maanantai 18. marraskuuta 2013

Pannulta napaan hetkessä, herkusti

Minä rakastan kaalin ja soijakastikkeen yhdistelmää. Tämä rakkaus on usein inspiroinut hyvin yksinkertaisiin nälkäkiukun taltuttajiin. Niin nytkin, kun mietin alle kahdessakymmenessä minuutissa tehtävää ruokaa. Naudan sisäpaistista jäi toisen ruuan jäljiltä hiukan lihaa, joka paistettiin kasvisten keralle. Hyvin simppeliä, nopeaa ja koukuttavan hyvää. 

KAALIPAISTOS

sipulia
kaalia
porkkanaa
öljyä paistamiseen
soijakastiketta

Pilko sipuli(t). Kuumenna pannu keskikuumalle ja paistele sipuleita siinä kunnes ne ovat pehmeitä. Pilko paistellessa kaali. Lisää palat pannulle ja muhittele. Kaalin on tarkoitus hiukan pehmetä ja saada makeampaa makua itseensä. Suirota porkkanat vihanneskuorijalla ja lisää ihan lopussa vain lämpenemään. Mausta lorautuksella soijaa. 

NAUTAPIHVI

naudan filettä tai paistia palana
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria

Kaalien muhiessa pannulla kuumenna vieressä valurautapannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja paista lihaa siinä molemmilta puolilta muutama minuutti haluamasi kypsyyteen. Mausta. Nosta syrjään vetäytymään hetkeksi. 
 Fiskarsin Functional Form-sarjan Kokinveitsi (16cm) on erinomaisen hyvä muksun käteen. 
Vihanneskuorijalla paitsi kuorittiin porkkanat, myös suirotettiin ne paistosta varten. 

Muut blogin nopeat reseptit löytyvät täältä

Yhteistyössä Fiskars

Fiskarsin facebookissa on meneillään "20 minuutin kokkaushaaste", jossa äänestyksen voittanut resepti palkitaan 500 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnolla, joka sisältää Edge-veitsitelineen veitsineen sekä monipuolisen valikoiman Fiskarsin keittiötuotteita. Äänestyksessä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan noin 300 euron arvoisella Fiskarsin tuotepalkinnoilla. Lisäksi äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kolme Fiskarsin 300 euron arvoista tuotepalkintoa.

4 kommenttia:

 1. Tällaiset nopeat herkut on kyllä parhaita ja välillä niin tarpeen.

  Kaali kuuluu omiin suosikkeihin, ehdottomasti. Se on niin monikäyttöinekin. Voi paistaa, keittää, rullata, tehdä uunissa ja syödä raakana.

  VastaaPoista
 2. Totta turiset Milma. Ja sitten kun ottaa laarista vielä eri kaalilajeja, niin taas repertuaari laajenee. Yhtenä syksynä hullaannuimme riittävän napakan kypsennyksen ansiosta ruusukaaliin, viime keväänä taas varhaiskaaleja tuli ostettua ihan hurjasti.

  VastaaPoista
 3. Tämä on ihana! Muistuu mieleen yksi hyvin tavallinen japanilainen lounasruoka, en vain mitenkään muista mikä sen nimi oli...! Mutta se oli hyvää ja edullista (olin opiskelija, joten söin sitä siellä usein!).

  VastaaPoista
 4. Joskus sitä miettii miten simppeleitä juttuja oikein kehtaa postata, mutta kun on hyvää...!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin