keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Lohi-käärme

Ystävänpäivänä - pieni tovi sitten siis- minulla oli ilo tavata Rakas Ystäväni meidän molempien kotiseudulla. Suunnistimme melkein elinikäisen ystävyytemme kunniaksi syömään ulos Uudenkaupungin Sualaspuariin viinilasien ja rupattelun äärelle.

Menumme ruokia ei nyt nettilistalla näy. Otimme molemmat verisentihkuvat heppapihvit lankkuperunoilla ja jälkkäriksi leipäjuustoa, jonka ympärillä oli kinuskivivahteinen kerma. Ihanaa! Suosittelen paikkaa muutenkin kuin kesällä. Surku meinasi meinaten tulla, koska emme nähneet paikassa muita ruokailijoita koko sielläoloaikanamme.

Mietimme hetken menusta löytyvää vatitarjoiluakin, sillä junnuna meilläpäin hiukan vipsahtaneita kutsuttiin vatipäiksi.

Sualaspuarin menusta löytyi myös wasabi-sesamsiemenpaneroitu lohi-käärme, joka sai minut heti innostumaan. Tätä tehtäisiin kotona! Olin etukäteen varma että se maistuisi lapsillekin ja näin kävi. Mausteet olivat kuitenkin tutut suola, tilli ja mustapippuri, eikä siemeniäkään lisätty.

Lohifile leikattiin käärmemäiseksi nahkoineen pituussuuntaan.

Meillä pannulla kippurassa paistetut lohisuirot nautittiin voilla silatun couscousin, keitettyjen maissien ja paistetun halloumin kera. Salattikaan ei olisi ollut pöllömpi, vaan tämä ruoka tehtiinkin pakkasen ja jääkaapin voimalla, kun palattiin viikonloppureissulta kotiin.

13 kommenttia:

 1. Hauska idea, tuota voisi kokeilla josko viehättäisi meidänkin lasta. :)

  VastaaPoista
 2. no eikö! ihmekös on jos ei viehätä. ei sitten samaan pöytään siilikakkua ja käärmeitä, koska olen ymmärtänyt etteivät tule toimeen keskenään ;).

  en siis ole nähnyt mainitun ravintolan versiota aiheesta, mutta tämä on meidän lohi-käärmeemme heidän innoittamanaan.

  VastaaPoista
 3. Muakin viehättää :) Just testailin wasabi-seesaminsiemen-yhdistelmää siikaan ja toimi hyvin eli pitää testata tätäkin. Musta on ihanaa kun leikitään ruoalla!

  VastaaPoista
 4. Mustakin on ihanaa kun ruualla leikitään (tälviisii :).

  Kävinkin herkussa ja koukussa katsomassa sushi-iltaasi - ihanalta näytti!

  VastaaPoista
 5. Oih, tekisin näitä heti, jos meillä olisi vielä sen ikäisiä lapsia, että innostuisivat ylipäänsä yhtään mistään. :) Saat satasen, jos keksit ruuan, josta 17- ja 19-vuotiaat, kyyniset, kaikkitietävät, kuivan huumorin omaavat nuoret miehet todellakin aikuisten oikeesti INNOSTUVAT!

  VastaaPoista
 6. Onpas suussasulavaa lohikäärmettä, mitääpä kokeilla joskus pötkönäkin

  VastaaPoista
 7. Muna-sinko: :D ymmärrän mitä tarkoitat. ehkä siitä mitä tyttöystävät kokkaavat...?

  arleena: ei se ole pötkö, se on sulavaliikkeinen ja kaunispintainen matelija ;D.

  VastaaPoista
 8. Hehee, meillä oli eilen lapsivieras, ja lopultakin pääsin kokeilemaan näitä! Aivan riemastuttavaa oli sekä laittaminen että syöminen.

  VastaaPoista
 9. Ompas kiva kuulla Muna-Sinko. Minusta on ihanaa jos joku kokeilee jotain vinkkiämme ja viitsii vielä palata kertomaan siitä. Miltä lohikäärme maistui ;)?

  VastaaPoista
 10. Ihkulta maistui, löpisen siitä blogissani.

  VastaaPoista
 11. Muna-sinko olet ihan hassu (^_^) lohi käärme hauskuuttaa 19-vuotiaita lapsiakin enkä ole kyyninen (>_<) kärmes vaan ei ole yhtään kawaii (^▽^) Sillä sipuli osaatko tehdä lohi kissoja tai lohi koiria? (´・ω・`)

  VastaaPoista
 12. kannattaa Metu käydä kyselemässä Muna-sinkolta. Hän oli taitavampi jo näissä käärmeissäkin :).

  VastaaPoista
 13. Lohi-käärme on ideana mahtava, täälläkin tehtiin yksi kokeilukäärme! Me aikuiset sisiliskosiskoksetkin saimme tästä hyvät naurut, joten ei tässä välttämättä tarvita lapsia perusteluksi ruualla leikkimiseen. ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin