Arbutus oli kaikenkaikkiaan paljon rennompi kuin edellisillan Locanda, joka sekään ei kyllä ollut jäykkä. Täällä tarjoilija vain käyttäytyi paljon vapaammin, eikä esimerkiksi sommelieria ollut erikseen. Hinnat olivat paljon maltillisemmat ja viinilista helpompi hallita. Turha silti vertailla, molemmille on aikansa ja paikkansa. Tarjoilijamme oli oikein kohtelias ja mukava, mutta "vastaanottotiskin" neidit olisivat voineet käyttäytyä kyllä huomaavaisemmin (tai edes olla näpräämättä nettiä silloin kun asiakas kysyy jotain).
Nautinto oli täälläkin käynti!
Possu oli tarjoilijan mukaan eläimen leukaa ja poskia - suussasulavan ihanaa rapsakkaalla pinnalla silattuna, sanon minä. Kokonaisuus oli hieno! Tähän makuhermoja kutkuttavaan annokseen saimme reseptiä ostamalla ravintolasta signeeratun keittokirjan "Today´s special - a new take on bistro food". Sen on kirjoittanut ravintolan toinen omistaja Anthony Demetre. Osa ohjeista linkittyy myös miehen toiseen palkittuun lontoolaisravintolaan Wild Honey:in.
Jukan alkupalaksi valitsema naudan mahalaukku ylitti kaikki odotukset. Rakenne oli sienimäinen pehmeäksi valmistetuilla osilla, jotka kruunasi rapeaksi paistetut palat. Onko jollain hyviä vinkkejä mistä mahalaukkua saa ja kuinka sitä valmistaa?
Annos oli herkullinen, mutta maku jäniksessä melko broilerimainen. Tarjoilija painotti että puput ovat eläneet onnellisina, vapaahkoina.
En oikein vieläkään tiedä mitä osaa naudasta valitsin pääruuaksi, vaikka tarjoilija paukutti selvennykseksi reisiään ja vakuutteli lihaisuutta. Hyvää oli joka tapauksessa! Cold chocolate fondant, chocolate wafer, salted caramel ice cream
Suklaaleivos ykdistettynä suolaiseen jäätelöön oli hieno päätös aterialle. Haarukoimme ja lusikoimme tällaisen molemmat, nautiskellen.
Olimme kovasti tyytyväisiä illan antiin ja suosittelemme tätäkin paikkaa lämmöllä kaikille (lihansyöjille). Ravintolan läheltä löytyy myös yöelämää, joskin aika moni paikka näytti olevan huomattavan miesparipainotteinen.
Englantilaisen hotelliaamiaisen voimalla jaksoi pitkälle!
Fiiliskuvaa metrosta tähän väliin.
Pimm´s drinkki. Näitä tuli juotua useampikin kuin yksi. Usein lisänä oli sitruuna, mutta myös kurkkupaloja ja mansikoita nähtiin. Kurkkuversiosta pidin eniten!
Pidin kovasti siitä että osa kirjoista oli nostettu esille suositteluineen, jotka oli kirjoitettu käsin. Suositteluun tuli heti persoonallinen ote. Löysin kaupasta ainakin viisi villikasveista kertovaa kirjaa.
Planet Organic oli lähtökiireessä läpijuostuna mielenkiintoinen paikka. Sieltä olisi voinut ostaa myös luomuginiä!
Olimme molemmat Lontoossa ensikertaa elämässämme, mutta toivottavsti emme viimeistä. Niin paljon jäi näkemättä, kokematta ja - maistamatta!
No mahalaukkuvinkkejä mulla ei oo, heh, mutta mielenkiinnolla oon lukenut kaikki Lontoo-fiilistelyt! Ja Pimm's maistuisi kyllä mullekkin!
VastaaPoistaJa erityisen kiinnostavaa oli kuvaus Michelin-tähti ravintolasta. En ole koskaan käynyt mutta ehdottomasti haaveissa. Ja olikohan se Italiassa muuten on maailman ensimmäinen kasvisravintola joka on saanut tuon tähden, sen voisin ottaa tavoitteeksi!
Okei nyt tuli NÄLKÄ! RAKASTAN makumatkailua ja näitä Lontoon-juttuja on ollut ihana lukea! eli kiitos ainakin omasta puolestani :)
VastaaPoistaTuo Arbutus on sillä Sohon alueella, jonne Lontoon homokulttuuri on melkolailla keskittynyt. Mutta klubien lomasta sieltä löytyy useita ihania, Lamb & Flagin kaltaisia vanhoja pubeja. Kuten Waxy's Little Sister, jonka yläkerrasta löytyy erittäin mukavia sohvia. Ja kun juoma loppuu, sitä ei tarvitse lähteä hakemaan alakerrasta vaan sen voi tilata yläkertaan vanhalla ruokahissillä. Tosin kannattaa olla varovainen, hissiä on niin hauska käyttää että juomia voi tulla tilattua aiottua enemmän...
