja PIAN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas mukava kuulla jos tulee tuommoinen olo meidän jutusta!

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin