tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupöydän yllättäjä : kanelisilli

Aikuisuutemme Jukan kanssa on nyt siinä mallissa, että sillikin maistuu, näemmä. Hieman pelottavaa on se, että silmää alkavat miellyttää pelargoniat ja kultaiset kakkupaperialuset. Joulutähti-ikään en sentään vielä ole yltänyt, mutta kaippa sekin siellä nurkan takana kolkuttaa.

Jukka teki tänä jouluna useamman koe-erän silliä peraten ja paloitellen kalan itse. Ehdottomasti onnistunein kokeilu oli kuvassa paistatteleva silli, jossa maistui selkeästi kaneli. Rakenne kalassa oli suutuntumaltaan juuri passelin tiivis, mutta pehmeä. 

Koe-erä on sitten todella pieni. Tästä sillimäärästä on syönyt kaksi aikuista kahdella ruualla muun runsauden lisäksi. 

JOULUSILLI

100g sillifilettä
1 sipuli
1 dl vettä
0,5 dl viinietikkaa
0,5 dl sokeria
1 rkl kokonaisia neilikoita
1 kpl kanelitanko
1 tähtianis
5 kpl valkopippuria

Pilko sillifilepala. Pilko kuorittu sipuli puolikkaiksi renkaiksi.
Laita etikka, vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä ja sekoita kunnes sokeri on sulanut nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.
Laita kaikki ainekset lasipurkkiin. Anna maustua kylmässä pari-kolme vuorokautta.  

11 kommenttia:

  1. Ihana tuo silli-ikään pääseminen ja kultaiset kakkupaperit:) Joulutähtiin asti en ole minäkään päässyt.

    VastaaPoista
  2. Mitäköhän muita näitä on? Lasikoristeet ikkunassa roikkumassa, se ettei kahvia voi juoda ilman pullaa...:)

    VastaaPoista
  3. Voisiko olla se, että kahvia juodessa pitää olla aluslautasetkin, ei tarjota mukeista? Ja mielellään laittaa viipaleet oikeaa voita aamiaiselle, jos tarjolla on tuoreita croisantteja tai lämmintä leipää:)

    VastaaPoista
  4. Aluslautasikä tosiaan tulee (toivottavasti) ennen alusastia ikää ;).

    Mietin kuumeisesti mitä muita näitä olisi mutta ei tule mieleen...

    VastaaPoista
  5. Silli-ikä minulla on ollut lapsesta asti - olen ehkä luonnonoikku, mutta joulutähti-ikään on vielä matkaa täälläkin. Nostan hattua koe-erän maltilliselle määrälle.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Oho! En ole ennen kuullut lapsesta joka syö silliä - hienoa!

    Noita koe-eriä oli kolme ja syöjiä vain kaksi. Joten Jukka laittoi yhden kalan paloiksi.

    VastaaPoista
  8. Minäkin kuulun samaan luonnonoikkujen kastiin - silli on maistunut niin kauan kuin muistan!
    Yleensä teen jouluksi sitä iänikuista lasimestarin silliä, jota vanhempani halajavat, mutta tämä kuulostaa erittäin potentiaaliselta kokeilulta ensi jouluksi! Hmm, jokohan se pitäisi alkaa listaamaan hyviä ehdokkaita joulun 2013 ruokapöytään...

    VastaaPoista
  9. Meillä sillit maistuvat valikoidusti. Mies on sillien suhteen nirsompi kuin minä.;) Meidän suosikki on piparjuurisilli. Sitä tehtiin nytkin jouluksi, ja kesälläkin se on hyvää uusien perunoiden kanssa.:)

    Pelargoniat tuntuvat alkavan monia viehättää, kun ikää tulee tarpeeksi.;) Muutama vuosi sitten en itsekään pitänyt niistä yhtään, ja pari vuotta sitten hurahdin niihin ihan täysillä. Tälläkin hetkellä pihamökissä talvehtii nelisenkymmentä pelargoniaa. Keväällä määrä kasvaa entisestään, kun laitan pistokkaita.:) Kyllä se maku selvästi vanhemmiten muuttuu niin ruoan kuin monen muunkin asian suhteen.:)

    VastaaPoista
  10. Helmi ja Jonna: Nyt olen yhtä hämmentynyt kuin pari joulua sitten kun blogissa keskusteltiin Pandan konvehtien ananaksesta. Moni tunnusti sen suureksi ihmeekseni ko lootan lempikonvehdiksi.

    Helmi: Nyt on juuri oikea hetki kerätä tärpit ensivuodeksi!
    Me teimme lasimestaria ekan kerran tänä vuonna ja tykkäsimme siitäkin.

    Maistuis...:Täytyykin tulla kurkkaamaan mitä tuo sinun sillisi sisältää.

    Eikö olekin vähän tutisuttavaa - mikä tykkääminen siellä vaanii nurkan takana?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin