sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Foodie-äidin täydellinen Äitienpäivä

Äitienpäiväni alkoi ihanasti! Pitkien, hyvien yöunien jälkeen sänkyyn kannettiin maistuva aamupala suukkojen kera. Tarjottimilta löytyi bahn mi-patonkeja, croissantteja hilloineen, kahvia, tuoremehua ja valkoista suklaata. Samalla sain käteeni myös kortin, jossa kerrottiin juhlapäivän ohjelma jonka Jukka oli suunnitellut. Jo paperilla kaikki näytti ihanalta, mutta yhdessä puuhastellessa vielä kivammalta! (Lukuunottamatta niitä nurinoita ja nahinoita joista tällaisessa postauksessa ei nyt viitsi edes mainita). 
  
Matkamme vei hotelliyöksi Helsinkiin. Ennen hotelliinkirjautumista tutustuimme hotelli- ja ravintolamuseoon, jonka teemanäyttelyssä voi tällä hetkellä tutustua 1980-luvun ruokakulttuuriin. Oli hauska kurkata 80-luvun keittiöön ja katsoa vanhoja, vielä muistissa olevia ruokaohjelmia. Lapset kiinnittivät huomiota televisioon, jossa oli vain kolme kanavaa eikä lainkaan kaukosäädintä. "Ärsyttävää kun on saanut just hyvän asennon ja sit joutuu nousemaan vaihtaakseen kanavaa." Pullamössöt! Kulinaarimurulan Jaana on aiemmin käynyt näyttelyssä ja turissut siitä enemmänkin.

Lounaalle painelimme Hietalahden kauppahalliin Roslundin kojulle. Haukkailimme napoihin erinomaiset hampurilaiset ja ehkä vieläkin paremmat ranskikset. Hampin pihvi oli jätetty hieman raa'aksi, joka oli loistojuttu. Minun pihvini oli turhan hailakka, ei siis kunnolla lämmin, mutta muuta mutisemista emme keksineet. 
Jälkiruuaksi jaoimme Hongiston aleksanterinleivoksen. Loistolounas sanon minä!
 
Yöksi majoituimme Helsingin ydinkeskustassa  Scandic Marskiin*, jolla on todella huippusijainti. Jukka-kuski kiitteli isoa parkkihallia, jonne sai helposti auton ja vielä samaan rakennukseen. Respasta sai kortin jolla pystyi samaan rahaan välillä lähtemään hotellin parkista ja palaamaan taas. Huone oli mukavan valoisa, eikä ympäriltä kuulunut mitään meluja. 
Vaikka huone olikin viihtyisä, emme jääneet kuitenkaan sinne löffäilemään. Seuraavaksi suuntasimme Rasvaletti-näyttelyyn Hakasalmen Huvilaan. Ilmainen näyttely sisälsi paljon mielenkiintoisia kuvia 1950-luvun Helsingistä. Olipa näyttelyyn koottu aidonoloinen 50-luvun kampaamokin. 
Minä rakastan erilaisia näyttelyitä, joten Jukka oli ujuttanut ohjelmaan vielä yhden todella mielenkiintoisen kohteen. Annantaloon on koottu Helsingin kuvataidelukion näyttely NAM. Nauti. Aisti. Maista. Kattaus oli todella monipuolinen, sillä se sisälsi niin videoteoksia, animaatioita, valokuvia, astioita ja kattauksia kuin erilaisin piirros- ja maalaustekniikoinkin toteutettua taidetta. Olimme ihan lumoutuneita taitavien nuorien oivaltavista töistä. Menkääpä ihmeessä lumoutumaan tekin! Näyttely on pystyssä 22. toukokuuta asti ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. 
 
Digitaalisella kuvankäsittelyllä tehtyjä teoksia aiheella "EAT HEAD". NAM.
Kattaus. NAM: 
Jenny Salvilan lyijykynä-akvarellityötä aiheesta "Olet sitä mitä syöt". NAM. 
Pöytä koreaksi kurssin slaavilaista inspiraatiota keramiikka- ja tekstiilitaiteeseen ovat ammentaneet Rosa Ijäs ja Heta Salminen. NAM.
Kulttuuritarjonta ei rajoittunut pelkkiin näyttelyihin, vaan Jukka hurautti meidät vielä Espooseen teatteri Hevosenkenkään nauttimaan Lumikuningatar-esityksestä. Upeat näyttelijät ja lavasteet yhdessä sykähdyttivät meitä hienolla tarinalla. Hevosenkenkä on yllättäen vain vartin ajomatkan päässä keskustasta. 
Illalliselle suuntasimme vastikään avattuun Passioon* Kalevankadulle. Ilta oli täynnä kauniita annoksia ja upeita makuja. Ravintolakäynti vaatiikin ihan oman juttunsa.
Passion päivän kalana oli kuhaa. 

Aamu aukesi hyvin sopivan pehmeässä Scandicin pedissä. Aamupala hotellissa oli valikoimaltaan runsas, joskin sisällöltään tavanomainen. Savustettu makrilli oli mukava poikkeama tavallisuuteen. Tyttäremme piti kovasti puurosta mansikkakiisselillä ja poitsu haarukoi aika kasan lettuja. 
Tämä äiti ei osaisi oikein enempää toivoa vuoden tärkeimmältä juhlapäivältään. Se oli järjestetty vaivalla ja ajatuksen kanssa. Toteutus sisälsi paljon minulle mieluisia asioita ja nautiskelua yhdessä perheen kanssa. Juuri yhdessäolo ja porukalla tekeminen on se tärkein kaikista, äitienpäivänäkin. Kiitos rakkaat!

Oikein ihanaa äitienpäivää teille kaikille, jotka vietätte sitä varsinaisena päivänä. Meillä juhliminen sattui tähän aikaisempaan ajankohtaan ensi sunnuntaina Jukan eripuolella maailmaa olemisen johdosta. 

* Yhteistyössä Scandic Marski ja Passio

6 kommenttia:

 1. Oi mikä mahtava äitienpäiväohjelma:) Ja toivottavasti tuo rasvalettinäyttely on vielä kesälläkin pystyssä:)

  VastaaPoista
 2. No oli kyllä ihana päivä! Rasvaletti-näyttely näyttää olevan pystyssä marraskuun loppuun, joten ehdit hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Äitienpäivä on aina toukokuun toisena sunnuntaina

  Eveliina

  VastaaPoista
 4. Eveliina et tainnut lukea ihan loppuun asti? Jukka on ensi viikonlopun työmatkalla, joten juhliminen ei onnistu koko perheen voimin silloin. Siksi aikaistimme hommaa.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan äitienpäivän sait viettää perheesi kanssa! :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin