torstai 26. marraskuuta 2015

Laineilla keinuva Bon Vivant ja Menu Nordic

 
Isänpäiväristeilyllä Silja Symphonylla nautimme illallista ravintola Bon Vivantissa. Saimme alkuun aikaan pienimuotoisen kränän kun lapset arvioivat annoksia paperilla turhan kriittisellä ja etukäteennirsoilevalla asenteella. Muksut olisivat saaneet nauttia Siljan piikkiin viiden ruokalajin menun, mutta halusivat ottaa kolmen ruokalajin kokonaisuuden ala carte listalta. Kun puhisin jotain nirsoilusta, poika täräytti takaisin: "Mitäs tuotte meitä tällaisiin paikkoihin." Pienen mökötyksen jälkeen lopulta iltamme oli leppoisa, kunhan saimme ensimmäiset lautaset eteemme. 

Bon Vivantin maut olivat selkeitä. Ruoka oli hyvin tehtyä ja kypsyydet kunnossa. Mitään uusia makuyhdistelmiä tai vautsivau elämyksiä emme kohdanneet, mutta hymisyttämään laittamaa ruokaa kyllä. Palvelu Bon Vivantissa oli poikkeuksellisen ystävällistä, omistautunutta ja kuitenkin rentoa. Toiveitamme kuunneltiin tarkalla korvalla. Lapsia kohdeltiin aivan tasavertaisina asiakkaina, mikä ilahduttaa suuresti meitä vanhempia. Ihan parasta Bon Vivantissa on se, että omaan suuhun sopivia viinejä saa ostaa mukaankin. 
Molemmat lapset valitsivat alkuruuaksi kyyhkyä, joka tarjottiin kauniisti karpaloiden ja saaristolaisleipämurun kanssa. 
Pääruuaksi tytsy otti hernerisottoa, jonka päällä komeili pistaasilla kuorrutettua mustajuurta. Me aikuiset saimme iloksemme syödä juuret ja tyttö haarukoi melkein kokonaan herkulliseksi tuomitsemansa risoton. 
Poitsu valitsi pääruuaksi vasikan poskea juurespyttipannulla ja luumulla. Lasten annoskoossa kateenkorvaa ei ollut lainkaan, mikä ei kyllä pikkumiestä harmittanut lainkaan. Liha oli kuulemma mureaa ja juureksetkin hyviä. 

Jälkiruuaksi lapset ottivat "suklaata ja appelsiinia". Sama annos löytyi meidän aikuisten menun lopusta. 

Menu Nordic tarjottiin joko peuraisella tai ruijanpallaspitoisella pääruualla. Päätimme ottaa kummatkin ja vaihtaa lautasia puolessavälissä. Viinivalinnoissa luotimme valmiiksi valittuihin juomiin emmekä pettyneet. 
 Alkuun tarjottiin samettista maa-artisokkakeittoa. 
Seuraavaksi pöytään nostettiin nieriää, piparjuurta ja vesikrassia. Nieriän pinta mainittiin rapsakaksi mitä se ei kyllä lainkaan ollut. Annos oli kokonaisuutena todella kaunis! 
Ruijanpallas sai lautasella seurakseen yllättävän tavallisen yhdistelmän lanttua ja perunaa. Hummerivoi paikkasi kokonaisuutta hiukan fiinimpään suuntaan. Kalan kypsyys oli oikein passeli. Silja Linen ravintoloiden kalahankinnat on jo vuosia tehty WWF:n kalaoppaan suositusten mukaan, mikä on minusta kunnioitettava asia. 
Peura oli upea ilmestys tummassa punaisuudessaan. Se oli ymmärtääkseni marinoitu geneverillä. Seurakseen liha oli saanut persiljajuurta ja salottisipulia.
 Tähän väliin nautimme vuohenmaito gruyeriä ja paahdettua saksanpähkinää.
 Jälkiruuaksi koko pöytäseurueemme sai eteensä kauniin suklaa ja appelsiini-annoksen.
Jälkipalaksi nautimme vielä kahvit ja isä juhlapäivän kunniaksi konjakin. 
Campiksetkin ovat käyneet maistamassa laivalla Menu Nordicin, joskin annokset ovat hieman erilaiset mikä on minusta mielenkiintoista.

***
Yhteistyössä Tallink Silja

5 kommenttia:

 1. Kuvista en olisi arvannut heti, että olemme olleet syömässä samaa menua! Kiva, että teilläkin oli hyvä kokemus, etenkin tarjoilun osalta, josta mekin pidimme paljon.

  VastaaPoista
 2. Mietin että onko menua kehitelty matkan varrella vai mistähän ero johtuu. Hyvää oli joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 3. Ero johtuu siitä että olitte eri laivoilla. Keittiömestarit saavat toteuttaa omaa näkemystään samasta menustä. Samalla laivalla menu on kuitenkin aina samanlainen.

  VastaaPoista
 4. Me käytiin myös kesäristeilyllä syömässä Bon Vivantissa ja tykättiin todella paljon pohjoismaisista mauista. Syötiin onnellisena siellä varmaan kolme tuntia :) Herkullisen näköinen menu myös teillä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nanna selvennyksestä! Tämä oli mielenkiintoinen tieto!

  Tiina: Mekin saatiin syödä ihan rauhassa kun omat ruuat syötyään muksut pelmahtivat lasten leikkihuoneeseen :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin