tiistai 17. maaliskuuta 2009

Venetsian tuliaiset
Tämä on nyt sitten vikaviimeinen juttu Venetsiasta. Tämä tiedoksi niille joilla tulee jo korvistakin ulos meidän Venetsia-löpinät.

Esittelemme tässä ruokaan liittyvät tuliaiset, jotka raahasimme kotoSuomeen. Ylläolevassa kuvassa näet Nicola Tenderinin kuvittamat reseptit, joissa ohjeistetaan venetsialaisten herkkujen tekoon. Ajattelimme myöhemmin kehystää niitä vaikkapa keittiöön. Valittavissa olisi ollut myös englannin- tai ranskankieliset versiot, mutta halusimme ehdottomasti italiankieliset.
Tässä alueen omaa Vialone Nano risotto-riisiä, Camparia ja Aperolia Spritzien tekoa varten, grappaa, 30 kuukautta vanhaa parmesaania, pestoa ja mustia oliiveja. Keltaisesta rasiasta löytyy mustekalan mustetta pieninä annoksina vakuumiin pakattuna. Ostin myös "bottargaa" jauheena, koska kaupassa purkin nähtyöni muistin Locatellin käyttäneen "bottargaa" jossain reseptissä. Vasta jälkeenpäin otin selvää, että bottarga on mätiä. Niin että kaikki reseptit, johon käytetään kuivattua mätiä, otetaan suurella ilolla vastaan :).

Nämä kauniin värikkäät lasit ostimme Muranosta, joka on kuuluisa juuri lasinpuhalluksestaan. Pohja ja lasin suu ovat upeasti ovaalit, eri suuntiin. Kuuden lasin setissä jokainen on oman värisensä.

Buranossa käydessämme sijoitimme muutaman rahan kuuteen tällaiseen lautasliinaan, joissa on sukunimemme ensimmäinen kirjain. Hölmömpi voisi luulla niitä nenäliinoiksi, mutta kyllä me ajattelimme yhdistää ne kattaukseen ;). Ehkäpä katamme liinat Venetsiasta ostamiemme suorakaiteenmuotoisten alkupala- ja neliönmuotoisten pääruokalautasten kanssa, josta ei nyt ole kuvaa. Ovat kuitenkin kovin hienot ja valkoiset. Ja painavat. Matkalaukan sisällä varsin painavat. Ostimme lautaset tukkuliikkeestä, joka löytyi sattumalta kun kävelimme Campo Maninilta kohti Palazzo Contarini del Bovoloa. Yksityisasiakkaalle tuotteet myytiin arvolisäveron kanssa. Nyt kun mietin tarkemmin, myöskään ostamastamme hyvästä balsamiviinietikasta ei ole kuvaa, kuten ei myöskään oliiviöljystä.

Yksi parhaista ruokakirjoistamme ikinä on yllänäkyvä Giorgio Locatellin "Made in Italy - Food and stories", jonka hankimme Venetsiasta. Herkullisten reseptien lisäksi kirjasta löytyy tarinoita miehen omasta elämästä sekä myös raaka-aineiden esittelyä. Takana loikoilevat kirjat saimme päälliskaupaksi kun söimme huoltsikalla Länsi-Italian keikalla. Kirjasista löytyi monenmoisia kokeilunarvoisia juttuja.

7 kommenttia:

 1. Ei näihin kyllästynyt...! :) Upeat lasit ja hulppeat lautasliinat, olen itsekin miettinyt kankaisten ostoa, olisivat kivat. Tosin monogrammilla kirjailtuja ei heti taida tilattavaksi löytää :) :).

  VastaaPoista
 2. Venetsia ei tule korvista ulos;pikemminkin päinvastoin...
  Ihania tuliaisia olette tuoneet, herkkuja,kauniita laseja, monogrameilla varustetut liinat, upeita!

  VastaaPoista
 3. Irene: meillä on monia kankaisia lautasliinoja, mutta nämä ovat ensimmäiset kirjaimella. aika hienot minustakin. kankaisissa on se "ongelma" että ne pitäisi silittää hyvissä ajoin ennen ruokailun aloitusta ja se tupaa unohtumaan melkein aina...

  Yaelian: kiitos sanoistasi! pidämme itsekin tuliaisia onnistuneina. lasit ovat olleet jo käytössä, samoin Campari ja Aperol (kuten kuvastakin voi huomata) sekä parmesaani.

  VastaaPoista
 4. Lasit ovat aivan superkauniita! Ja meillä on näköjään sama sukunimen alkukirjain :) H-jengiin kuulutaan täälläkin. Eikä kyllä tosiaankaan pursua Venetsia korvista vielä täälläkään, ihanaa on ollut seurata.

  VastaaPoista
 5. Lisää Venetsiaa vaan kehiin!
  Aivan ihant nuo lasit, niistä lienee nautittu jo vähän Camparia..? :D

  VastaaPoista
 6. Venetsiaan ei voi kyllästyä! Eikä Italiaan. Oi jospa ihmisellä ois aina Italian matka tiedossa..

  Hienot tuliaiset.

  VastaaPoista
 7. Virpi: mekin ihastuttiin niihin laseihin kovasti. punnittiin ja punnittiin mutta onneksi lopulta ostettiin.

  Veera: no muutama sprizi juotiin lauantaina ruuan päälle...;D

  noeijoo: No Venetsiaan ei kylläkään! Eikä Italiaankaan. totta puhut, sinne päin vois suunnata kyllä tämän tästä...!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin