lauantai 7. elokuuta 2010

VohveliEiffeli

Pariisi elää mielissämme yhä, niin kuin näette.

Ostin hetki sitten Lohjan Kirjapörssistä edullisesti Disneyn Rottatouille, Mestarirotan reseptit-keittokirjan. Lastemme selaillessa sitä he innostuivat monestakin reseptistä, mutta tästä vohveliEiffelistä eniten.

Yhtenä iloisena iltapäivänä Jukka sitten väkersi 6-vuotiaamme kanssa kokoon terassilla tämän komeuden, naapuruston lasten seuratessa vierestä. Koristeluun pääsi osallistumaan myös naapurin koululaispoika. Oli ilo seurata poikien touhuilua ja keskustelua - he selvästi nauttivat tämän vohvelirakennuksen tuunauksesta, vaikka aikuisen silmään torni voikin näyttää hiukan liian kuorrutteiselta.

EIFFELTORNI VOHVELEISTA

kuningatar- ja/tai sitruunavohveleita
erilaisia nompparelleja
kanervankukkia

Lippua varten paperia, värikyniä ja hammastikku
Vohveleita veisteltiin ensin isän neuvomalla tavalla hiukan kärjistä, jotta saatiin jalat vinoon tukevahkosti.
Sitten Jukka kokosi vohvelit pikeeriä "liimana" käyttäen. Koska pikeeri ei kovettunutkaan toivomallamme nopeudella, Jukka teki seuraavan kerroksen valmiista elementeistä. Vaikka elementit saivat kuivahtaa useita tunteja, ei niidenkään liittäminen ollut ihan yksioikoista. Pikeeri oli nimittäin pehmentänyt vohvelia melkoisesti ja se murtui näin ollen helposti.

Kirjassa liima-aineeksi suositeltiin tavallista tomusokerikuorrutetta, mutta luulenpa että sillä saisi menemään hermonsa alta aikayksikön.
Halutessasi voit koristella Pariisin ylpeyden vielä nompparelleilla ja vaikkapa kanervankukilla. Meillä koristeetkin kiinnitettiin pikeerin avulla.

Lopuksi poikamme väritti vielä Ranskan lipun paperille ja leikkaamisen jälkeen se kiinnitettiin hammastikkuun, joka asetettiin Eiffelin huipulle.

Lopputulos oli oikein hieno ja maistui...no vohveleille. Lapset tykkäsivät kuitenkin ihan hurjasti!

5 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin