maanantai 23. maaliskuuta 2009

Lanttukuutiot kermalla tai oluella

Löysimme tämän lanttukuutio-ohjeistuksen Insanityn luotsaamasta Decapitated-blogista. Oli oikein hyvä, erilainen lisäke. Hunaja maustoi juureksen makeahkoksi kerman huolehtiessa täyteläisyydestä. Oikein suositeltavaa!

Toisella kertaa kokeilimme vastaavaa ohjetta, jossa kerma korvattiin oluella. Hyvää oli sekin. Olut maustoi lanttukuutioihin aika särmän maun, vaikka käytimme ihan jääkaapista löytynyttä perusolutta, Koffia kenties. Olutlantuista jätimme hunajan ja oreganon pois.

1 iso lanttu
1 keltasipuli
1,5 rkl hunajaa
2 dl kermaa tai olutta
30 g voita
tuoretta tai kuivattua oreganoa
suolaa
pippuria

Kuori ja kuutioi lanttu pieniksi, puolensentin kuutioiksi.Hienonna keltasipuli silpuksi.Kuumenna voi laakeassa pannussa. Lisää lantut ja sipuli ja freesaa kevyesti.Lisää kerma, hunaja ja oregano ja kypsytä miedolla lämmöllä reilut 10 min tai kunnes lantut ovat pehmenneet. Lisää suolaa ja pippuria myllystä maun mukaan.

Tämän lisäkkeen kanssa nautiskelimme juustotäytteisiä jauheliha"pihvejä", olutryyditteisten kanssa meni nautapihvi.

Viime kesänä kokkasimme hieman vastaavanlaisen, mutta kevyemmän lisäkkeen juuriselleristä. Sitäkin suosittelemme lämpimästi!

2 kommenttia:

  1. Tää on muuten mainio lisäke!
    Tein joskus joulun aikaan vastaavaa kun laatikkokiintiö oli täynnä mutta kaipasin lanttua lautaselle. Toisen kerran kun tein, korvasin hunajan siirapilla ja oli todella maukasta myös siten.
    Ja nyt pitääkin testata sitten tuota juuriselleriversiota!

    VastaaPoista
  2. Jytis: on on!
    varmaan tuo siirappi omaa makuaan lisäkkeeseen, kiitti vaan vinkistä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin