torstai 29. tammikuuta 2009

Simppelisti herkullista

Joskus ihan perusruoka maistuu huippuherkulliselta. Niin kävi taas tänään. Tein lihapullia pannulla voissa paistaen ja lisäsin ne tomaattikastikkeessa pyöriteltyjen keitettyjen pastojen päälle. Homman kruunasi vielä parmesaani. Miten simppeliä, mutta hurjan hyvää! Poitsummekin totesi ruuan olevan tosi tosi tosi hyvää, kun vain sai posket tarpeeksi tyhjäksi jauhelihasta.

Ai että miksikö lihapullat ovat niin tummia? No siksi että pannulla paistettassa ne ovat herkullisimmillaan juuri tuollaisina. Rapeita päältä ja pehmeitä sisältä.

Jos nyt joku ohjetta kaipaa, tässä tulee. Ainesmäärät ovat arvioita, sillä teen taikinan tuntuman mukaan. Tänään taikina jäi tosi löysäksi ja oli siksikin niin maistuvaa:

noin ½ dl korppujauhoa (esim. kuivettuneista leivänkannikoista raastettuna)
1 dl vettä
1 muna
noin 200 g jauhelihaa
mustapippuria
suolaa
lopputaikinaan lisäsin vielä lasten lihapullien jo käristyessä pannulla
ronskisti gorgonzola-sinihomejuustoa
sipulin pilkottuna
voita paistamiseen

Liota korppujauhoja vedessä kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi käsin. Ihanan tuntuista kun jauheliha pursuilee sormien välistä. Taikinan tömäkkyydestä tai vastaavasti löysyydestä riippuen pyörittele taikinasta palloja tai nostele taikinaa kuumalle, voista tirisevälle paistinpannulle. Paista kypsäksi välillä pullia kääntäen.
Illalla Pastapää teki jäljelle jääneistä lihapullista itselleen leivän lisäten mukaan vielä tomaattikastiketta ja gorgonzolaa. Hän se juuri loihtikin ilmoille, että miten näin simppeli voi olla näin hyvää! NAM!
Kuivapastavalikoimaa Forte dei Marmin kaupassa. Tuorepastat olivat sitten luonnollisesti kylmähyllyssä.

Ja loppuun vielä totutusti pari tunnelmakuvaa Venetsiasta.



2 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä ihanan tunnelmallisia kuvia täällä! Mä teen täällä harmaassa Suomessa Italian-matkaa ilman että persuksia tarvitsee penkistä nostaa :-D

    Ja oon samaa mieltä, että joskus se yksinkertainen perusruoka on ihan parasta!

    VastaaPoista
  2. Hippu: :-D

    monesti tuohon simppeliin, herkulliseen ruokaan liittyy kyllä tosi laadukkaat raaka-aineet, joten maistuminen ei siltä osin ole lainkaan ihmekään. joskin tässä on käytetty ihan tavallisen kaupan vakuumipakattua lihaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin