torstai 13. joulukuuta 2012

SyntymäpäiväPortti

Meillä oli ilo hetken aikaa sitten osallistua herkullisille 80-vuotisjuhlille. Juhlat pidettiin syntymäpäiväsankarin omassa kodissa. Päivän aikana toteutettiin kolme eri kattausta, joista keskimmäiseen kävi kutsu. Vieraiden porrastaminen oli fiksu järjestely tilaan mahtumisen suhteen. Useassa kattauksessa oli myös se etu, että sankari ehti seurustelemaan monen kanssa. 
Ruuista ja kattauksen sujuvuudesta huolehti Juha Laukontaus. Minä ihastuin erityisesti tomaatti-mozzarellasalaattiin, jossa puolikuivien tomaattien seassa oli miehen itsensä savustamaa mozzarellaa. Jukka kiitteli erityisesti paahtopaistia paitsi maun myös erittäin ohueksi leikatun olemuksen johdosta.
Jälkiruokapöytä koostui onnistuneesti kakusta ja juustoista.

Kuvassa patsasteleva portviini oli kuulemma löytynyt kaappien kätköistä. Onneksi, sillä maistelimme sen pehmeyttä ilolla juustojen ja suklaisen moussekakun kanssa. Erinomaista tavaraa, etten sanoisi!

Onnea vielä sankarille ja kiitos juhlista! 

4 kommenttia:

 1. Upeat tarjoilut, mutta niinhän se pitääkin, kun syntymäpäiväsankari saavutti noin kunnioitettavan iän.:) Hyvä idea porrastaa vieraiden käynnit. Harvan kotiin iso määrä juhlijoita mahtuu kerralla. Millaista mozzarellaa savustukseen oli käytetty? Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, joskus voisi vaikka kokeilla.:)

  VastaaPoista
 2. Sekä pallomozzarellaa että "tankomozzarellaa". Tuo pallomozzarella on kuulemma joskus sulanut ritilöille, joten tankomozzarella oli ikäänkuin takaporttina. nyt molemmat olivat toimineet niinkuin piti. tankomozzarella oli rakenteeltaan kiinteämpää ja siis suorakaiteen muotisesta palasta leikattuja paloja.

  VastaaPoista
 3. Herkulliset kuvat ja tarjoilut;minun katseeni jäi heti tuohon kalalautaseen;D

  VastaaPoista
 4. Olisin voinut veikatakin näin Jael! Savukalakin oli itsesavustettu - kunnioitusta siitä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin