Saimme eilen kylään ihmisiä, joiden kanssa olemme aika tiiviissä kanssakäymisessä aloittaneet perhe-elämän kun ensimmäiset lapsemme syntyivät. Olemme vuosien varrella olleet tekemisissä paljonkin, mutta nyt rako näkemisten välillä oli hurahtanut luvattoman pitkäksi. Onneksi saimme perheen meille kylään lauantaina, jotta pystyimme kuromaan umpeen väliinjäänyttä aikaa. Paljon oli ehtinyt tapahtua molemmille perheille, mutta kaikki oli silti kuin ennen. Ja lapset pelmahtivat heti leikkimään yläkertaan niinkuin mitään aikoja ei olisi välissä ollutkaan. Illan päätyttyä hiljaiseen pimeyteen tuumasin, että juuri tämä on arvokasta.
Kaveriperhe saapui meille jo kolmelta, joten tuumailimme tekevämme alkuun pieniä sormisyötäviä. Joku voisi kutsua näitä coctailpaloiksi tai pikkupaloiksi - samapa tuo kun suussa maistuu hyvälle. Kulautimme ne alas Lontoosta ostetulla Bathtub ginillä, jota jatkoi yhtälailla kardemummainen tonic. Lapsille oli varattu mehua.
Uusi kokeilumme oli ylihelppo ja -nopea sormisyötävä. Se saatiin aikaan Hakaniemen Hallin Helsinkituliaisista. Aivan loistava, makea luomu viikunahillo yhdistettiin savuisan makuiseen ilmakuivattuun villisikaleikkeeseen vaalean ohutnäkkileivän päällä. Yhdistelmä oli hienostunut ja samaan aikaan ronski, ollen makea ja suolainen yhtäaikaa. Lapsetkin tykkäsivät tästä!
Pienemmäksi palastettu saaristolaisleipä sai ylleen avokadoa suolaripauksella, kylmäsavulohta ja korianteria.
Filokupit tomaatilla ja lakritsilla täytettynä löytyväkin jo blogista.
Ai mitäkö sitten oli varsinaiseksi ruuaksi? Alkuun Jukan loistavaa kurpitsakeittoa, pääruuaksi apsikoosilammasta ja kanelista couscousia sekä jälkiruuaksi lakritsi-limejuustokakkua. Kaikkiin uusiin ruokiin tulee ohjeet ennemmin tai myöhemmin tänne blogin puolelle. Ja kyllä, maistui hyvin kaikille ja pinkarallaan taisimme olla jokainen.
Nuo filokupit ovat kyllä tosi vänkiä...
VastaaPoistaIhanalta kuulostava menu muutenkin.
Kiitos näistä ohjeista! Joulun alla on aina tarve sormisyötäville, kun tulee järkättyä erinäisiä illanistujaisia :)
VastaaPoistaMinna: Ne on. Ja keräävät kiitosta kyllä kerta toisensa jälkeen yllätyksellisenä makuparina.
VastaaPoistaSofia: Olepa hyvä vaan. Tuolta blogin tunnisteista löytyy kohta tapas, josta löytyy lisää kivoja sormisyötäviä. Kaikki eivät ole tapaksia vaan juurikin jotain muuta sormin syötävää pientä.
Mitkä Sofia sulla on sormisyötävien luotto-ohjeita?
Onpa hyvä idea laittaa sormisyötävät yhteisen tunnisteen taakse. Pitääkin tehdä tuo omassa blogissa. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaSellainen mun vakitarjoiltava sormisyötävä on kyllä skagenröra. Useimmiten tarjoilen sitä crustadeissa tai ruissipsien päällä. Toisinaan pieniksi leikattujen saaristolaisleipäpalojen päällä. http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2012/12/skagenrora-katkarapusorsselsson.html
Toinen aika vakiintunut tarjoiltava huushollissamme on bruschetta ja sen eri muodot. http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2014/10/bruschetta.html
Eli aika perinteisillä meen ja usein aika samoilla rutiineilla vuodesta toiseen, joten uudet ideat on tosiaankin tervetulleita :)
Mitä on pinkarallaan? ;)
VastaaPoistaSe on sitä mitä teilläkin syöminen aiheuttaa ;)
VastaaPoista