VastaaPoistaJa samoilta kulmilta löytyy sitten jälkeenpäin tarpeelliset yösyöntipaikat, kuten rakastamani vegepaikka Maoz :)
Pimm's on ihanan kesäinen juoma, mutta siitä on olemassa myös talviversio. Kanelista winter Pimm'siä on tapana juoda lämpimänä. Itse olen kuitenkin ihastuneempi kesäiseen versioon, kurkkuineen ja minttuineen.
minäkin painaisin tykkään - painiketta Pimm's:lle, jos sellainen olisi.
VastaaPoistaMe muuten suositaan samaa matkaopassarjaa, huomaan ;)
Olen lukenut mielenkiinnolla Lontoon tarinoinnit! Herkullinen reissu teillä on ollut.
VastaaPoistaLontoo on vielä itselläkin näkemättä, mutta täytyy joskus kokea!
Tosi kivaa oli taas lukea teidän Lontoon reissusta ,ja kiva että tuossa toisessa ravintolassa sai kuvatakin annoksia. Ah,rakastan kauppoja missä paljon keittokirjoja!
VastaaPoistaJytis: En kyllä muista missä maassa tuo tähden saanut kasvisravintola oli, mutta luotan sinu muistiisi :). kieltämättä itseäkin on mietityttänytmillaisa "Misukka" paikoissa on. Nämä kaksi ravintolaa olivat kyllä tosi erilaisia. Arbutuksesta ei oisi kyllä aistinut mitään kummallista, kokemus oli kuin tavallisssa ravintolassa. Joskin ruoka oli taivaallisen hyvää!
VastaaPoistaItaliansalaatti. kiva kuulla :)!
Tiina:Kiitos paljon näistäkin vinkeistä. On kiva saada niitä ensi reissua varten. olet tainnut perehtyä kaupunkiin vähän syvällisemminkin? Onko talviPimmsissä oma pullonsa, vai maustetaanko Pmms talviseksi?
Nelle: itseasiassa tämä sarja oli ainoa kattavampi ja hyväkarttainen joka Numemlasta löytyi. Olimme kyllä ihan tyytyväisiä. Karttojen sivussa pitäisi kyllä olla tilaa merkinnöille, samoin lopussa runsaasti tilaa omille muistiinpanoille. Yleensä otamme matkaan mukaan kirjaston matkaopaskirjoja, mutta koska arvelimme jo ennen käyntiä visiteeraavamme kaupunkia uudestaan, ostimme kirjan omaksi.
Tulkaahan jolloinkin maistelemaan Pimmsiämeille. Muutama pullo tuli kotiinkin asti.
Virpi:Suosittelemme Lontoota lämpimästi! Reissu oli kyllä ultimateherkullinen meidän mittapuullamme.
Yaelian: Paljon keittokirjoja + rajallinen määrä rahaa ja tilaa 0ongelma ;). Mutta tuokin ongelma selvitettiin.
Seuraava "pidempi" reissu kohdntuukin sitten pohjoisempaan Suomeen palttiarallaa kahde viikon päästä.
Winter Pimm's on ihan oma juomansa ja myynnissä ainoastaan talvikuukausina. Ei kauhean kaukana kuumasta siideristä, varsinkin kun sitä on tapana lämmittää omenamehun kanssa. Ihan kiva vaihtoehto glögille.
VastaaPoistaLontoo on erittäin tuttu kaupunki. Olen ollut siellä yhden kesän töissä ja se on ollut pakollinen reissukohde vähintään pari kertaa vuodessa viimeisten kymmenen vuoden ajan: sisareni asuu ihan siinä Arbutuksen kulmilla :)
Hei taas! Halusin vain sanoa, että tänään annoin teille "Beautiful blogger awardin" - pidän paljon blogistanne, reseptit ovat sekä herkullisia että mielenkiintoisia ja blogia syö silmilläänkin :) Hauskaa viikonloppua!
VastaaPoistaItaliansalaatti: Kiitos paljon tästä tunnustuksesta! Olemme oikein otettuja. Niiaten ja kumartaen, Sipulat :)
VastaaPoistaOlispa ihana päästä Lontooseen herkuttelumatkalle... :) Olen haaveillut siitä jo kauan, vaikka englantia ja englantilaista ruokaa ei ihan kulinarismin kehtona pidetä.
VastaaPoistaMukava blogi teillä, ensimmäistä kertaa tänne löysin :)
cebic: Suosittelemme lämpimästi! Jos tykkää rustiikkisista liharuuista, löytyy ainakin sen tiimoilta vaikka mitä. Ja suurkaupungista varmasti löytyy kaikille jotain, kun osaa vaan etsiä oikeista paikoista.
VastaaPoistaTervetuloa toistekin!
Lontoon tuliaiset löytyy naamakirjasta http://www.facebook.com/pages/edit/?id=221926737788&sk=basic#!/photo.php?pid=4797438&id=221926737788&comments&ref=mf
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista