tiistai 10. marraskuuta 2015

Isänpäivä laineilla lomatunnelmissa

Saadessamme kutsun merelliselle ruokalomalle emme miettineet kahta kertaa. Viime vuonna isänpäivänä vietetty herkullinen miniloma jäi mieleen oikein mukavana, sillä Helsinki-Tukholma välillä ruokailujen lisäksi jäi juuri sopiva aika laivatouhuihin. Tänä vuonnakin saimme sovitettua reissun isänpäiväviikonlopulle, mikä helpotti tietysti minun suunnitteluani ruuista ja touhuista. 
Silja Symphony tarjosi entistä leppoisamman vaihtoehdon keinua laineilla, kun saimme hyttimme Commodore-luokasta. Tilava parvekkeellinen hytti sisälsi neljän hengen perheellemme parivuoteen ja sohvasängyn sekä kylpyammeen. Lapsista oli kiva lötköttää pedissään ja katsoa isolta telkkariruudulta lastenohjelmia. Samaan aikaan me aikuiset kävimme drinkeillä rauhallisessa commodore-loungessa. 
Ehkä parasta hyttiluokassa oli kuitenkin normaaliristeilyyn verrattuna aamuruokailu. Bon Vivant-ravintolassa tarjottu aamupala alkoi kuohuvalla ja jatkui valikoiduilla herkuilla noutopöydästä. 
 
 
 
Lämpimiä annoksia sopi tilata erikseen tarjoilijan tuodessa ne pöytään. Lohivoileipä korvasienimuhennoksella oli ylellisen ihana. 
Pekonityttömme sai herkkuaan vastapaistetun rapeana. 

Tunnelma Bon Vivantin erikoisaamiaisella oli rauhallinen ja ryntäilemätöntä, mitä kaipaan viikonloppu- ja loma-aamuihin kovasti.

  
Illaset söimme laivalla italialaisessa Tavolatassa ja fiinejä herkkuja tarjoavassa Bon Vivantissa. Ensinmainittu hurmasi perheestämme kolmeneljäsosaa. Bon Vivantin mietityt maut ja viinit olivat enemmän meidän perheessä aikuisten fiilikseen sopivia, mutta lapsetkin pitivät annostensa mausta. Näistä kokemuksista naputtelen myöhemmin lisää. 

Syksyisen kaunis Tukholma ei toiminut meille tällä kertaa mitenkään loistavasti. Kansallismuseo oli suljettu remontin vuoksi, minkä hoksasimme vasta käveltyämme rakennuksen portaille asti. Seinäpressuissa mainostetussa sivukonttorissa olikin vain Rodinin patsaita, eikä maalauksia kuten olimme olettaneet. Tunnelman pienimuotoista kiristymistä paikattiin Vete-kattenissa pullattelulla ja laivalle päästyä päivälevolla. 
  
Tällä risteilyllä kiinnitimme huomiota erityisen ystävälliseen asiakaspalveluun laivalla. Eri puolilla Silja Symphonya ravintoloissa, baareissa ja kaupoissa henkilökunta oli kiinnostunut toiveistamme ja meitä todella kuunneltiin asiakkaina. Se loi hymyilyttävän mukavan tunnelman. 
Lapsuudenaikaisista Ruotsinristeilyistä muistan karkkisäkkien lisäksi sen miten hienoa oli ostaa baarista alkoholittomia juomia joiden mukana tuli pimeässä loistava rannekoru. Mitäköhän omille lapsillemme jää mieleen?
***
yhteistyössä Tallink Silja

Lisäys:
Ravintola Tavolatasta juttua nyt täällä.
Ravintola Bon Vivantista juttua täällä


5 kommenttia:

 1. Todella mukava lukea teidän kokemuksia laivalta. Itse olemme menossa juhlimaan ekaluokkalaisen synttäreitä kuun lopussa silja Serenadelle, nyt tietää jo hieman mitä odottaa :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo kelpo isänpäivä-viikonloppu on koko perheelle. Koskahan itse tulis lähdettyä, kun se iskäkin on sielä...

  VastaaPoista
 3. Peggy menettekö ihan perheen kesken? Hauskaa reissua teille!

  Nanna: No kyllä oli. Tosi vaivatonta, rentoa ja kivaa. Kiva oli nähdä isoHootakin laivan baarissa, vaikkakin vaan pikaisesti. Ehkä joskus enemmällä aikaa. Tai ehkä osutaan laivalle joskus samaan saumaan?

  VastaaPoista
 4. Mennään meidän Kiljusen perheen kanssa ja muutamaan bloggaajaan tutustutaan samalla reissulla. Laiva uudistuu ja käymme kurkkimassa, mikä meno ja meininki siellä nyt on :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin