keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pussillinen sammakoita?

 
Kesäisen Shanghain reissun mielenkiintoisimmat kadut löytyivät ihan hotellimme vierestä. Hiukan koilliseen Fuxing puistosta, melkein puhtaaksikiillotetun Yandang Roadin itä- ja länsipuolella mutkitteli pikkuisia katuja. Siellä paikalliset myivät mereneläviä ja vihanneksia, kuivasivat pyykkiä ulkonaruilla ja jutustelivat tuttujen kanssa. Joidenkin kotien pihalla oli ulkokeittiö, joka saattoi tarkoittaa kaasulevyä pahvilaatikon päällä. Kierrellessämme elämäntäyteisiä kujia Jukka otti muutamia kuvia mustavalkoisena, joista ylläoleva on suosikkini. Valokuvassa liha- ja kalakauppias tarkkailee tyttärensä touhuja myytävien kalojen äärellä. 


Saisiko olla lihaa vai sammakoita? 

Onhan blogimme MATKAT-välilehti sinulle tuttu? Sinne on listattu kaikki matkajuttumme maittain linkkeineen.

4 kommenttia:

 1. Sammakot on mun suuri rakkaus, siitäkin huolimatta että ystäväni muistuttavat niiden olevan uhanalaisten listalla. Saigonin kauppahallissa hyppi myös pussissa sammakot. Olisipa jännää joskus koettaa kokata itse!

  VastaaPoista
 2. Auts. Tuota uhanalaisuutta en tiennytkään. Onko se niin ympärs maailmaa ja kaikkien sammakkolajien kanssa?
  Perkaaminen ainakin näytti suht iisiltä, joten tuskin on kovin vaikeaa. Ihanan mehukasta lihaa kyllä!

  VastaaPoista
 3. Euroopassa on ravintoloiden lupa tarjota vain viljeltyjä sammakoita, mutta esimerkiksi Ranskassa tätä kuulemma kierretään surutta. Tässä huonoja sammakkouutisia:
  http://mmm.multiedition.fi/syke/luonnon_kirjo/2010/2-2010/fi/3_sammakot.php (ei sentään mainita syömistä suurimmaksi sammakkojen uhaksi)


  ja onneksi myös hyviä sammakkouutisia :)

  http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Satoja-uusia-lajiloydoksia-Greater-Mekong--alueella-2240.a

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin