keskiviikko 14. elokuuta 2013

Mustaherukkapiirakkaa paahdetun valkosuklaan kera

Leipomissyyt:
  • ihana, vasta äkätty ohje Prinsessakeittiön luotettavasta koeleipomosta
  • oma mustaherukkapensas, jonka marjat suorastaan huusivat jo poimintaa (ja menivätkin itse asiassa kaikki tähän, aloitteleva pensas kun on)
  • tylsä sadepäivä
  • makeahampaan kolotus
  • se, että ruoka tuli valmiina kotipakkasesta eikä tarvinnut nähdä vaivaa sen eteen
  • sai pitkästä aikaa upottaa sormensa taikinaan
  • resepti oli helppo ja nopea
  • resepti sisälsi paahdettua valkosuklaata. 
Ei kai tarvitse perustella enempiä?
Ohje on siis suoraan Veeralta, joskin ruokosokerin puutteessa rukkasin sokereita. Kermaviilin tilalla tuumasin kokeilevani mascarponea, mutta se ei ilmeisesti kuulunut työmatkan varrelle osuvan Valintaladon valikoimiin. 

Kokeilin nyt ensikertaa ajat sitten ostamaani *Heikkilän "Lyydian lumoavaa makusokeria". Se sisältää ruokosokeriin sekoitettuna meksikoniisoa, mustaherukanlehtiä ja iisoppia. Laitoin makusokeria vaniljasokerin tilalle. Juuri tämän komponentin makuvaikutuksesta on paha mennä sanomaan mitään, mutta kokonaisuus oli ainakin erinomainen! Kovin suunmukaista iltateen kanssa. 


MUSTAHERUKKAPIIRAKKA JA PAAHDETTU VALKOSUKLAA

POHJA
125 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
(1-2 rkl kylmää vettä)

TÄYTE
2 dl mustaherukoita
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl (ruokokide)sokeria
2 rkl vaniljasokeria TAI makusokeria*

PÄÄLLE
100 g valkosuklaata

Nypi voihin jauhot ja sokerit. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Jos taikina on liian tiukkaa lisää kylmää vettä lusikallinen kerrallaan. Painele takina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kermaviiliin kananmuna ja sokerit. Lisää marjat ja levitä seos piirakkapohjaan.
Paista 200-asteisessa uunissa lähes valmiiksi (15-20 min). Raasta valkosuklaa. Levitä raaste piirakalle ja paista vielä hetki, muutama minuutti, kunnes suklaa on saanut hieman väriä.

3 kommenttia:

  1. Mustaherukka ja paahdettu valkosuklaa on varppina huumaava parivaljakko! Ja erittäin pätevät perustelut leipomiselle :)

    VastaaPoista
  2. Mascarpone voiskin olla nappi valinta. Sitä mäkin ensi kerralla.

    VastaaPoista
  3. Hannele: no oli huippu!

    Veera: Ei tuo kermaviilikään huono ollut, mut mascarponessa on enemmän rasvaa. Näin kesän jäljiltä kaikki on kuitenkin hiukan kuihtuneessa tilassa ja kaipaa lisää rasvaa ihon alle ja sisäelinten ympärille ennen pitkää hyvitä talvea.
    Kiitos ihan huipusta reseptistä! Meidän tytsy ei ehtinyt maistaa piirakkaa ennen unillemenoa, mutta tuoksutteli ja totesi:"Ainakin aivan hurmaava tuoksu! aamulla mä haluun maistaa!"

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin