torstai 27. toukokuuta 2010

Limousinen lihaa kotiovelle

Ottaa täräytimme nyt jo toisen kerran Limousinen lihaa Juupajoelta. Lihat saapuivat meille kylmälaatikoissa, vakuumipakattuna, tuoreena viime sunnuntaina. Viime kerralla tilasimme sisäfilettä ja jauhelihaa, joista varsinkin sisukka sai meiltä kymmenen pistettä ja polttomerkin. Nyt tilaukseen lisättiin erilaisia makkaroita, nakkia ja siivutettua palvilihaa.

Eilen maistelimme BuenaSamba- makkaraa, joka oli kuvailtu prosyyreissä tex mex-tyyppiseksi makkaraksi. Lihaisa makkara oli miedon mausteinen, oikein hyvä. Myös lihaisat nakit maistuivat. Leikkelelihan syöntiä täytyi oikein rajoittaa, kun junnumme pyysivät aina vaan lisää.

Maun ja lihan rakenteen lisäksi meitä miellyttää se, että tiedämme lihan kasvatustavasta. Renttolaiset kertovat karjansa laiduntavan kesällä vihreää ruohoa pureskellen nauttien auringon paisteesta ja virkistävistä kesäsateista. Osa emolehmistä on valjastettu myös maisemanhoitotöihin rantaniityille. Emolehmät hoitavat vasikoitaan noin puoli vuotta. Tällöin vasikat saavat vapaasti imeä emon maitoa, leikkiä vasikoitten leikkiä ja opetella lajinmukaista eloa. Kasvissyöjät voivat pitää tätä hurskasteluna, mutta kun me nyt kuitenkin sitä lihaa syömme, on mukava tietää että eläimistä on pidetty mahdollisimman hyvää huolta.

Seuraava lihaerä tulee viikolla 24, joten jos kiinnostuit, otathan nopeasti yhteyttä Mira Renttoon. mira.rentto@saunalahti.fi

Renton tilan Limousine-lihaa pääsee maistelemaan myös Tampereella Esplanadi- ja Plevna-ravintoloissa.

4 kommenttia:

 1. Ihanko ne kotiovelle tosiaan toimitetaan? :o

  VastaaPoista
 2. Kai se ketturouva riippuu miten sopii, mutta meillä kävi ainakin näin. Tilasimme neljän naapurustoperheen kesken satsin, toiset enemmän ja toiset esimerkiksi "vain" kaksi kiloa jauhelihaa. Minimitoimitus on kuitenkin 50 euron satsi.

  Jos kiinnostuit, kannattaa lähestyä Renttolaisia ja kysyä. He ovat hyvin mukavia ja helpostilähestyttäviä :)!

  VastaaPoista
 3. Kasvissyöjiä on tietysti joka lähtöön, mutta omasta mielestäni (vaikka en kyllä enää puhtaasti kasvissyöjä olekaan - ehkä juuri siksi) eettinen lihantuotanto on hyvä asia nostaa esille, kun suurin osa suomalaisista kuitenkin on sekasyöjiä. Kyllä kasviksiakin voi tuottaa/kuluttaa epäeettisesti, varsinkin täällä ikuisen talven maassa. Eli kiitokset postauksesta!

  VastaaPoista
 4. handepande: totta maar kasvissyöjiäkin on joka lähtöön. sinunkin pointtisi on hyvä. en ole muuten ajatellutkaan kasvissyöjänkin valintojen olevan toisinaan epäeettisiä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin