Hyppysellisen kolmekymppisillä pidettiin huolta myös juhlakansan janon sammuttamisesta.. Lähtökohta oli että sekoitussuhteiden pitää olla helppoja tyyliin suoraan täydet pullot sekaisin ja booli on valmis. Emme helposti löytäneet miellyttäviä booliohjeita, joten hyödynsimme tuttavapiirimme tietämystä ja näkemystä. Tarjoilimme kahta boolia, joista meillä oli hyviä muistoja ystäviemme juhlilta.
Kaaron kartanon booli
0,5 l kirkasta viinaa 60%
0,5 l Bols Sour Apple 17% likööriä
2 l spriteä
2 l kivennäisvettä
Jääteebooli
1 l kirkasta viinaa 60%
3 l jääteetä
2 l spriteä
Jääteeboolista saa vielä helpomman jos spriten tilalle laittaa sitruunaesanssia ja lisää jääteen määrää. Sprite tuo kuitenkin mielestäni mukavaa pirskahteua booliin. Edullisemman boolista saanee vastaavasti, jos jaksaa tehdä jääteetä itse.
Viinan määrää voi säädellä maun ja juhlakansan hilpeyden mukaan. Kuitenkin boolin on syytä olla helposti juotavaa eikä liioin viinalle maistuvaa. Näillä sekoitussuhteilla ainakin meidän porukalla oli tosi mukavaa. Lisäksi tarjoilimme viiniä ja oluita sekä limsaa.
Kuulimme myös mukavan idean boolin viilentämiseen. Pakasta muovipulloissa vettä ja heitä jäätyneet pullot boolin sekaan kellumaan. Booli ei täten laimene vaikka jää alkaa sulaa.
Kaaron kartanon booli
0,5 l kirkasta viinaa 60%
0,5 l Bols Sour Apple 17% likööriä
2 l spriteä
2 l kivennäisvettä
Jääteebooli
1 l kirkasta viinaa 60%
3 l jääteetä
2 l spriteä
Jääteeboolista saa vielä helpomman jos spriten tilalle laittaa sitruunaesanssia ja lisää jääteen määrää. Sprite tuo kuitenkin mielestäni mukavaa pirskahteua booliin. Edullisemman boolista saanee vastaavasti, jos jaksaa tehdä jääteetä itse.
Viinan määrää voi säädellä maun ja juhlakansan hilpeyden mukaan. Kuitenkin boolin on syytä olla helposti juotavaa eikä liioin viinalle maistuvaa. Näillä sekoitussuhteilla ainakin meidän porukalla oli tosi mukavaa. Lisäksi tarjoilimme viiniä ja oluita sekä limsaa.
Kuulimme myös mukavan idean boolin viilentämiseen. Pakasta muovipulloissa vettä ja heitä jäätyneet pullot boolin sekaan kellumaan. Booli ei täten laimene vaikka jää alkaa sulaa.
Hyvä vinkki boolin viilennykseen ja vetistymisen estämiseen on myös se, että pakastaa boolin makuun sopivia lasten mehutetroja ja laittaa niitä jääpaloiksi booliin. Ovat aika isoja köntsiä, sulavat siten hitaammin kuin normijääpalat ja tuovat makua booliin sulaessaan, eivätkä vetistä. Kokeilin tätä itse valmistujaisissani kesällä (oli tuon sour apple-boolinne henkinen booli itsellänikin), laitoin sekaan päärynämehutetroista jäädytettyjä mehujääkönttejä ja toimi hyvin!
VastaaPoistatotta virpi! hyvä että jaoit vinkin! mekin pakastimme osan limsasta silikonisiin (muffini)vuokiin ja ne saivat sulaa sitten rauhassa boolin seassa. Tosin osa jäisistä limsoista unohtui pakastimeen juhlimisen tuoksinnassa ;)
VastaaPoista