torstai 4. helmikuuta 2010

Kalainen torstairesepti Perjantaireseptiltä


Perjantaikokkina tunnetun Petri Holmenin ja vaimonsa Maijan resepti siialle päätyi torstaipöytäämme Jukan etsittyä vinkkiä kuhalle. Setti oli hurjan hyvää! Jukka totesikin aterian lopuksi ihastuneensa nyt kovasti valkoviinipohjaisiin kastikkeisiin, sillä nehän maistuivat jo täälläkin. Minä nyökyttelin minkä herkuttelultani kerkesin.

Salaattina meillä oli suikaloitua kaalia ja varsiselleriä. Ohjetta seurasimme melko tarkkaan muuttaen kuitenkin siian kuhaksi ja kuohuviinin valkkariksi. Meidän kuhafileemme oli niin komea että yksi paloiteltuna riitti koko perheelle.

KUHAA KERMAISESSA VALKOVIINIKASTIKKEESSA

Kuhafileitä 1 per ruokailija
1 dl kermaa
1 dl valkoviiniä
¼ kalaliemikuutio
n. 2 rkl ruohosipulisilppua
n. 2 rkl tilliä silputtuna
voita ja öljyä paistamiseen
loraus sitruunamehua
morttelissa murskattua suolaa ja valkopippuria

riisiä lisukkeeksi

Laita riisi kiehumaan, sillä kalan valmistus ei kauaa vie. Murusta sekaan osa kalaliemikuutiosta.

Pilko ruohosipuli ja tilli pieneksi. Kuumenna paistinpannu ja laita voita ja öljyä pannulle. Laita kalat pannulle ja rouhi hieman suolaa ja pippuria päälle. Paista kala kääntämättä lähes kypsäksi. Paista hetki vielä toiseltakin puolelta. Kun kalat ovat kypsiä, nosta ne lautaselle odottamaan. Laita pannulle valkoviini, kerma sekä loraus sitruunamehua. Muserra joukkoon kalaliemikuutiopalan loppu. Keitä kokoon noin puoleen, lisää ruohosipuli sekä tilli. Kalojen paistamisen jäljiltä pannulle jäi meillä aika paljon pippuri-suolarouhetta, joten emme lisänneet enää makua. Tarkista kuitenkin maku ja mausta lisää tarvittaessa. Lisää lautaselle riisi ja kastike, sekä mahdollisesti salaattia. Sitten vaan nauttimaan tästä herkullisesta kalasta.

2 kommenttia:

  1. Valkoviini tekee kastikkeesta herkkua - eilen lorautin vaan kalarullien kanssa vuoan pohjalle, lisäsin kalafondia ja hiukan vettä ja lopuksi sekoitin vielä lorauksen kermaa - ja mahtava kastike oli valmis samalla kun kalakin kypsää...

    VastaaPoista
  2. uskon! haistan melkein tuoksun tänne asti (kun vatsani on melkoisen tyhjä ja nälkä vaivaa).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin