keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Patisserie Teemu ja Markus

Tämä tyylikkään kaunis paikka on Patisserie Teemu & Markus Kiseleffin talossa Helsingissä. Konditoria on Teemu Auran ja Markus Hurskaisen haaveiden tulos. Teemu on Ravintola Demon ja Groteskin omistaja ja Markus taas on työskennellyt noissa huippupaikoissa.
Ihastelin silmilläni kauniita kakkuja, jälkiruokia ja leivoksia. Tässä porkkanakakussa minua viehätti erityisesti ohuenohuet porkkanalastut. Nettisivujen tiedoissa kerrotaan hauskasti, ettei tätä voinut Demossa tehdä liian usein, sillä se aiheutti henkilökunnassa liikalihavuutta ja ähkyä. Aika valmis myyntipuhe minulle.
Mustikoin koristeltu suklaa-vadelmakakku oli dramaattisen kaunis, vaikken sen hienoutta saanutkaan kunnolla vangittua kamerallani. Miten tuo valuva suklaa voi näyttääkin samaan aikaan huolitellulta ja huolettomalta?

Myyjäneidin suosituksesta päädyin valkosuklaa-passionleivokseen, joka kuvaillaan nettisivuilla näin: Valkosuklaafinancier, passionkreemiä ja sitruunaruoholla maustettua valkosuklaamoussea.
Itse olisin tykännyt leivoksen ulkonäöstä enemmän ilman tuota valkosuklaista "kiekkoa", mutta maun puolesta toisaalta kiitin ymmyrkäisestä ostokseni päällä.

Olen ihastellut kuvissa näkyviä Pip Studion astioita usein Stockalla ja tänne konditoriaympäristöön ne istuivat kauniisti lintutapetin ja lintuhäkin kanssa.
Leivos oli hurjan herkullinen passionin raikastaessa pehmeän suklaista kokonaisuutta. Ostin mukaan perheelle tuliaisiksi macaronseja, joita maistellaan huomenna. Tänne menen toistekin, ehkä seuraavaksi perheen kera!

13 kommenttia:

  1. Heippa! Täytyy tyhmempänä kysyä, että miten saat näkymään tuon "You might also like:" -jutun ja kuvat tuossa reseptin alapuolella? Onko se joku gadget vai mikä?

    Olen aina välillä käynyt täällä blogissa ja on aina niin herkullisia ruokia! :)

    VastaaPoista
  2. Käyn niin harvoin "kaupungilla", että tuollaiset ihanat paikat jää kokonaan näkemättä/tiedostamatta. Nyt kun tuon paikan tietää tuolla olevan, taitaa tulla asiaa kylille.
    Voivoi sentään.
    Näyttää tosiaan siltä, että noita tehdään suurella intohimolla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä,tuonne pitää ehdottomasti mennä kaffeelle sitten Helsingissä;D

    VastaaPoista
  4. Raskiiko tuollaisia luomuksia syödäkään? Kiitos vinkistä, toivon pääseväni loppukesästä vähän tyttöilemään Helsinkiin ja paakkelsi olisi varmaan silloin paikallaan.

    VastaaPoista
  5. ooh! kiseleffin talon uudet puodit ja kahvilat on jostain syystä multa vielä kokonaan tsekkaamatta, mutta nytpä tiedän, minne suuntaan lounastunnilla!

    VastaaPoista
  6. Upeita leivoksia. :) Kiseleffin talo jaksaa yllättää. Ja sisustusyksityiskohtana tuo lintuhäkki osui minunkin silmiini kuvistasi. Ihana.:)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, että ihmisillä on unelmia ja että joku niitä toteuttaa. Ja samalla ilahduttaa meitä muita. Ihan käsittämättömän kauniita luomuksia!

    Ja pakko myöntää, että minuun nuo Pip-astiat eivät oikein iske, mutta tuonne ne sopivat ihan mielettömän hyvin. :)

    VastaaPoista
  8. Taikakaulin: Empä usko että paljon minua simppelimpi voi olla tämmöisten suhteen :). Painappa noitten kuvien vieressä pientä LinkWithin-tekstiä ja sieltä avautuu lisää tietoa.

    Kaikki: Kiseleffin talo oli nyt hienosti remontoitu, oikein kaunis ja avara. Tunnelma on ihan eri kuin viimeksi siellä käydessäni, eikä se silloinkaan ollut huono.

    Minua jäi mietityttämään kovasti nuo esittelemäni kakut, joten luulempa että uusintakäynti on ajankohtainen melko piankin.

    Tusla: Minusta taas nuo Pipit ovat söpöjä, joksin olen itsekin hiukan yllättynyt että pidän niistä. Olen harkinnut ihan jonkun muutaman hankkimista ;). Jukan mielestä ne ovat ihan järkyttäviä :D.

    VastaaPoista
  9. Makuhan muuttuu iän myötä, astia-asioissakin... Ja kaikkeen tottuu, Jukalle lohdutukseksi! :)

    VastaaPoista
  10. pitää käydä tuo kyllä tetaamassa.. varasikin macaronit ja konvehdit kiinnostaa.. kakkujen koristukset oli kyllä ihan kamalia :)

    VastaaPoista
  11. Tusla: mä yritin perustella Jukalle samantyyppisiä mukeja kirpparilla sanomalla, että olis ihanaa sitten kun joku ystävä tulee kylään ja me juodaan kaksin teeta, juoda juuri noista kupeista. Jukka totesi vaan että eihän meille koskaan tule kukaan mun kaveri yksin, vaan vähintään puolison kanssa (jolloin kahdesta kupista ei olisi riittänyt). Hmmph!

    aleksi: et ole vielä käynyt?! tykkäsin itse hurjasti kuvassakin näkyvästä mustikkakoristellusta, tummapintaisestakakusta. valumat ja mustikat olivat hieno yhdistelmä!

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa kyllä varsin makealta (pun intended...) paikalta! En ole käynyt, vaikka tarkoitus on ollut... tämä virhe pitää tämän ylistyspuheen jälkeen korjata!

    VastaaPoista
  13. Paikka on nyttemmin muuttanut, joten suuntaa hotelli Tornin etuovia vastapäätä olevaan paikkaan Pipsa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin