torstai 21. marraskuuta 2013

HillaMiina

Minä olen löytänyt ihanan lounaspaikan Nummelasta, kiitos työkaverin suosituksen. Melkein R-kioskin vieressä sijaitsee vaalean kodikkaaksi sisustettu konditoria-kahvila HillaMiina. Olen käynyt paikassa nyt kolme kertaa ja poistunut ovesta aina hymy huulilla. 
  
Ensimmäisellä kerralla otin muhevan sienipiirakan ja kahvin. Kuikuilin ympärilleni ja näin tyytyväisiä keittoryystäjiä ja nautiskelevia leivoshenkilöitä. Päätin palata HillaMiinaan uudestaan. Se tapahtui pasta bolognesen myötä ja taas olin tyytyväinen. Viime kerralla listalla oli sipulikeittoa, kun harkitsin lounasta lyhyen työpäivän päätyttyä. En voinut, joskaan en halunnutkaan vastustaa kiusausta astella HillaMiinan ovista sisään. Sipulikeitto oli upean syvän makuista olematta raskasta. Se oli tehty kuulemma pääosin kasvisliemeen, mutta lihalientäkin oli käytetty. Päällä rousku- ja makulisänä oli paahdettuja leipäpaloja sekä siemeniä. Keralla sai itsetehtyä leipää ja kannullisen vettä. Kaikki tämä kannetaan pöytään hymyn saattelemana, mikä tuntuu ihan ylelliseltä lounaspaikassa. 

Lounaslista päivittyy HillaMiinan nettisivuille. Joka päivä on vaihtuva keittovaihtoehto ja sen lisäksi koko viikon sama tukevampi ruoka. 
Hinnat eivät päätä huimaa. Pienempi keittolounas, josta ainakin minä tulen ihan täyteen, maksaa vesineen ja leipineen 6,50. Cappuccinonkin saa kolmeen euroon.
Leivos- ja kakkuvitriini näyttää todella houkuttelevalta, mutta sinne asti en ole vielä päässyt vatsan täyttymisen vuoksi. 

En panisi lainkaan pahakseni, jos tämä lounaspaikka vaikka kerran kuussa tekisi iltakattauksenkin Bistro Vileen tyyliin. Tätä jäämme odottelemaan!


7 kommenttia:

 1. kyllä suosittelen.voisilmä pulla iso sellainen 1,5e ja kahvi 1,5e ja sai santsikupin vielä :) kyllä menen uudelleenkin.

  VastaaPoista
 2. ne pullat näyttääkin tosi hyviltä. Leipovat kuulemma joka päivä uudet, joten pulla on varmasti tuoretta.

  VastaaPoista
 3. Voisilmäpulla ja kaffe tänään...nam

  VastaaPoista
 4. Se kyllä pitää joku päivä kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Hei mainitsit tuosta Bistro Vileen tyyliistä. Kertoisitko siitä hieman, sillä uteliana olisin linkkiä katsellut, olivat kuitenkin lopettaneet :/

  VastaaPoista
 6. Mielelläni :). Blogissamme on kaksi kirjoitusta paikasta, ne löytyvät tämän linkin alta. http://sillasipuli.blogspot.com/search?q=bistro+vilee

  Vileessä oli suppea, mutta kaikilta osin houkutteleva lista. Se tarjosi lähi- ja luomuruokaa sesonkisesti. Ruoka oli ronskia, mutta huolella tehty. Halvempia ruhonosia käytettiin taiten. Pääruuille oli monesti sama lisäke, mutta eri kastike, jolloin keittiön oli helpompi tehdä annokset. alkupaloissa oli monesti keitto ja joku muu. Jälkiruuissa mm. itsetehtyä jäätelöä. Viinilistakin oli suppea, mutta persoonallinen ja ajatuksella valittu. On tosi harmi että ovat lopettaneet, ihana ihana paikka!

  Vilee oli siis auki pääosin lounaalla, mutta ilmeisesti yhtenä lauantaina kuukaudessa illallakin. Tähän otettiin etukäteisvaraukset.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin