torstai 2. kesäkuuta 2011

Ulkoruokinnassa hela keskiviikko ja -torstai

Eikö olekin mainiosti katettu pöytä? Lasilevyn alle on aseteltu vihreäsävyinen räsymatto, joka toistaa hienosti  lautasten tulppaanikuvioiden väriä. Minusta esillepano oli kutsuvan kekseliäs ja kesäisen kaunis.
Kokoonnuimme siis taas kaveriporukalla syömään hyvin ja juomaankin hiukan.
Alkuun emäntämme tarjosi appelsiinimehuista kuohuvaa, jota sattumalta maistelin jo taannoisessa Rantapallon tilaisuudessa. Laseihin kaadettiin siis oikealla appelsiinimehulla maustettua kuohuviiniä nimeltään Platino Orange Pleasures. Drinksu kävi oikein mukavasti helteiseen iltaan ruuan alle ja turinan lomaan. Muistutukseksi sanottakoon jos kyseisen pullon hankkii, että pohjalle sakkaantunut hedelmämehu on hyvä sekoittaa koko pulloon hitaalla ylösalaisin keikautuksella ENNEN korkin avaamista. Onnistuu se jälkikäteenkin, mutta on vain konstikkaampaa...
Alkuun emäntä tarjosi meille greippistä melonisalaattia, jossa oli myös mm. ruohosipulia, rucolaa ja herneenversoja sekä pinjansiemeniä.
Salaatti maistui oikein raikkaalle terassipöydän ääressä haarukoituna. Alkupalalle valittu australialainen valkoviini Rosemount GTR oli ihan täydellinen valinta - viinin hapokkuus ja kuiva maku komppasi hienosti sitruksisuuden kanssa. Saman viinitalon Shiraz on muuten myös oikein hyvä tuote!
Pääruuaksi uunista nostettiin esiin valkosipulisia, juustolla silattuja perunanyyttejä ja mausteisten makkaroiden vartaita. Punaviininä siemailtiin argentiinalaista Tamari Reserva Cabernet Sauvignonia. Ihan ok, joskaan ei niin nappipari ruualle kuin alkupalan viini.
Jälkiruuan kohdalla emäntä osoitti taas kekseliäisyyttä kattauksessa. Lasilautasten alle katettiin virkatut, pitsimäiset, pyöreät liinat. Ne olivat paitsi kauniit, myös hyvät liukustopparit kahden lasipinnan välissä.

Itse jälkiruoka oli koottu appelsiinisen kuivakakun kuorettomista, kuutioksi pilkotuista paloista ja appelsiinisesta jäätelöstä. Emäntämme kertoi ajatelleensa että kesäinen menu alkaa appelsiinisella maulla kuoharissa ja päättyy samaan makuun jälkiruuassa. Ihanan raikas päätös, jossa kakkupalat toivat mukavaa purupintaa samettiseen jäätelöön.

Viininä aterian päätti hurjan kauniiseen, kultakukin koristeltuun pulloon suljettu Torres Floralis Moscatel Oro. Sitruksinen maku passasi oikein hyvin appelsiinin kanssa ja rusinainen makeus kutkutti muuten vain makuhermoja.

Hieno ilta, makujen ja keskustelujen puolesta! On ihan parasta joskus naisporukalla kokoontua pöydän ääreen ja tuulettaa ajatuksia hyvän ruuan ja viinin keralla.
Tämän helatorstain vietimme Valkeakoskella vauvantuoksua nuuskutellen ja bändiharjoituksia kuunnellen. Samalla lapset potkivat palloa isolla omakotitalon pihalla minun pyllistellessä vuohenputkia ja raparperinvarsia mukaan kotiinkin.

Bänditreenipaikassa grillasimme porukalla nyyttärityyliin, minkä lisäksi kyläpaikan äiti oli leiponut meille myös suolaista ja makeaa piirakkaa, sekä pyöräyttänyt herkullisen salaatin mm. sipulista, valkohomejuustosta ja paistetuista herkkusienistä.
vadelma-raparperipiirakkaa
Paikan isäntä ei nyt ollut paikalla esittelemässä tätä hienoutta, joka näyttää ihan maakellarilta...
...mutta paljastuikin kylmäsavustamoksi. Tällaista ei ihan jokaJannulla olekaan! Toivottavasti saamme kuulla ja maistaa tämän härvelin toiminnasta enemmän jollain toisella vierailukerralla - vink vink.

Lisää tämänmoisia helavapaita, kiitos!

2 kommenttia:

  1. Jos sulla on mahdollisuus tehdä tarkempi juttu tuosta kylmäsavustamosta, olisi todella mielenkiintoinen aihe.

    Raparperi-vadelmayhdistelmä täytyy ehdottomasti testata.
    Kivoja, kesäisiä ideoita kattauksessa ja tarjottavissa.
    Napsin monta kivaa vinkkiä muistettavaksi ja kokeiltavaksi.

    VastaaPoista
  2. Sirkku: Isäntä ei tosiaan ollut nyt kotona esittelemässä ihmettään, joten emme saaneet sen kummempia ohjeita/selostuksia. Luulisin että saamme niitä myöhemmin kesällä. Jos, palaamme kyllä asiaan!

    Kiva jos sait vinkkejä, niitä sain itsekin monia vaoaan aikana. On tosi virkistävää käydä vieraissa pöydissä nautiskelemassa - uusia makuja, kattausideoita ym.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin