Quesadillat - eli täytetyt, paistetut tortillat- toimivat etenkin niihin aamuihin, jotka edellisyön juhliminen on jäykistänyt hieman kankeaksi. Kun mieli halajaa tavallista enemmän jotain tuhdimpaa purtavaa, paljon vahvaa kahvia ja kylmää tuoremehua. Ja johon toimii myös erittäin hyvin mustikkajogurtti, sanokaa minun sanoneen.
Kun Arla heitti meitä #aamiaiskutsu-haasteella, innostuimme heti. Ideana on kutsua joku aamiaiselle ja viettää yhteinen, rento hetki yhdessä. Mieleeni pamahtivat heti quesadillat, joihin littyy parikin ihanaa aamiaismuistoa.
Ensimmäistä kertaa nautimme quesadilloja aamupalaksi ystäviemme luona, kun perheen isä paisteli niitä lyhyiden yöunien jälkeen. Quesadillat syötiin ulkoterassilla auringonsäteiden lämmittäessä hurjasti. Tuona samaisena aamuna kyläpaikan emäntä teki lapsille vohvelit, jotka tarjoiltiin pikkuikkunan kautta ulos takapihan trampalle. Siinä aamussa oli jotain hyvin erityistä juurikin rentouden vuoksi.
Toinen quesadilloihin vahvasti liittyvä aamu sijoittuu vuokramökille, jonne kokoonnuimme aikuisten kesken koko viikonlopuksi. Kavereiden heräillessä lauantaiaamuna sotkutukkaisina, mutta hyvin valmiina seuraaviin koitoksiin, paistelin minä vahvikkeeksi quesadilloja. Täytteitä en enää muista, mutta sen muistan miten ihana oli hääriä lieden ääressä ja antaa osaltaan vahva startti vaativaan päivään, josta nauru, soitto ja saunominen eivät ihan lyhyeksi jääneet.
Arlan aamiaishaasteeseen halusin kokeilla uusia täytteitä, jotka rokkasivat yhteen juuri niin hyvin kuin arvata saattoi. Rapsakaksi paistettu pekoni, makeaksi muhitettu sipuli ja vain hetken pannulla käytetty lehtikaali olivat Arla Goudan kanssa ihan loistosetti. Ja eikös kaikki missä on lehtikaalia ole terveellistä?
Quesadillojen lisäksi halusin vielä väriä ja lisämakua lautaselle, joten tein salaatin joka on vahvasti nojollaan kohti guacamolea. Mehuina meille kelpaavat loistavasti luomulaatuiset God Morgon appelsiinitäysmehu ja tyttäremme suosikki God Morgon appelsiini-veriappelsiinitäysmehu.
Ota ihmeessä sinäkin haaste vastaan ja instagrammaa oma aamupalahetkesi!
QUESADILLA
2 tortillakuorta
lehtikaalia silputtuna ja hiukan paistettuna
sipulia pehmeäksi paistettuna
pekonia rapsakaksi paistettuna
Arla Goudaa raastettuna
lehtikaalia silputtuna ja hiukan paistettuna
sipulia pehmeäksi paistettuna
pekonia rapsakaksi paistettuna
Arla Goudaa raastettuna
Laita tortillakuori
leikkuulaudalle. Laita päälle ensin juustoraastetta, sitten muita täytteitä
ohuelti. Laita päällimmäiseksi uudestaan juustoa. Aseta kaiken ylle vielä toinen tortillakuori.
Paista näin muodostunut quesadilla lämpimällä, ei kuumalla pannulla joko pienessä öljytilkassa tai kuiviltaan. Käännä ympäri ja paista vielä toiselta puolelta. Juuston on tarkoitus sulaa quesadillan sisällä ja ”liimata” tortillat yhteen. Samalla tortillojen pinta saa kauniin värin.
Paista näin muodostunut quesadilla lämpimällä, ei kuumalla pannulla joko pienessä öljytilkassa tai kuiviltaan. Käännä ympäri ja paista vielä toiselta puolelta. Juuston on tarkoitus sulaa quesadillan sisällä ja ”liimata” tortillat yhteen. Samalla tortillojen pinta saa kauniin värin.
Laita valmis quesadilla takaisin leikkuulaudalle
ja pilko terävällä veitsellä neljään osaan.
AVOKADOSALAATTI
1 avokado
tuoretta korianteria
puolikas punasipuli
sokeria
limelohko
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria
puolikas punasipuli
sokeria
limelohko
suolaa
mustapippuria
Kuori sipuli ja pilko puolikas ohuiksi rinkulanpuolikkaiksi.
Laita pieneen astiaan, ripsi päälle hiukan sokeria ja hiero sipuleita sormissa.
Näin sipulin ärtsyin maku taittuu.
Puolita avokado kuorineen ja poista kivi. Kaiva hedelmäliha kokonaisena
kuoresta. Pilko avokado ronskeiksi paloiksi. Purista päälle limemehua.
Silppua korianteria.
Yhdistä avokado, punasipuli ja korianteri.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
VINKIT!
Tortillat voi tehdä aamuksi valmiiksi jo vaikka edellisenä
päivänä ja säilyttää muovipussissa. Ohje itsetehtyihin tortilloihin täällä. Tortillat voi myös ostaa valmiina.
Quesadilloihin voi kokeilla monenlaisia täytteitä. Ihan
lemppareitani on metsäsieni-sipuli- tai chorizo-sipulitäyte. Tärkeää on, ettei
täytteitä laita liikaa ja että aina on mukana juustoa.
*
YHTEISTYÖSSÄ ARLA
Oi Oi Oi! Miksen oo koskaan tajunnut tehdä quesadilloja dagen efterinä?! Ens kerralla siis :) Täyte kuulostaa juurikin täydelliseltä.
VastaaPoistaBlogikamut on myös tajuamista auttamassa. Sun ansiosta mekin on tajuttu monia juttuja <3
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaja tuoksun lisäksi parasta on maku!
VastaaPoista