sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sormisyötäviä helposti ja nopeasti

Saimme eilen kylään ihmisiä, joiden kanssa olemme aika tiiviissä kanssakäymisessä aloittaneet perhe-elämän kun ensimmäiset lapsemme syntyivät. Olemme vuosien varrella olleet tekemisissä paljonkin, mutta nyt rako näkemisten välillä oli hurahtanut luvattoman pitkäksi. Onneksi saimme perheen meille kylään lauantaina, jotta pystyimme kuromaan umpeen väliinjäänyttä aikaa. Paljon oli ehtinyt tapahtua molemmille perheille, mutta kaikki oli silti kuin ennen. Ja lapset pelmahtivat heti leikkimään yläkertaan niinkuin mitään aikoja ei olisi välissä ollutkaan. Illan päätyttyä hiljaiseen pimeyteen tuumasin, että juuri tämä on arvokasta. 

Kaveriperhe saapui meille jo kolmelta, joten tuumailimme tekevämme alkuun pieniä sormisyötäviä. Joku voisi kutsua näitä coctailpaloiksi tai pikkupaloiksi - samapa tuo kun suussa maistuu hyvälle. Kulautimme ne alas Lontoosta ostetulla Bathtub ginillä, jota jatkoi yhtälailla kardemummainen tonic. Lapsille oli varattu mehua. 
Uusi kokeilumme oli ylihelppo ja -nopea sormisyötävä. Se saatiin aikaan Hakaniemen Hallin Helsinkituliaisista. Aivan loistava, makea luomu viikunahillo yhdistettiin savuisan makuiseen ilmakuivattuun villisikaleikkeeseen  vaalean ohutnäkkileivän päällä. Yhdistelmä oli hienostunut ja samaan aikaan ronski, ollen makea ja suolainen yhtäaikaa. Lapsetkin tykkäsivät tästä!
 Pienemmäksi palastettu saaristolaisleipä sai ylleen avokadoa suolaripauksella, kylmäsavulohta ja korianteria. 

Ai mitäkö sitten oli varsinaiseksi ruuaksi? Alkuun Jukan loistavaa kurpitsakeittoa, pääruuaksi apsikoosilammasta ja kanelista couscousia sekä jälkiruuaksi lakritsi-limejuustokakkua. Kaikkiin uusiin ruokiin tulee ohjeet ennemmin tai myöhemmin tänne blogin puolelle. Ja kyllä, maistui hyvin kaikille ja pinkarallaan taisimme olla jokainen.  

6 kommenttia:

 1. Nuo filokupit ovat kyllä tosi vänkiä...
  Ihanalta kuulostava menu muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä ohjeista! Joulun alla on aina tarve sormisyötäville, kun tulee järkättyä erinäisiä illanistujaisia :)

  VastaaPoista
 3. Minna: Ne on. Ja keräävät kiitosta kyllä kerta toisensa jälkeen yllätyksellisenä makuparina.

  Sofia: Olepa hyvä vaan. Tuolta blogin tunnisteista löytyy kohta tapas, josta löytyy lisää kivoja sormisyötäviä. Kaikki eivät ole tapaksia vaan juurikin jotain muuta sormin syötävää pientä.
  Mitkä Sofia sulla on sormisyötävien luotto-ohjeita?

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvä idea laittaa sormisyötävät yhteisen tunnisteen taakse. Pitääkin tehdä tuo omassa blogissa. Kiitos vinkistä!

  Sellainen mun vakitarjoiltava sormisyötävä on kyllä skagenröra. Useimmiten tarjoilen sitä crustadeissa tai ruissipsien päällä. Toisinaan pieniksi leikattujen saaristolaisleipäpalojen päällä. http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2012/12/skagenrora-katkarapusorsselsson.html

  Toinen aika vakiintunut tarjoiltava huushollissamme on bruschetta ja sen eri muodot. http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2014/10/bruschetta.html

  Eli aika perinteisillä meen ja usein aika samoilla rutiineilla vuodesta toiseen, joten uudet ideat on tosiaankin tervetulleita :)

  VastaaPoista
 5. Se on sitä mitä teilläkin syöminen aiheuttaa ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin