perjantai 2. joulukuuta 2016

Sushikulho ja sushiburrito, sushibar YUZU

illan tarjosi sushibar Yuzu
Sushikulho ja sushiburrito olivat meille uusi kiinnostava asia, kun astuimme sisään Yuzun pressitilaisuuteen. Espoon Haukilahden ostarilla sijaitseva, itä-Aasialaisen sitrushedelmän mukaan nimetty sushibar oli kovin lämmin ja kotoisa lumimyräkkäisen ajon jälkeen. 
Yuzun listoilla on perinteistä sushia, mutta myös trendikkäästi kulhoon rakennettuja ja burritomaiseksi rullailtuja herkkuja. Pääsimme itse kokeilemaan moisten kasaamista, mikä oli kovasti hauskaa puuhaa. Olemme tehneet kerran monta vuotta sitten sushia kotona ja jotenkin yhdistän siihen puuhasteluun sanat "turhan-tarkkaa-omaan-makuun", "hampaiden-kiristely" ja "kiroilu". Tässä ei nyt tapahtunut mitään edellämainituista, joskin kaikki raaka-aineet oli valmiiksi pilkottu, maustettu, keitetty ja pikkelöity. Lohisuiron sentään tohotimme itse pintakypsäksi. 

Sushiburrito kasattiin taputtelemalla merilevän päälle etikkaliemellä maustettua, viuhkajäähdytettyä sushiriisiä, joka maustettiin teriyaki-kastikkeella. Päälle nosteltiin raikkaat täytteet oman maun mukaan, alimmaksi paljon salaattia. Minä laitoin omaani garia eli pikkelöityä inkivääriä, marinoitua punasipulia ja lohta. 
 
Sushiburritoja ennenkin maistaneet kehuivat Yuzun burritokokoa helpoksi ja kohtuullisenkokoiseksi syödä verrattuna turhan isoihin vastaaviin. 
Yuzun teriyaki-kastike oli hurjan hyvää! Se oli keitetty paksuksi liemeksi, jossa maut olivat syventyneet hienosti.
Sushikulhon pohjalle laitettiin sushiriisiä, turautettiin teriyaki-kastiketta ja päälle koottiin herkkuja oman maun mukaan, esimerkiksi ebi-ravunpyrstöjä, raakaa lohta, kurkkunauhaa ja kimchiä. Jukka kokosi sushikulhostaan tosi kivan sijoittamalla ravunpyrstöt kulhonreunan ulkopuolelle. Yuzussa meitä ilahdutti ruuan keralla kylmänä nautittu kupliva sake, joka oli sekin meille ihan uusi asia. 

Yuzun maut olivat raikkaita ja tuoreita, mitä odotankin sushiruuilta. Paikka oli mutkaton ja lämmin, sellainen johon voi helposti poiketa tai istahtaa pidemmäksikin aikaa. 

Tuumasimme illan jälkeen, että sushien burritorullaaminen tai kulhoon asettelu olisi mukavan rentoa puuhaa vaikka vieraiden kokoontuessa pöydän ympärille. Yuzusta kavereille kerrottuani sovimme myös tapaavamme siellä joskus syömäpuikkojen äärellä, ehkä lasin kuplivaa nauttien. Tuosta lupauksesta pidän kiinni naiset!

2 kommenttia:

  1. Oli hienosti järjestetty pressi-ilta, jossa taas oppi uutta! Sushikulhoja tai skandikulhoja kylmäsavulohella oli meillä viime viikon lopun menussa, on kyllä niin yksinkertaisen hyvää ruokaa! En tiedä onko kukaan yrittänyt metsästää tuota kuplivaa sakea, saakohan sitä Alkosta?

    VastaaPoista
  2. Me tykättiin myös! Juu, kyllä sitä saa https://www.alko.fi/tuotteet/665224/Sparkling-Sake-Awayuki

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin