sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isän juhlintaa pitkän kaavan mukaan

Lapset ovat jo pitkään toivoneet pääsevänsä laivalle. Emme ole koskaan tehneet päivä Tukholmassa risteilyä, sillä suoraan sanottuna me aikuiset emme ole olleet asiasta järin innostuneita. Tämän viikonlopun jälkeen täytyy kuitenkin sanoa, että meidän täytyy ottaa sanamme takaisin. Laadukkaan ruokatarjonnan ja juuri passelin laivassaolomäärän ansiosta tämä matkailumuoto tulee vastakin kysymykseen kun miniloma houkuttaa. 

Päätimme jo matkaa varatessa, että isänpäiväviikonlopun tunnelmissa matka tehdään pitkälti lasten toiveiden mukaan. Ei siis pöytävarauksia Tukholmaan, eikä suuremmin muitakaan suunnitelmia. Lapsemme kertoivat lomatoiveikseen uimisen ja rentoutumisen sekä jonkun ihanan kahvilan. Ensimmäisen olimme toteuttaneet jo ennen kuin laiva ehti irtautua Helsingin satamasta. Uiminen tosin oli paremminkin porealtaissa lillumista. 

Vastaremontoitu Silja Symphony lähti Helsingin satamasta perjantaina kello 17, mutta laivaan pääsi jo aiemmin. Takaisin samaisessa satamassa olimme hiukan ennen kymmentä sunnuntaiaamuna, kun laiva oli lähtenyt Tukholmasta niinikään kello 17. Lapsellisina meille jäi siis noin neljä tuntia ilta-aikaa laivalla, joka oli meille oikein hyvä. 
Perjantai-iltana ruokanautiskelimme Matti Jämsenin signaturemenun ravintola Bon Vivantissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Sen voin sanoa jo tässä vaiheessa, että makujen puolesta voimme suositella menua lämpimästi! Lapset saivat samaisessa ravintolassa valita annoksia lasten menusta, mikä oli helpotus muksuille. Omat ruuat syötyään lapset pelmahtivat lastenhuoneeseen puuhaamaan ja me aikuiset jäimme nauttimaan keskenämme. 
Tukholmassa emme tehneet mitään erityistä. Pääosin kiertelimme Kungsgatanin ihania keittiö- ja lelukauppoja pieniä ostoksia tehden. Kahville pysähtyessä poikien kaffepullavalinnat saivat hymyn minun huulilleni: toinen otti valtavan suklaamuffinssin ja toinen mellanölin. 
 
Lounaaksi lapset toivoivat jotain "ihan tavallista ruokaa, ei mitään hienoa". Reittimme varrelle osui mukava pizzeria Il Giardino, josta saimme kiviuunissa paistettuja maistuvia pizzoja. 
Takaisin laivalle suunnatessa aikuisten päiväunitoiveet romutettiin hetsillään. Hetken leikkihuoneessa istuttuamme ja legorakennusta harrastettuamme lähdimme kiertelemään laivaa. Iloiseksi yllätyksekseni shoppailun lomassa ja päätöksiä hioessa käteen sai proseccoa. Mikä loistava idea!
Lauantain illallinen nautittiin uudessa Sushi & Co:ssa. Ja voi jestas minkämoisen sushisetin saimmekaan eteemme kun tilasimme Special Platterin. Tästä upeudesta myös lisää omassa postauksessaan.
Laivareissu oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut. Paatti ei keikkunut tippaakaan, ruuat olivat nautinnollisia ja lapset pitivät hurjasti todella tilavasta lastenhuoneesta Legoineen ja pelikonsoleineen. Poitsun mielestä matkassa parasta oli pallomeressä leikkiminen, tytsy piti eniten yläsängyssä nukkumisesta. Me aikuiset arvostimme eniten syömistä ja koko perheen kiireetöntä, nauravaista yhdessäoloa. 
Tänään, varsinaisena isänpäivänä Jukka on suukottettu ja halattu, mikä ei tosin poikkea paljon tavallisesta päivästä. Lapset antoivat myös hienot itsetaitaiteilemat korttinsa. Jukka toivoi päivälliselle tuoreita suppilovahveroita, joten niitä piti sitten metsästä hakea. 
Viikonlopun fiinistelyjen jälkeen oli mukava istahtaa koko perheen voimin pöytään kun lapset hihkuivat ilosta isänsä tehtyä lempilihaansa. Se on luomupossun paneroitua ulkofilettä. Lisukkeena sitten sipulia ja sieniä pannulla käytettynä sekä röpöliäisiä ranskiksia. 

Näin meidän perheen isää juhlittiin koko viikonloppu, mutta kyllä hän on sen ansainnutkin!

***
Yhteistyössä Tallink Silja

5 kommenttia:

 1. No ette vissiin löytäny IsoHoota. Se olis tosiaan ollut siellä yökerhon takana (tai edessä, kuinka sen nyt ottaa) keulabaarissa, joka on muuten ihanan rauhllinen drinksunottopaikka mahtavilla näköaloilla.

  Aika hauskaa, muuten myös, että minä kans vähän haaveilin, että olisin vienyt lapset isänpäiväristeilylle ja samalla tsekattu "iskän laivan" remppa. Mulle tuli loppuviikosta sitten vuosisadan flunssa, äänikin katos, joten kaikki suunnitelmat hautasin ihan hiljaisuudessa. Mutta olisko ollu hauska törmätä?
  Mä tykkään näistä päivä tukholma risteilyistä, saa ihan tarpeeksi laivaa ja pääsee kummiskin Tukholmaankin ja aikataulut on inhimilliset.

  Mutta jokos te kohta tännepäin?

  VastaaPoista
 2. Nanna: No ei nähty ei. Ei missään vaiheessa ehditty sinne baariin saakka (rasti seinään). Laivassaoloaika on lopulta aika lyhyt kun käy syömässäkin pitemmän kaavan mukaan.

  No olis ollu tosi hauska nähdä! Tyhmiä tuommoset lunssat. Joko helpottaa?

  Juu, tämä päivä Tukhomassa risteily muutti kyllä mun käsitystä risteilystä, joskin nyt oli kyllä ihan unelmakelikin kun ei keinuttanut yhtään. Turun laivoilla se seuraava päivä on kovin pitkä, varsinkin lasten kanssa risteillessä. Tosin yksi osa risteilynautintoa oli toki se ettei tarvinnut enää kökkiä lastenhuoneessa vaan voi istua vaikka ravintolassa ja lapset mennä itsekseen raflaan.

  Ehdottomasti tullaan sinnepäin. Pistä vaan kutsua tulemaan! Loppuvuosi on aika kiiruinen mutta tammikuun alussa on hyvin tilaa. esmes.

  VastaaPoista
 3. Joo, sama. Katsastan IsoHoon työvuorot ja Urkin kisakalenterin.

  VastaaPoista
 4. Nanna palataan!

  Johanna niinpä! Ja vielä hyvää!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin