keskiviikko 11. elokuuta 2010

Näihin tulee himo!

Näihin kardemummalla maustettuihin halloumeihin tulee H-I-M-O. Halloumi tekee sen jo itsekseenkin, mutta marinointi jalostaa menon ihan uusiin sfääreihin.

Nelle valmisti meille mökkireissulla mieleenpainunutta grillattua halloumia, jota on meillä tehty jo kolmesti sen jälkeen. Tällä kertaa suolainen juusto mausteineen päätyi liedelle parilapannulle. Jukka oli valmistanut juuston kera popsittavaksi väriloistokkaan kasvispaistoksen, jonka mies maustoi maahumalalla, merisuolalla ja pippurilla. Lilat kukkakaalit oli höyrytetty erikseen. Jukka oli halunnut pitää kasvisten maun simppelinä, sillä halloumit olivat kuitenkin mausteisia.

Siskot kokkaa blogin halloumiohje sisältää muitakin ainesosia, minä olen karsinut yhdistelmän ihan minimiin. Molempia maistaneena voin todeta ne kummatkin herkuiksi!

Määrät eivät oikeasti ole niin justiinsa. Minä olen lähinnä lorautellut ja nakannut, mutta tässä suuntaviivoja. Olen tehnyt myös tavan kaupasta saatavalla kardemummalla ja sekin toimi. Vihreiden kardemummien kanssa puuhastelu on kyllä ruuanlaitollisesti kiinnostavaa ja ihanaa, nyt kun niitä jyväsiä vihdoin löysin.
KARDEMUMMAHALLOUMIT

paketti halloumia
1/3 dl öljyä
reilu 1 rkl hunajaa
2 rkl vihreitä kardemummia

Pilko halloumi noin kuuteen osaan. Laita veteen likoamaan puoleksi tuntia jos mielit saada suolaisuutta pois. Minä en näin tee, koska pidän halloumista juuri sellaisena hurrrrjan suolaisena.

Riko vihreiden kardemummien rakenne vakkapa morttelissa ja ropsauta sitten jyväset sisältä ulos. Murskaa vielä siemeniä hiukan morttelissa, jolloin ihana tuoksu tulvii sieraimiisi. Sekoita marinadin aineet ja hiero niitä halloumien pintaan. Laita koko hoito astiaan marinoitumaan jääkaappiin. Meillä halloumit ovat maustuneet puolesta tunnista puoleen päivään.

Paista halloumiin raidat grillissä tai parilapannulla. Nauti esimerkiksi grillilihan kanssa tai kuten tässä, rapsakaksi paistettujen kasvisten kera.

14 kommenttia:

  1. Halloumi tosiaan koukuttaa! Kardemummahalloumia pitää kyllä kokeilla (vihreätä kardemummaakaan en ole vielä kuunaan koklannut). Kannattaa testata myös paistaa halloumiviipaleet neitsytkookosöljyssä - ihan järjettömän hyvä yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. kiitos Janna vinkistä! laitatko tuolla lailla paistaessasi settiin muuta maustetta?

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanan kuuloisesta ohjeesta! Testaan varmasti - ja vinkkaan tästä parille muullekin halloumin ystävälle. :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä vaan, kardemumma on ihan pöljän hyvä mauste halloumille :) Tuota Jannan ehdottamaa neitsytkookosöljyä pitää kyllä kanssa testata.

    VastaaPoista
  5. Ja voisittekos vielä vinkata, mistä tuota öljyä + vihreää kardemummaa saa? :)

    VastaaPoista
  6. Halloumiin jääkin koukkuun;D Kardemumma kuulostaa tosi kivalta lisäykseltä,pitääkin laittaa muistiin.

    VastaaPoista
  7. ollos hyvä Jenni! palaappa kertomaan mitä tykkäsit(te).

    Hanna: minkä kanssa itse olet kokeillut kardemummahalloumia, vai onko reseptointisi kenties samankaltainen?

    Muna-Sinko: vihreitä kardemummia löysin Variston Kodin1-tavaratalosta, tietenkin :D. Kuulemme niitä saa myös etnisistä. vinkatkaa vaan joku muu jotain lähdettä jos tiedätte!

    Neitsytkookosöljyä olen ostanut Keho.net:stä Monkeyfoodin Muulin kautta.

    Yaelian: niin jää. mutta se ei välttämättä ole huono, sillä sen kanssa tulee usein syötyä kasviksia tai salaattia sen lihan sijasta.

    VastaaPoista
  8. Etninen, ruohonjuuri, hyvin varustellut ruokakaupat, jne...

    VastaaPoista
  9. Nelle: Kiitos kovasti! Täytyykö tästä vetää johtopäätös että Nummelan kaupat eivät ole hyvinvarusteltuja ;)

    VastaaPoista
  10. Mielettömän hyviä tuli, suuret kiitokset mainiosta ideasta! Kotona ei ollut kokonaisia jyviä, joten ihan valmiilla kardemummarouheella mentiin. Silti, koukuttavia, indeed! Lisäksi tein Nellen munakoisoja, täytyy käydä siskojen kommenttilootassa kehumassa niitäkin. Yhdistelmä oli varsin mainio!

    VastaaPoista
  11. Merituuli: luulen, että mämän postauksen jälkeen ovat ;)

    No ei, mm. sonnentor myy noita kardemummia järkevän kokoisissa pakkauksissa. Niin että paikat jotka myyvät sonnentoria muuten, varmaan voivat myydä näitäkin. Mulla on semmonen suurkeittiöpakkaus kotona ja se on vähän tylsä kun olisi kivaa kumminkin käyttää mausteet tuoreena.

    VastaaPoista
  12. Emma: niitäkö munakoisoja josta Nelle vasta raportoi? hunajapitoisia? kuulosti kyllä koukuttavalta sekin!

    Nelle: joskus mietin etnisistä ostettavista mausteista samaa: vaikka pakkaus lähtee samaan hintaan kuin normikaupan pikkupakkaukset, voi käyttämättömyys iskeä. toisaalta, jos olisi pikkupurkkeja, voisi mausteita jakaa kavereillekin vaikkapa tuliaisina.

    VastaaPoista
  13. Niitäpä juuri! Tosin, kuten Nellelle kommentoin, hunajapitoisuus jäi aika vähäiseksi.

    Yksi isojen maustepurkkien ongelma on myös siinä, mihin ne säilöö. Meillä keittiön kaapit pursuilevat jo, maustekaappi mukaan lukien...

    VastaaPoista
  14. säilömisongelma on niiiin tuttu! käytettävyyskin kärsii olennaisesti. tarttis olla sellainen kätevä apteekkarinkaappi, vaan kun ei ole.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin