Lohen pastramointi pelkällä piparkakulla kutkutti. Millainen makuyhdistelmä olisi? Toisaalta pelkäsimme sen jäävän pliisuksi, toisaalta mietimme passaako se ollenkaan. Palaako piparit paistettaessa? Lopputulos oli kuitenkin oikein hyvä! Piparitkaan eivät palaneet lainkaan, vaan tarttuivat hienosti kalan pintaan.
Tämä olisi ihan älyttömän hyvä juttu tämän vuoden pikkujouluihin, joskin passasi se erilaisuudessaan ainakin meidän joulupöytäämmekin. Mutta vietetään ensin sentään juhannus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti on kuitenkin saatava talteen nyt.
Tämä olisi ihan älyttömän hyvä juttu tämän vuoden pikkujouluihin, joskin passasi se erilaisuudessaan ainakin meidän joulupöytäämmekin. Mutta vietetään ensin sentään juhannus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti on kuitenkin saatava talteen nyt.
PIPARKAKKUINEN LOHIPASTRAMI
300g lohifilettä 1 rkl karkeaa merisuolaa
kolme-neljä joulupiparia jauheeksi murskattuna
Siisti fileestä mahdolliset ruodot ja poista nahka. Leikkaa fileestä suorakaiteen muotoinen pala. Käytä loppukala muuhun, voit esimerkiksi graavata sen. Suolaa lohi molemmin puolin n. ruokalusikallisella merisuolaa. Kääri tiiviisti muovikelmuun. Laita jääkaappiin, vähintään useammaksi tunniksi tai yön yli.
Pyyhi suola lohen pinnasta talouspaperilla. Leikkaa lohipala koosta riippuen 2-3 tangoksi.
Pyyhi suola lohen pinnasta talouspaperilla. Leikkaa lohipala koosta riippuen 2-3 tangoksi.
Murskaa piparkakut jauheeksi morttelissa. Levitä piparkakkujauhetta isolle lautaselle. Kierittele lohitangot joka sivulta yksi kerrallaan mausteessa. Paista lohitankoja yksi kerrallaan keskikuumalla pannulla. Paista joka sivua noin kymmenen sekuntia. Mausteet saavat palaa kiinni pintaan, mutta lohi ei saa kypsyä läpikotaisin. Kiedo paistetut tangot taas tiukkaan muovikelmuun ja aseta maustumaan viileään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Tarjolle vietäessä leikkaa lohet suupaloiksi terävällä veitsellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat