lauantai 13. syyskuuta 2014

Avokado rakastaa herkkutattia

 
En tiedä miksi ja miten avokadon ja herkkutatin yhdistelmä kävi kutkuttamaan. Yhtenä aamuna näin kuitenkin kävi ja päätin heti käydä tuumasta toimeen. Lopputuloksena oli todella herkullinen leipä, joita olen nauttinut nyt useampana aamuna. Herkkutatti toimii avokadon kanssa sekä raakana että pannulla paistettuna. Itse pidän enemmän jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

Nappasin kuvan aamuleivästäni instaan ja ajattelin jutun jäävänkin sille tasolle. Tänä aamuna tein sitten leivän myös Jukalle, joka piti kokonaisuudesta tavallani ihan pöllösti. Mies kehotti ehdottomasti vinkkaamaan asiaa täällä bloginkin puolella, joten niin myös tein. 

En aio pyytää anteeksi sitä että tämä on jo vaikka kuinka mones perättäinen sieniohje. Tatteja on nyt nautittu ahkerasti ja siitä nautinnosta on ilo jakaa ideoita myös eteenpäin. Alkaakohan seuraavaksi syntyä kurpitsajuttuja ihan kyllästymiseen asti. 
AVOKADO-TATTILEIPÄ 
yhdelle

paahtoleipä tai vastaava
puolikas avokado
tattia
öljyä paistamiseen
sitruunamehua
paahdettuja (suolattuja) pähkinöitä 
mustapippuria
suolaa

Pilko puhdistettu tatti. Lorauta pannulle hiukan öljyä ja paista tattipalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda leipä. Laita leivälle paistetut tattipalat. Kauhaisen puolikas avokado kuorestaan ja pilko se edelleen leivälle. Purista päälle sitruunamehua. Ripsi päälle hiukan suolaa ja paahdetut pähkinät.

4 kommenttia:

  1. Myös meillä on herkuteltu tateillä älyttömästi, joten minä ainakin otan vastaan kaikki tälläiset uudet ideat mieluusti. Yhdistelmä kuulostaa jännältä, joten testaan tätä kyllä! Eilen meillä syötiin tattilasagnea, josta tuli oikein herkullista.

    VastaaPoista
  2. Uskon tuon lasagnen! Jukka teki yks päivä meille makaronilaatikkoa korvaten jauhelihan kesäkurpitsalla ja herkkutateilla. Ihan loistosetti sekin!

    VastaaPoista
  3. Yhdistelmä on tavattoman hyvä :) Itse tein talvella, kun ei tatteja ollut, vastaavanlaista herkkua muussatusta avokadosta sitruunalla sekä mustallapippurilla maustettuna - päälle lisäsin voissa rapeiksi paistettuja herkkusieniä.:)) Onneksi nyt on hyvä tattivuosi, joten herkkua riittänee.:))

    VastaaPoista
  4. Hei tää vois maistua mullekin ;) Käytiin sienessä tänään niin et ny on raaka-ainettakin. :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin