torstai 27. joulukuuta 2012

Marinoitu maa-artisokka

Marinoitu maa-artisokka maistui hyvälle. Siinä oli raikkautta ja mukavaa suututuntumaa olematta kovaa taikka pehmeää. Vaaleat "nopat" sopivat hyvin jouluiseen alkupalapöytään, varsinkin lasimestarin sillin tasoittavana makuparina. 

Resepti on kirjasta "Parasta maatiaisruokaa", johon palaan paremmin lähiaikoina. Keittiömestari Mikko Kautton kokonaisuuteen olisi kuulunut maa-artisokkaa neljässä muodossa: terriininä, marinoituna, vaahtona ja sipsinä. Helahoito olisi varmaan upea esimerkiksi alkupalana. 

Seurasimme muuten ohjetta orjallisesti, mutta ruohosipulin vaihdoimme kirveliin. Lautaselle nostettaessa käytimme haarukkaa, jotta ylimääräiset öljyt jäivät marinointiastiaan. Kaksi päivää marinoitu maa-artisokka maistui hyvälle, mutta kolmantena päivänä mukana oli jo käyneen makua. 

MARINOITU MAA-ARTISOKKA

100 g maa-artisokkaa
½ salottisipuli
ruohosipulia tai kirveliä
½ dl rypsiöljyä
loraus (meillä 1 tl) vaaleaa balsamicoa
suolaa
sokeria

Kuori ja pilko maa-artisokat.  Ryöppää kuutiot suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. 
Hienonna sipuli ja ruohosipuli tai kirveli. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita ja tarkista maku. 

5 kommenttia:

 1. Marinoitu maa-artisokka, samoin kuin terriini, vaahto ja sipsit, kuulostaa mahtavilta! Mukava oppia uusia tapoja käyttää maa-artisokkaa paahtamisen, muhentamisen ja keiton lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Juuri täälläkin luin eräästä lehdestä tai jostakin salaatista,jossa käytettiin marinoitua maa-artisokkaa.Missäköhän se juttu olikaan....

  VastaaPoista
 3. Hannele: Mä Rakastan maa-artisokan makua. Se on samalla niin hienostunut ja silti maanläheinen. Epäsymmtrinen mutoo on myös hurjan kaunis! Meiltä löytyy blogista Olon ohje, jossa maa-artisokkaa lillutettiin kylmässä vedessä jotta se saatiin rouskuvan rapeaksi. Ihan mahtihyviä! Katsoppa tuolta tunnisteen *maa-artisokka takaa.

  Yaelian: Hauska nähdä mietn nämä samat jutut pomppailee eri yhteyksissä esille.

  VastaaPoista
 4. Meillä on pussillinen maa-artisokkia jääkaapissa... Isäntä haluaisi niistä keittoa, mutta minä en jostain syystä nyt oikein viehäty ajatuksesta. Menisiköhän tämä läpi ehdotuksen ? Täytyy kokeilla.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin