sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulumenu 2016

En muista onko meillä jouluruokien suunnittelu mennyt ikinä näin viimetippaan vaikka kauhean aikaisin aiempiakaan ei ole pläänäilty. Jukka palasi torstaina aamuyöstä Phuketista työmatkalta ja heräiltyämme sitten kokosimme yhteen lauantaisen menun. Totuttuun tapaan Jukka yritti lisätä sortteja ja minä himmailla niiden määrässä.

Perinteitä kunnioitettiin vain peruna- ja lanttulaatikon verran, mutta menusta tuli silti mielestämme oikein jouluisa. Kinkusta olemme luopuneet jo useampi joulu sitten, sillä se on aivan liian suuri meille neljälle. Tänä vuonna lihana oli possun kylkeä, joka valmistettiin confit-tyyliin lopputuloksena ihanan murea, rapeapintainen herkku. 
Onnistunein alkupala oli varmaankin mallasleivän päälle koottu graavisiikatartar confitkeltuaisella. Kokonaisuudesta tuli leivosmaisen kaunis ja hienon makuinen kun keltuaisen kermaiset elementit yhdistyivät kalan suolaisuuteen ja leivän makeuteen. 
 
Alkupalat tarjosimme yksi kerrallaan vatitarjoiluna, pääruoka koottiin valmiiksi lautasille. 

Blogista löytyy aiemmin vain kallioimarrekantarellien ohje, muita naputtelen ja linkkaan tähän kun suklaan syönniltä ja kirjojen lukemiselta maltan. 

alkupalat
graavisiikatartar ja confitkeltuainen mallasleivällä
kylmäsavusilakkarulla
graavisilakka ranskankermalla

pääruuat
perunalaatikko
lanttulaatikko
marinoitu punakaali

varsisellerisorbettti

jälkiruuat
Brysselin suklaakonvehdit
juustoja


Näiden linkkien takaa löytyvät edellisvuosien joulumenut:

6 kommenttia:

  1. Kiitos Pia! Onneksi jäi vielä tällekin päivää. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Ihana menu ja aivan ihana kattaus! Teillä on kyllä upeat joulumenut aina. Kiva historia ylhäällä, arvokasta muistitietoa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos sauvajyvänen. Yksinkertaisessa kattauksessa on paljon muistoja läsnä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin