keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mustajuuri-perunagratiini

Mustajuuri toistui Äitienpäivän menussa keiton jälkeen myös pääruuassa. Ankan kaveriksi päädyin tekemään mustajuuri-perunagratiinia, kun Ylen Kotikokit sivustolta löytyi mukavalta tuntuva ohje. Vielä kun lisää juhlan kunniaksi lorauksen konjakkia, tarvitaan:

600 g perunoita kuorittuna ja viipaloituna 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi
500 g mustajuurta
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
125 g parmesaanijuustoa raasteena
1,5 dl maitoa
2dl kermaa
Loraus konjakkia
suolaa, mustapippuria

Paloittele perunat, sipulit sekä raasta juusto. Huuhtele ja kuori mustajuuret. Pane ne kuorimisen jälkeen heti kylmään (sitruuna)veteen etteivät ne tummu. Sekoita paloittelemasi mustajuuret, perunat, sipulit ja suurin osa juustosta keskenään uunivuokaan tai pieniin ruukkuihin kuten minä tein. Mausta seosta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keskenään maito ja kerma, lisää nesteeseen vielä hiukan suolaa. Kaada seos vuokiin ainesten päälle.Ripottele pinnalle loput juustoraasteet ja kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 60 minuuttia.

Mustajuuri on mukavaa vaihtelua, suosittelen.

3 kommenttia:

  1. Ai kun tekisi mieli maistaa. En ole varmaan edes nähnyt mustajuurta missään, kun nauristakin joutuu jo vähän metsästämään. Onkohan tuo yhtään samantapainen kuin voikukka, joka tunnutaan aina mainittavan samassa yhteydessä?

    VastaaPoista
  2. Kokeilimme kerran kasvattaa mustajuuria mutta sato jäi vähän heikoksi. Ehkä pitäisi ostaa niitä ja kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Malitsu: Jukka löysi mustajuurta kyllä ihan tavallisesta Citymarketista :).

    tuosta voikukallakorvaamisesta ei ole tietoa, mutta ompa mielenkiintoista jos näin on! oletko itse käyttänyt vokukan juuria? jos, milloin on paras aika kerätä?

    Ketturouva: suosittelen kyllä kokeilemaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin