sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Erilainen aamupalalettu - persimonia ja mozzarellaa

Ensimmäinen kosketukseni persimoniin on palttiarallaa viidentoista vuoden takaa. Lapsella jota hoidin oli retkieväänä persimon ja hän kuulutti sitä kaikille muillekin retkeilijöille. Kysyin nätisti tarkoittiko muksu persikkaa, mutta pikkumies intti että hedelmä on persimon. Lähempi tarkastelu paljasti minulle uuden hedelmän, jota oli pakko käydä sivistyksen vahvistamiseksi itsekin ostamassa kaupasta.

Persimon oli mielessäni vaipunut jo unholaan, kunnes Foodisk facebook-sivusto nosti sen sieltä mozzarellaisella salaatillaan. Päätin kokeilla samanmoista settiä aamupalaletun yllä. Olipas se hyvää! Persimonin makea, pehmeä maku menee hienosti yksiin mozzarellan ja balsamicon kanssa. Hedelmän leikkuupinta on myös herkän kaunis keskustan kuultavine kukkakuvioineen. 

Tuorein Glorian ruoka & viini-lehti sivistää, että eri tavoin nimetyn oranssin möllykän nimi johtuu sen alkuperämaasta: Aasiassa hedelmää kutsutaan kakiksi, Israelissa sharoniksi ja Espanjassa persimoniksi. 

Kokit ja potit Hannele kehottaa yhdistämään persimonia vuohenjuuston kanssa, mikä kuulostaa kovasti kokeilemisen arvoiselta jutulta.  Satokausikalenteri taas kertoo persimonin olevan nyt sesongissa. 
Lauantaiaamuksi sataneen ensilumen kunniaksi kuvasin lettuni valkoiseksi muuttuneella terassilla. 

PERSIMON-MOZZARELLA-LETUT
kahdelle

2 lettua
2 persimonia
suolaa
mustapippuria
1 buffalamozzarella
(viikuna)balsamicoa
tuoreita basilikanlehtiä

Paista letut.
Viipaloi persimon. Paista kuumalla pannulla mikäli mielit, paistamisvaiheen voi kyllä ohittaakin. Persimonia ei kannata kauaa paistaa pannulla, sillä se menee helposti ihan lötköksi ja rikki. 
Nosta persimonkiekot letun päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Revi päälle mozzarellaa.
Lorottele päälle balsamicoa.
Asettele päälle vielä basilikanlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin