keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Off the Grid - päivällinen food truckeista

Tänne Ameriikanmaalle tullessa päätimme tietysti vierailla syömismeiningeissä nyt niin trendikkäissä food truckeissa. En tiedä miten asia suomentuu, joten kutsun paikasta toiseen liikkuvia, ruokaa tarjoavia autoja sitkeästi food truckeiksi. Siinä sanassa on oikeaa katuruuan kaikuakin. 

Off the Grid sivustolta on kätevä katsoa, minne suurempi määrä food truckeja milloinkin kokoontuu ja mikä niiden tarjonta on - sikäli mikäli ruuantarjoajalla on nettisivut tai vastaavaa. 
Me autoilimme tänään Whole Foodsin parkkipaikalle Cupertinoon Off the Grid-kokoontumiseen. Olimme jo kotona katsoneet menuista kiinnostavimmat setit, jotka sitten ostimmekin annoksia jakamalla maistaen. Tarjonta oli kovasti kiinnostava, emmekä millään jaksaneet maistaa kaikkea mitä olisimme halunneet. Paikalla oli yhdeksän autoa, joista tutustuimme seitsemän antiin.
Jukan suosikiksi kohosi Grillaz Gone Wildin "Flying pig", jossa oli vähän kaikkea: kanaa, pekonia, kinkkua, ananasta, sipulia, makeaa chilikastiketta, kevätsipulia ja juustoa lämpimän leivän sisällä. Kokonaisuus oli todella tuhti, mutta ei ollenkaan niin makujen sekamelska mitä voisi ajatella. Ronskinkokoiset frittiperunat sai dollarilla leivän mukana.
 
Itse ihastuin eniten  Sam´s Chowder Mobilen raikkaaseen tacoon. Maissitortillojen sisään oli sujautettu grillattuja katkarapuja, ananassalsaa ja chipotle ranskankermaa sekä kaalia. 
Chairmanilta oli loppunut himoitsemamme ankat papaijalla, joten tyydyimme Coca Colaiseen possuun kaalilla höyrypullan sisässä. Hyvää oli tuokin kyllä!
Grilled Cheese Banditsien yksinkertainen juustoleipä maistui poitsullemme kahden leivän verran. 
 

 
BaconBacon-autolla oli ehkä mielenkiintoisimmat jälkiruuat: suklaapekonia ja pekonicookie. Maistoin jälkimmäistä, mutta suuhun jäi lähinnä muscovadosokerinen maku eivätkä karamellisoidut pekonit juurikaan tulleet esille. Ulkonäkö oli niin luotaantyöntävä, että suuri pekonihirmutyttäremmekään ei halunnut maistaa baakkelsia.
Perheen miesväki haki jälkiruokansa Waffle Amorelta. Taikina oli yllättävän suolainen, mutta ihanan rapsakka ja maistuva. Jukan marjaisaan vohveliin oli vaihtoehtoina jogurtti tai kermavaahto, joista mies päätyi ensinmainittuun.  
 Poitsun "ice cream sandwich" taisi olla paras jälkiruokavalinta meidän sakista. 
Tyttäremme ilmoitti heti alueelle tultuaan haluavansa jäätelön jälkiruuaksi, eikä tapojensa mukaisesti tästä tinkinyt. Lexies Frozen Custardin suklainen "jäätelö" oli hyvin samanlainen kuin suomalaiset pehmikset. Raaka-aineiden kehutaan olevan paikallista luomua.
Food truckien keskellä soitti bändikin. Ihmiset olivat leppoisia, jonot kohtuullisia, ruoka hyvää ja ilmakin kuin morsian. Onnistunut tiistairuokailu siis. 

7 kommenttia:

 1. Nyt näyttää hyvältä! Ja lämpimältä. Terveissii vaan räntäsateesta.. :D

  VastaaPoista
 2. Nyt näyttää hyvältä! Ja lämpimältä. Terveissii vaan räntäsateesta.. :D

  VastaaPoista
 3. Tuo järkätään myös täällä perjantai iltaisin - jonot ovat kyllä niin kauheat, että jaksaa korkeintaan kahteen kojuun jonottamaan, ellei ole paikalla aikaisin. Sama konsepti on myös se sunnuntai picnic. Käykää vielä jommassa kummassa jos ehditte reissunne aikana!

  VastaaPoista
 4. Veera: Kyllä täällä lämpöä piisaa! Jos se on lämpöä että altaalla maatessa valuu hiki. Kiitos terveisistä kuitenkin, ethän lähetä tänne!

  Nanna: Heti tuli kyllä sinä ja poikas mieleen, täytyy myöntää!

  Kira: Jonojen takia ei ajateltukaan lähteä San Franciscoon asti. Siellä näyttää olevan useitakin pitkin viikkoa Off Gridsin mukaan. Tiedän että siellä tarjonta olisi laajempi, mutta kun kaikkea ei kumminkaan pysty syömään. Tähän hymiö ja epähymiö.
  San Franciscossa on käyty suunniteltua vähemmän, sillä niistä pakkaa tulemaan koko päivän reissuja eikä meillä ole niin kauheasti aikaa Jukan töiden takia. Jukka kävi työperäisesti SF:ssä yksin yhtenä iltana. Kaksi tuntia parkkihallissa maksoi 45 dollaria :O. Silloin pizzasunnuntaina päästiin kyllä vähemmällä. Pitäis näköjään ottaa noikin selvää ennenkuin ajaa halliin sisään.
  Huomenna mennään uusiksi foodtruck kokoontumiseen täällä aika liki.

  VastaaPoista
 5. Ah, food truckit on ihan parhaita! San Franciscossa syötiin todella hyviä perulaisia sandwichejä ja Losissa tacoja. Enemmänkin olisi voinut testailla, mutta pitäisi tosiaan tietää, missä autot milloinkin liikkuu missäkin kaupungissa :) Ensi kerralla sitten testaamme lisää, nääkin näytti niin herkuille!

  VastaaPoista
 6. Heidi noita koontitapahtumia näyttää järjestävän useampikin, googlettamalla vaan ennen seuraavaa reissua! Joko se on suunnitelmissa?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin