perjantai 13. maaliskuuta 2009

Juustomaistinkia


Juustoja Italiassa riitää, voi jestas! Huippukuuluisien Parmesaanin (Parmigiano-reggiano), Buffalamozzarellan ja Gorgonzolan lisäksi joka alueella on erikoisjuustojaan erityispiirteineen, niin Venetollakin johon Venetsia siis kuuluu.

Meillä oli ilo asustaa Venetsiassa Via Garibaldi- kadulla, jossa oli ainakin kolme kauppaa juustotiskeineen. Tämän herran kaupassa tykkäsimme asioida eniten, sillä hän osasi hieman englantia ja tarjosi aina maistiaisia. Minua hän kutsui madameksi, mikä tuntui hiukan hassulta.

Pyytäessäni paikallisia juustoja hän myi meille mm. seuraavia herkkuja: Piave, Asiago, Montasio ja Crucolo. Kaksi viimeksimainittua kohosivat omiksi suosikeikseni. Maistelimme näitä jälkiruuaksi tai muuten vaan, viikunahillolla tai ilman.
Ylläolevan kuvan Calabrialainen savustettu ricotta, ricotta pecorina affumicata, oli mainio löytö. Käytimme sitä raastettuna kuorruttamaan kurpitsagnocchiannosta ja täytettyjä pinaattilettuja. Ja söimme sellaisenaan, kuinkas muuten.

Juustokauppiaalta ostimme myös 30 kuukautta vanhaa parmesaania. Uskomattoman hyvää ihan sellaisenaan, päärynän seurana, pastojen päällä...Pakkohan tätä herkkua oli saada kotiinkin. Ystävällinen kauppias laittoi puolen kilon paloja meille vakuumiinkin ennen kuin toivottelimme "Arrividerci!" - "Näkemiin!". Juustokauppiaan seinälle jäi poikamme hänelle taiteilema piirros ja meidän taskuihimme kauppiaan tarjoamia luomu-karkkeja.

7 kommenttia:

 1. Ihania juustoja! Varmaankin teille jäi kova ikävä tuohon ihanaan juustokauppaan!

  VastaaPoista
 2. Hakaniemen hallissa sijaitseva Lentävä Lehmä on muuten erittäin hyvä juustotiski. Kehun sitä kaikille kun sieltä saa aina loistavaa palvelua maistiaisineen ja valikoimatkin ovat mukavat. :)

  VastaaPoista
 3. Yaelian: juu, ja niihin lihakauppoihin joista sai ilmakuivattua kinkkua ja pancettaa vaikka jonkin moista sekä montaa muuta. mutta silti,kotonakin on hyvä!

  cele: haimme sieltä alkutalvesta fondue-juustoja ja olemme kyllä sen kokemuksen perusteella kanssasi ihan samaa mieltä. Myyjä suositteli ja maistatti kolmea juustoa (jotka sitten otimmekin) ja sanoi vielä että painotetaan tätä edullisinta maun kuitenkaan kärsimättä. Sitä sanoisin asiakaspalveluksi! tiskiltä tuntui saavan paljon suomalaisia juustoja, joka on hyvä sekin!

  VastaaPoista
 4. Oih mitä juustoja!
  Hakaniemen halli on mun (melkein) lähin kauppa, joten käyn Lentävässä Lehmässä useamman kerran viikossa. Lähinna jugurtin perässä, mutta tulee kyllä ostettua juustoja ja luomukananmuniakin.
  Lentävään Lehmään kannattaa tulla kauempaakin.

  VastaaPoista
 5. Veera: olispas meilläkin lähikauppana Halli! Sinne kyllä tulee lähdettyä toisinaan, lihankin perään. ja samalla voi piipahtaa etnisissä kun kulmilla on.

  VastaaPoista
 6. Juustot ovat kyllä yksi heikko kohtani. Niillä voisin herkutella vaikka miten usein, mutta harmi ettei se oikein ole painonhallinnallisesti hirveän fiksua :(

  Heivasin teitä muuten aamupalahaasteella blogissani!

  VastaaPoista
 7. Virpi: samaten täällä! ja miten niitä tulee ostettua aina aika paljon jos yhtenä iltana aikoisi herkutella...;)

  kiitoksia haasteesta. tullaanpa vilkaisemaan!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin