keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kukkoa viinissä - Coq au vin

Juhlaillallisen pääruokana Jukka tarjosi Kukkoa Viinissä Hansin tapaan. Kana oli hyvää ja mureaa, tuoksu hurmaavaa. Meitä kumpaakin häiritsi sivumakuna ollut kitkeryys. Mietimme, olisiko vika ollut viinissä? Me nimittäin vaihdoimme reseptissä vain pekonin italialaiseen pancettaan ja herkkusienet herkkutatteihin. Joimme viiniä myös ruualla ja hengittämättömänä se tuntui kovasti kireältä tapaukselta. Ehkä temperoituminen olisi tehnyt temppunsa, viisaammat varmaan tietävät.
Reinin Lihasta hankittiin Luomu Broileri.
Upeaa pancettaa ja salottisipuleita

Lisäys 31.08.2011 Tee mieluummin tällä reseptillä ja hyvää tulee, ilman kitkeryyksiä!

KUKKOA VIINISSÄ
neljälle

1 kokonainen broileri
200 g herkkusieniä tai kourallinen herkkutatteja
10 salottisipulia
200g pekonia (meillä pancettaa)
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
1 pullo punaviiniä
4 cl konjakkia
1 dl demi glace-kastiketta
1 tl tuoretta timjamia

Paloittele broileri kymmeneen osaan. Kuori sipulit. Suikaloi pekoni ja ruskista omassa rasvassaan, nosta syrjään. Ruskista samassa rasvassa kevyesti vielä (liotetut) sienet ja sipuli, lisää broileripalat, ja pekonit. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon loput raaka-aineet ja anna padan hautua kannen alla 20 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka toiset 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku.

Meillä pataruoka tarjottiin vaalean maalaisleivän kanssa.

7 kommenttia:

  1. Coq Au Viniin käytetään kait yleensä burgundia, kuitenki ne tuppaa olemaan vähän hintavampia nii itse tehdessäni kukkoa viinissä hiukan eri reseptillä käytin Cono Surin pinot noiria. En muista oliko kukko kitkerää, mutta en silloinkaan itse ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Jotain puuttui. Pitää kuitenkin kokeilla tuota Hansin ohjetta, se näyttää paremmalta kuin itse käyttämäni.

    Noi Reinin Lihasta saatavat ruotsalaiset luomubroilerit on loistavia! Yleensä oon vältelly broilerin ostamista eettisyyssyistä, mutta nyt viimein broileria saa luomunakin.

    VastaaPoista
  2. Mistä saa pancettaa?

    VastaaPoista
  3. Klasu: Miten oma ohjeesi erosi tästä?

    Ollaksemme rehellisiä emme maistaneet broiskussa eroa tavalliseen, mutta fiilis teietysti oli eri. En tiedä maistuisiko ero eri lailla valmistettuna.

    puolukka: Me ostimme nyt pancettamme Hakaniemen Hallin Roiniselta, mutta ainakin Iso Omenan Cittaristakin on saanut. Italian reissuilta tuota on tarttunut myös matkaan :).

    VastaaPoista
  4. Punaviiniä taisi tulla vähemmän, demi-glacea ei ollenkaan vaan lihalientä ja jauhoja taisi tulla myös. Kypsennysaika taisi olla pidempi. Taisin tehdessäni yhdistää useampaa eri reseptiä ja yrittää löytää niistä jonkin optimin.

    Joo en minäkään huomannut mitään erikoisempia makueroja luomubroilerissa, mutta mieli on parempi :)

    VastaaPoista
  5. Mä en henkilökohtaisesti tykännyt tosta viinistä laisinkaan, kun joskus testimielessä pullon ostin. Toisaalta eipä ole grenache ja syrah mun lempparirypäleitäkään, mutta silti maku oli jotenkin ohuen pistelevä noinkin arvokkaaksi viiniksi.

    Kuinka paljon noi luomubroilerit maksavat? Harmi vaan että tulevat Ruotsista.

    VastaaPoista
  6. Klasu: Mutta se mielilisäkin tekee paljon!

    Niko: No ei mekään. Se oli tosi tiukkaa, vaikka viivytettiin lasissakin kun asia huomattiin.

    Muistaakseni oli 13,80 kg Reinin Lihassa pakasteena. Siinä paikkeilla joka tapauksessa. Tietääkseni suomalaista luomubroiskua ei saa ostettua, korjatkaa jos olen väärässä.

    VastaaPoista
  7. Laittakaapa pataan muutama ruokalusikallinen intiaanisokeria (se on ruskeata muttei fariinisokeria)jos herkulliset maut eivät muuten irtoa. Samalla mahdolliset kitkeryydet ja happamuudet häviävät.

    Jone

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin