sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hääpäivänä Esitystaloutta ja Kuuta

Meillä on hääpäivänä tapana vuorovuosina suunnitella toisillemme yllätykseksi jotain, josta nautimme vain me aikuiset kahdestaan. Olemme aiempina vuosina mm. tarponeet jäitä pitkin Espoon Vasikkasaareen grillaamaan makkaraa ja ajaneet kylttyyririentoihin Tampereelle yhden yön hotellilomalle. Viime vuonna nautiskelupäivämme Turussa peruuntui junnumme ollessa kovasti kipeä.

Tänä seitsemäntenä vuonna suunnitteluvuoro oli Jukalla. Hän oli ennakoivana tyyppinä osannut varata ajoissa liput Espoon kaupunginteatteriin Juha Jokelan "Esitystalous"-näytelmään. Aivan loistava kokonaisuus näyttelijöitä, tekniikkaa, tarinaa ja ohjausta myöten. Esityksen lopussa kuulimme Ria Katajan ja Tommi Korpelan aloittamana hienoimman version biisistä "Working class hero" ikinä! Suosittelemme!

Vaikuttavan esityksen jälkeen suhautimme Helsingin Töölöön kohteena ravintola Kuu. Eikä aterioimispaikkamme himmentänyt lainkaan päivän kulttuurinautintoa, päinvastoin.
Alkuun nautittu Porsaan rilletti ja Waldorfinsalaatti oli ihana kokonaisuus. Rilletin pehmeä, suolainen maku meni loistavasti yhteen raikkaan salaatin kanssa. Savulohikeittoa ei ole turhaan mainittu ravintolan suosituimpien joukkoon. Liemi oli ihanan savunmakuista ja lautanen upean selkeä.
Pääruuaksi otimme kumpikin ankankoipi confit:n tattirisotolla. Lautaselta löytyi myös voissa pyöriteltyä paksoita. Risoton liemi oli maukasta ja ankka todella mureaa. Kastike oli ehkä aavistuksen liian suolaista makuumme, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.
Jälkiruokalistalla mikään annos ei pompannut oikein hirmuisen houkuttelevaksi. Valitsimme erilaiset jälkkärit ja haarukoimme sekä lusikoimme annoksiamme sitten yli pöydän makukokemuksia jakaen. Minun suklaapitoinen jälkiruokani sisälsi myös suolaisia pähkinöitä ja ravintolassa tehtyä nougatjäätelöä. Hyvää, muttei mitenkään erityistä.
Jukan vaniljapannacotta jäi auttamatta lakkasorbetin vahvan maun jalkoihin, mutta mitäs tuosta. Niitä kun voi lusikoida ihan erikseenkin lakkaisen vaahdon täydentäessä kokonaisuutta.

Aivan ihana päivä ja ilta.
Kyllä kaksinolo ihan vaikka yhden illan verran tekee toisinaan niin hyvää!

10 kommenttia:

 1. Kuussa onkin pitänyt käydä syömässä, ja tämä kyllä auttoi nostamaan ravintolan kärkisijoille minneseuraavaksisyömään-listalla.

  Onnea hääpäivän johdosta :)

  VastaaPoista
 2. Nelle :). toisinaan niitä tunnelmia tarvitaan tämän arjen keskellä. ja minua lämmittää erityisesti tunnelmat joihin liittyy Tommi Korpela ja hyvää ruokaa - sekä tietysti oma mieheni! ;)

  hannn(a): Kiitos onnitteluista. Kuu oli kyllä käymisen arvoinen paikka, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 3. Oih, ihanan kuuloinen ilta! Jukka voisi vähän opastaa tulevaa siippaani ;-)

  Mun vanhemmat asuu ihan siinä Kuun lähellä, joten olen käynyt siellä silloin tällöin. Sinne on myös kiva viedä ulkomaalaisia, kun listalta löytyy takuuvarmasti perisuomalaisia herkkuja myös.

  VastaaPoista
 4. Hääpäivä Tommi Korpelan seurassa, oujee! :D

  VastaaPoista
 5. Onnea onnellisen hääpäivän (ja -illan) johdosta :)

  VastaaPoista
 6. Emma: varmaan mielellään Jukka antaa vinkkejä. se on kyllä yllärisuunnitteluissa hyvä. Tampereen vuonna oltiin esmes tutustumassa samuli heimosen näyttelyyn, käytiin katsomassa Vuosi 85 ja syötiin piffiravintolassa. Lisäksi käytiin lasillisella jos toisellakin ja päädyttiin hotelliin (odotetusti).

  tuollainen hyvä lähirafka olisi kätevä. joskin voisi tulla kalliiksi jos olisi kotia liki.

  Muna-sinko: kiitos! aika moniselitteinen tuo nimimerkkisi, mainio ;)

  Rosmariini: ei pöllömmin vai mitä. ja vielä miehen järkkäämänä :).

  pinea: kiitos! tunnen itseni todella onnekkaaksi kun saan olla näin onnellinen <3

  VastaaPoista
 7. Hyvää hääpäivää, näin jälkikäteen! Hääpäivät on minusta aina juhlimisen arvoisia, hyvä ihmissuhde on kultaakin kalliimpi asia!

  Jei, me ollaan ihan just muuttamassa tuohon Kuun kulmille, käydäänpä tsekkaamassa se asap, kun ollaan kotiuduttu :)

  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Inez: kiitos kiitos! totta puhut, hyvää parisuhdetta kalliimpaa ei ole. joku on joskus viisaasti sanonut että lasten koti on aikuisten parisuhde ja eivätkö kaikki halua parasta lapsilleen?

  mukavat huudit teille tulee ruokapaikkojen suhteen, nam!

  Maistuvaa keväänjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin