torstai 1. tammikuuta 2015

Aamiaispizza

Meidän uusi vuosi 2015 alkoi ihan loistavasti. Nukuimme koko perhe valvomisen päälle tooosi pitkään. Heräilimme rauhassa valoisaan päivään.  Kiirettömyys on ihan paras tapa aloittaa päivä! Tai vuosi.

Hella & Houkutus blogista löytyi viime vuoden viime päivinä ihan mahtavan oloinen idea: aamiaispizza. Se sisälsi paljon maistuvia elementtejä. Vai mitäs sanotte rapsakasta pekonista, avokadosta ja tuoreista kirsikkatomaateista. Aamuisen pizzasta teki pohjalle kipatut kananmunat, jotka hyytyivät uunissa juuri hyvin. Päätimme aloittaa vuotemme tällä aamiaisella. Yhdistettynä kiireettömyyteen se oli ihan loistoajatus. Lapset nostivat pyynnöstä pizzataikinan jääkaapista pöydän päälle lämpiämään, kun me vanhemmat vielä köllimme sängyssä.

Pohja pizzaan tehtiin turkulaisen mahtipizzeria Pizzariumin ohjeen mukaan. Ostimme heiltä joskus erikoispizzajauhoja, jonka kylkiäisenä saimme todella toimivan reseptin pizzapohjaan. Testasimme taikinaa joulun välipäivinä Jukan isän leivinuunilla ja nyt uudestaan aamiaispizzoissa. Taikina tehdään jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja se tulisi ottaa lämpiämään vähintään kaksi tuntia ennen pizzoiksi leipomista. Tuolloin se todella toimii paremmin, mutta malttamattomat aamiaisleipuritkin saivat hyvää aikaan tällä ohjeella. Huomatkaa muuten että tämä ei sitten ole se sama resepti jolla Luca ja Salla-Maria Pizzariumin pizzat pyöräyttävät ja paistamisvaihekin meni hiukan Pizzariumin ohjeesta poikeavalla tavalla. Pizzariumin ohjeessa meinaten valmiiksitäytettyä pizzaa paistetaa uunissa kunnes pohja saa väriä ja vasta sitten lisätään juusto. 

Meillä toteutus meni pikkaraisen erilailla kuin Monalla Hella & Houkuts-blogissa. Lapset halusivat oman pizzanpuolikkaansa omilla herkuillaan kinkulla ja ananaksella. Ohjeeseen olen silti laittanut selvyyden vuoksi täytteet pellilliseen aamiaispizzaa. Miten sinä rakentaisit aamiaispizzasi?
AAMIAISPIZZA
pellillinen taikinaa 60 cm uuniin

250g Iaquone-jauhoa (meillä nyt durum-jauhoja)
1,5 dl kylmää vettä
2 g kuivahiivaa
2 g sokeria
5 g suolaa
Yksi ruokalusikallinen extraneitsytoliiviöljyä

Kaada jauhot, sokeri ja kuivahiiva suurehkoon taikinakulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Lisää kylmä vesi vähitellen ja sekoita kunnes vesi on imeytynyt jauhoseokseen. Lisää sitten suola ja oliiviöljy.
Vaivaa taikinaa käsin puhtaalla keittiötasolla kunnes taikinasta tulee tasainen ja kiinteä. Pistä taikinapallo takaisin taikinakulhoon, peitä se muovikelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä:
Ota taikinapallo jääkaapista ja anna sen levätä hyvin peitettynä ainakin kaksi tuntia huoneenlämmössä ennen seuraavaa vaihetta. Lämmitä uuni 250–300 -asteeseen.
Levitä taikina kevyesti öljytylle uunipellille. Älä missään nimessä käytä leivinpaperia. 

täytteet 
2 palloa mozzarellaa raastettuna
emmentaalia raastettuna
(sinihomejuustoa)
6 kananmunaa
2 avokadoa pilkottuna
13 siivua pekonia rapsakaksi paistettuna
kirsikkatomaatteja puolitettuna
ruukullinen korianteria
granaatinomenan siemeniä

Laita juustoraasteet pizzapohjan päälle. Riko kananmunat varovasti tähän päälle niin että keltuaiset pysyvät kasassa. Lykkää uunin keskitasolle ja kypsennä kunnes reunat ovat saaneet väriä ja kananmunanvalkuainen hyytynyt.
Ota pizza uunista ja laita loput täytteet päälle. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin