sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Paahdetut korianterinsiemenet rokkaa jälkiruoassa

Meidän on vaikea keksiä aasialaisille ruuille muita jälkiruokia kuin drinkki tai hedelmät. Ensiksimainittu sopii kovin huonosti lapsille ja jäljessä todettu on pitkän päälle tylsä. Varsinkin kun maistuvien hedelmien määrä täällä Pohjolassa on suht rajattu, ainakin jos vertaa kunkin hedelmän omaan alkuperämaahan. 

Vieraillessa Gordon Ramsayn lippulaivassa menneenä syksynä koimme ison ahaa-elämyksen. Sen aiheuttivat paahdettujen ananasten kanssa tarjottu tuore korianteri ja paahdetut korianterinsiemenet. Makusinfonia oli meille uusi ja hyvin mieluinen. Ananasten paahtaminen toi niihin ihan uutta syrjää ja suussa rapsahtelevat korianterinsiemenet paitsi tuntuivat myös maistuivat hienoilta. Lautasella oli toki kaikenmoista muutakin, kuten fiinin paikan tyyliin kuuluu: kookos parfait, limesorbetti ja rommia. Me päätimme lähteä kotona yksinkertaisempaan suuntaan perusideasta tinkimättä. 
Meillä jälkiruoka taipui jäätelöiseksi. Ananakset paistettiin kuivalla pannulla, niin että tarjoiltaessa ne olivat vielä hiukan lämpimiä. Päälle ripsahutettiin aiemmin paahdettuja korianterinsiemeniä ja tuoretta korianteria. 

Jälkiruokakokeilumme osoittautui oikein maistuvaksi. Sitä on tarjottu jo pariin otteeseen vieraiden ilostuttaessa kotiamme. Esivalmisteltu herkku on helppo kokoonsaattaa päivällisen jälkeen. Olemme tuumineet myös ananaksen rommimarinointia, mutta se on toistaiseksi jäänyt lapsivieraiden vuoksi tekemättä. 
ANANAS JA KORIANTERI JÄÄTELÖN KANSSA

tuoretta ananasta
korianterinsiemeniä
tuoretta korianteria
vaniljajäätelöä

Pilko tuore ananas valmiiksi paloiksi. Paahda korianterinsiemeniä hetki kuumalla pannulla. Kun alkavat selkeästi tuoksua, siirrä pois pannulta jotta paahtuminen loppuu. 
Kun on aika koota jälkiruoka, paista ananaksia hetki kuumalla pannulla. Laita lautaselle. Pyöräytä mukaan myös jäätelöpallo. Ripsi päälle paahdettuja siemeniä. Laita lautaselle myös muutama tuore korianterinlehti.

7 kommenttia:

 1. Paahdettuja korianteria pitäisi joskus kokeilla jälkkärien kanssa.Tuoretta sen sijaan olen käyttänyt hedelmien,kuten mangon,kanssa,sopii niin hyvin.Samoin sitrushedelmien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ne siemenet on hiukan eri makuisia paahdettuna kuin ilman. Ja rakenne on hiukan ilmavampi, joskin rapsakka. Kannattaa kokeilla.
  Tuore varmaan meneekin hyvin mangon kanssa. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Tämän on nyt just niin hyvä. Jotain tälläistä oon kaivannut. Näet just nyt mun blogissa mun aasialisten epäaasiaisen jälkkärivaihtoehdon. Usein teen sitä anansta chiliä ja jugurttia, sekin on hyvää. Mutta tällä mä hurmaan vuielä monet vieraat. korianteri <3

  VastaaPoista
 4. No hei sekin Nanna on varmaan tosi hyvää. Tiedä sitten tämänkään jälkkärin virallisaasialaisuudesta, mutta ainakin mun ajatukset se vie sinnepäin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin