torstai 1. elokuuta 2013

Levollinen pizzapaikka InStileMannila

Vastavuoroisuus on aivan loistava asia tässä blogin teossa. Teiltä lukijoilta on tullut monia vinkkejä ja ideoita matkan varrella, joista olemme olleet todella iloisia. Viimeisin kiitollisuudenaihe tällä saralla koettiin, kun pysähdyimme mökkimatkalla hieman ennen Mikkeliä InStileMannilaan. Paikasta oli vinkannut meille ex-baijeri kommenttilootassa ja pitihän suosittelu nyt testata. 

Mannilan tila oli lämpimänä kesäpäivänä tunnelmallisen rauhallinen paikka, vaikka poikkesi vain muutama sata metriä vilkkaasti liikennöidyltä Lahti-Mikkeli-tieltä. Mannilaa on hoitanut sama suku jo viiden sukupolven ajan. Nykyisin tilaa isännöi italialais-suomalainen pariskunta.

InStileMannila on italialaisen muodin ja herkkujen puoti, josta ainakin näin kesäaikaan saa pizzaa, italialaisia jäätelöitä ja muutamia kahvilaherkkuja. Pizzat ovat olleet kuulemma sen verran suosittuja, että omistajat miettivät miten toimintaa voisi jatkaa talvella. Tällä hetkellä ruokailu tapahtuu katetulla terassilla tai omenapuiden katveessa, eikä sisällä hirmuisesti ole tilaa. 
Pizzalistalta oli kaikkien perheenjäsenien helppo löytää omat suosikkinsa. Tosin paria houkuttelevinta pizzaa ei harmikseni juuri tänään saanutkaan. Minä olisin meinaten maistanut ehdottomasti mieluiten herkkutatti- tai kurpitsacremaista pizzaa. Tyttäremme valitsi artisokkapizzan ilman artisokkaa, jolloin siitä tuli kinkkupizza. Laskussa plikka sai artisokattomuudesta 2 euron hyvityksen vaikkemme sellaista lainkaan odottaneet. Poikamme eteni tutulla ja turvallisella Margheritalla. Molemmat lapset pitivät kovasti pizzoistaan ja saivat syömättömät palat vielä mukaansa. 
Jukka valitsi parsakaalicremaisen salamipizzan, joka loisti kaunista vihreää väriä. Pizza kaipasi mielestämme hiukan lisää suolaa niillä kohdin, joihin makkaraa ei osunut. 
Oma valintani, pizza Contadina vei päivän herkullisimman pizzan tittelin savujuustoineen. Ilmakuivattu kinkku oli lisätty vasta paiston jälkeen ja sitä oli runsaasti. Pizzojen reunat olivat makuumme hiukan liian paksut ja pullamaiset, mutta pohja taas ihanan rapea. Pizzat paistettiin vanhassa punaisessa ulkorakennuksessa - tästä lohkesi monta sympaattisuuspistettä. 

Meistä oli mukavaa, että paikasta sai alkoholitonta olutta palan painikkeeksi, kun viinioikeuksia ei kerran ollut. Autoileville asiakkaille tämä on myös loistojuttu. 
Jäätelöistä mieleenpainuva oli viikunajäätelö, josta löytyi ihania viikunasattumia. 

Palvelu Mannilassa oli melko hidasta, mutta ystävällistä. 

Suosittelemme InStileMannilaa meille suositelleen lukijamme tavoin! Opastuskyltit ohjaavat hienosti paikanpäälle ainakin siltä Lahti-Mikkelitieltä (sillä netin opaskartat ohjaavat ihan vikasuuntaan). 

ps. Muotipuodista pitää sanoa sen verran, että varsinkin juhlavaan pukeutumiseen ihasteltavaa riittää. Koot eivät ole niitä nafteimpia, sillä minäkin "hiukan isoluisempana" löysin monta sovitettavaa ihanuutta. 

8 kommenttia:

 1. Täytyykin pitää mielessä seuraavan Mikkelinreissun varalta. Tosin tämä Suomen kesä on niin lyhyt, että tokkopa keritään enää tänä vuonna...

  VastaaPoista
 2. Juhannusreissulla luotettiin tuttuun ja erinomaiseen Vileeseen, mutta nyt koukattiin tänne. Ihana paikka, suosittelen kun seuraavan kerran siskosi luo suuntaatte!

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa todella idylliseltä paikalta, jossa mielellään hetken levähtää, nauttii ilmapiiristä ja oivista antimista.

  Taidan olla todella hidas hoksaamaan, mutta minua on alkaneet innostaa nämä ei-tomaattisoosi-pohjaiset pizzat ihanine kreemeineen ja kastikkeineen. Maistelin heinäkuussa Airistolla erinomaista graavilohipizzaa, jonka kastikkeena oli muistaakseni raikas hollandaisekastike.

  VastaaPoista
 4. Hieno vinkki! Täytyy pitää mielessä.

  VastaaPoista
 5. Hiidenuhma: sellainen tuo paikka juuri oli. Ei kiireiselle mättäjälle, vaan ajallaan tulleelle nautiskelijalle.

  Vähemmän minäkin näitä pizza biancoja olen tehnyt. Nyt herkkutatticrema jäi kyllä kunnolla kummittelemaan mieleen.

  On ilo vinkittää etennpäin Jokis!

  VastaaPoista
 6. Hei, Mukava kuulla ,että vinkistä oli teillekin iloa :)
  Kuulin,että syyskuusta alkaen pizzaa voi noutaa mukaan. Hurmaava paikka tosiaan.
  Terkut,ex-baijeri :)

  VastaaPoista
 7. Juu, vinkistä oli todella iloa!

  Otava taisi olla tuo alue :)?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin