tiistai 13. joulukuuta 2016

Synttärit leffateemalla ja hienoin karkkibuffet ikinä

Nuorempi siskoni Pilvi täytti viime viikonloppuna 30 vuotta. Valluksi pukeutunut neitokainen juhlisti uutta ikäänsä elokuva- ja kirjallisuusteemaisilla kekkereillä yhdessä noin viidenkymmenen kutsuvieraan kanssa. Ilta oli älyttömän hauska ja ihan siskoni näköinen!

Koristeluun oli juhlissa panostettu paljon. Punainen matto löytyi juhlapaikalta tottakai! "Kaiteet" oli isämme askarrellut harjanvarsista, joulupalloista ja kultamaalista. Välinauhat oli siskoni virkannut itse. Käsityöt ovat yksi hänen rakkaista harrastuksistaan. 
 
Joka puolella juhlatilaa oli hauskoja ideoita ja yksityiskohtia, mahdoinko kaikkia huomatakaan. 
Juhlat olivat tosi rennot, mutta pidin silti siitä että pöydistä löytyi suuntaa antava ohjelmalista ja aikataulu. Pöytäkoristeet oli pantu törröttämään Coca Cola-pulloihin ja seiniä koristivat leffajulisteet. 

Vieraat olivat panostaneet pukeutumiseen ja rekvisiittaan hienosti vetäen roolejaan läpi pitkin iltaa. Tämä  loi osaltaan hauskaa ja värikästä tunnelmaa. 

 
Ruuaksi esille katettiin salaattibuffet, josta jokainen sai koota oman mieltymyksensä mukaan lautasellisensa. Kulhoissa oli esimerkiksi äitimme ohjeella koottua majoneesista makaronisalaattia, jäävuorisalaattia, punasipulia, tomaattia, fetaa, lihapullia, viinirypäleitä, keitettyjä kananmunia ja isämme savustamaa hunajalohta
Ruokailun taustalla soi kokoelma elokuvamusiikkia videotykin heijastaessa siskoni kuvia valkokankaalle mustavalkoisena koko kolmenkymmenen vuoden mitalta. 
 Jälkiruuaksi nautiskeltiin yltiömakeaa, hyvää banoffeeta.
Juhlien ehdoton keskipiste - sankarin lisäksi tietysti - oli candybar eli karkkibuffet. Överimäärin karkkia ja popcornia sisältäneeseen pöytään oli katettu hauskasti karkkeja niin leikkiämpäreihin kuin kulhoihinkin. Eri tasoihin koottu pöytä oli todella houkutteleva ja kaunis. 

Elokuvateemaisissa synttärijuhlissa oli hauskaa ohjelmaa sopivasti, myös niin että toisilleen tuntemattomat vieraat tutustuivat luontevasti keskenään. Oli esimerkiksi sokean opastusta Amelie-elokuvan innoittamana, taikajuoman kippaamista Rölli-leffan esimerkin mukaan, runoilua Moulin Rougen tapaan ja Optimus Primen piirtämistä porukalla vilkaisun jälkeen. 
Pilvin ystävä oli tehnyt myös kivan tietovisan sankarista. Työkaverit esittivät Magdaleenan Pilvistetyillä sanoilla. 

Minä ja Jukka pukeuduimme rikospaikkatutkijoiksi CSI-leffan innoittamina. 
Paikanpäällä oli tietysti tapahtunut myös murha, jota tutkimme minkä juhlimiselta ehdimme. Pidimme siskolle "puheen" murhasyytösten muodossa. Kerroimme mitä todistusaineistoa murhapaikalta oli löytynyt. Kaikki liittyivät siskoni harrastuksiin tai elämään muuten. Pääsimme sisään "uhrin" tietokoneeseen, josta löytyi Pilvi-siskon kuvia pitkältä ajalta. Ne heijastimme tietysti seinälle. Uhri oli ilmeisesti stalkannut siskoani pitkään, sillä hän oli alkanut elää kuten Pilvi. CD ja DVD-hyllyltä löytyi meinaten samaa musiikkia ja leffoja kuin siskollanikin on. Tutkimukset jäivät hiukan auki, sillä lähetimme ruumiin postin kautta kollegoillemme tutkittavaksi ja kyllä te tiedätte kuinka siinä kävi - hävisi kuin tuhka tuuleen. Pyysimme muilta vierailta lisävihjeitä tai tietoa mahdollisesta alibista juhlien aikana. 
Tanssia, juomista, naurua ja jutustelua jatkui yömyöhään. Tanssia tosin loppuillasta vahvistimen ylikuumenemisen ehdoilla muutama minuutti kerrallaan. Vain yksi juhlija joutui lähtemään kesken juhlia terveyskeskukseen, mutta palasi onneksi takaisin bileisiin. Potilaan saattajana toiminut "Uuno Turhapuro"kin oli melkein joutunut hoidettavien listalle mustan silmänsä kanssa.
Juhlapaikalle sai jäädä yöksi, mikä oli meille pitkänmatkalaisille oiva juttu, pumppusängyn rikkoontumisesta huolimatta. Aamupalan siskoni kattoi melkoisen kaaoksen keskelle, mistä näki että hauskaa oli ollut.

Kiitos rakas sisko juhlista ja mitä parasta seuraavaa vuosikymmentä! 

2 kommenttia:

  1. No nyt näytti kyllä hauskoilta juhlilta! minullakin oli 30v-juhlissa karkkibuffet, tosin tähän verrattuna aika vaatimaton :D

    VastaaPoista
  2. Anne: Överiä sisko haki ja överin hän teki :D. Oli hauskaa kyllä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin