keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Loistopäivä San Franciscossa meduusojen, galaksien ja pizzojen merkeissä

Sinänsä hassu juttu. Ei montaakaan kuvaa kaupungista. Vastineeksi muutamia kuvia California Academia of Science:sta ja lopussa pizzaa. 

Ensimmäisellä kerralla San Franciscossa vieraillessamme tajusimme miten suuri kaupunki se on. Siirtymiin menee yllättävän paljon aikaa, varsinkin kun on kaksi muksua mukana. Nyt toisella keikalla olimme viisaampia, emmekä yrittänetkään sulloa liikaa ohjelmaa päivään. 
Tyttäremme äkkäsi jostain esitteestä Tiedemuseon, jonne suuntasimme sunnuntaina. Jätimme auton tienvarteen Golden Gate puistoon, joka muuten epäloogisesti ei ole sillan kupeessa. Tuo puisto jo itsessään oli iloinen paikka piknikoijineen, roolipelaajineen ja discoineen. 
California Academy of Science sisälsi mm. sademetsiä, joissa lenteli oikeita perhosia, upean akvaario-osaston ja planetaarion ja vaikka mitä muuta. Ihan oikeita pingviinejäkin näimme ja albiinoalligaattorin. Saimme kokea myös miten pelottavalta tuntuu maanjäristys.

Joitakin mereneläviä pääsi koskettamaankin. Samalla voi kysellä asiantuntijoilta merenelävistä tai kuunnella heidän hauskoja tarinoitaan.

 
Syömään suuntasimme ihan toisaalle kaupunkiin, Little Italyyn, North Beachiin. Friscolaistunut Kira suositteli meille Tony´s Pizza Napoletanan italialaistyylisiä pizzoja kaupungin parhaina, joten olihan se koettava. 
Alkuun saimme patonkipaloja mainioiden dipattavien kanssa. Valkosipulisilppu yllätti makeudellaan.
Paikan pizzojen takana on voitokas mies Tony Gemignani. Osa pizzoista paistetaan kiviuunissa. Raaka-aineet tuodaan Napolista.
Tilasimme molemmat Jukan kanssa pizzat, jotka olivat kumpikin voittaneet tahoillaan kultaa. Minun Margheritani sisälsi mm. San Marzanon tomaatteja ja tuoretta basilikaa. Ja oli se kyllä hyvää! Jukan pizza Cal Italia oli vähän erikoisempi, mutta hurjan hyvä sekin. Miinuksena toki että sitä ei paistettu kiviuunissa. Jukan tomaattikastikkeettomassa pizzassa oli kolmea italialaista juustoa: asiagoa, gorgonzolaa ja mozzarellaa, viikunahilloa, prosciuttoa, parmesaania ja balsamicoa. 
Tytsylle tilattiin juustopizza makkaralla, joka oli aika perus. Poitsu piti pasta-lihapulla-annoksestaan, jossa valtavia lihapullia tuli lisäksi myös erillisellä lautasella. Annos oli niin suuri että siitä riitti mukaanotettuna seuraavaksikin ateriaksi. 

Tarjoilijat paikassa olivat ystävällisiä, drinkkibaarikin näytti hyvältä ja tunnelma muutenkin oli kohdillaan. Mekin suosittelemme Tonyn pizzeriaa lämpimästi!

Tässä vielä kuvia edelliseltä San Franciscon reissulta. Kukat unohtui tukasta.
No se Golden Gate.


Lapset kysyivät sateenkaarilipun merkitystä. Kun selitimme sitä heille, heistä tuntui kummalta etteivät kaikki hyväksy rakkautta kaikkien ihmisten välillä.

Pier 39 laiskanpulleine möllyköineen.

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat,tuo ensimmäinen on tosi hieno! Ja hyvän näköistä pizzaa..
  Heh,tuollaisia sateenkaarilippuja liehuu nyt Tel Avivin pääkatujen varrella,on vuorossa Pride week ja suuri ja värikäs vuotuinen pride paraati perjantaina;D

  VastaaPoista
 2. ...You're gonna meet some gentle people there...

  VastaaPoista
 3. Sateenkaarilippu ja lapset. :)

  VastaaPoista
 4. San Franciscossakin olisi meidän aikana Pride, mutta emme kyllä mene sinne väentungokseen :)

  Nanna: indeed

  pilvinen: Täällä on muutenkin tullut keskusteltua mielenkiintoisista asioista, esimerkiksi kodittomuudesta.

  VastaaPoista
 5. Nuo möllykät tuoksahtivat aika lailla, ellen ihan väärin muista :D

  VastaaPoista
 6. Nyt ne ei kyllä haissu, mutta oli toki senverran vilpoinen päiväkin että välillä tarvittiin pitkähihaista. Ehkä lämpimämpi olis ollut haisukkaampi?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin