sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Piimäletut - lasten suosikki

yhteistyössä ARLA
"Ihania!" "Nää on tosi hyviä kun nää on päältä rapeita ja sisältä pehmeitä!" "Ja kun nää on paksuja." Tällaisia kommentteja sain lapsiltani, vaikka kerroin rehellisesti että paistamani letut oli tehty piimään. Viimeistään siinä vaiheessa tajusin miten tosissaan muksut olivat, kun tuumasivat että nämä ovat parempia kuin tavalliset. Vaativatpa että tehdään näitä pian uudestaan.
Ja tehtiinkin. Paistoin letut söpöpannuksi nimeämälläni ihanalla kirppislöydöllä.
Muksut nauttivat aamupalalettunsa makeina mamman vadelmahillon kanssa, me aikuiset herkuttelimme lettumme suolaisina. Ladoimme lettujen päälle kylmäsavulohta, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa. Hiukan blinityyliin. Oikein hyvää niinkin!

Lisäys 18.2. Lastemme pappa soitti minulle konsultaatiopuhelun koskien lettuja. Hän oli halunnut tarjota hiihtolomalle tuleville herkkuhetken ja paistanut nämä letut isolla pannulla. Hankalaa oli kuulemma ollut. Suosittelemmekin paistamaan nämä letut pikkukolopannulla, sillä taikina on kovasti paksu ja isona varmasti hankala käsitellä. 
PIIMÄLETUT
noin 20 pientä

1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
5 dl Arla vähälaktoosista AB-piimää

paistamiseen:
Arla laktoositonta meijerivoita

Sekoita aineet keskenään.
Anna seistä puolisen tuntia.
Laita voita lettupannun koloon.
Lusikoi päälle sopivasti taikinaa.
Paista keskilämmöllä välillä kääntäen. .

22 kommenttia:

  1. Hapanmaitotuotteet antaa kyllä ihanan maun lettuihin. (Samoin skumppa...) Mä teen yleensä letut rahkasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, täytyy kyllä kokeilla tehdä letut piimään!

    VastaaPoista
  3. Minni mihinpä skumppa ei menisi :)

    Kermaruusu ole hyvä!

    VastaaPoista
  4. mullakin odottelisi tuolla pikkulettupannu jossa olen toistaiseksi sanaut paistettua vain (täydellisen symmtrisiä) kananmunia. Taitaa olla lettukestien paikka!

    VastaaPoista
  5. Ariela kananmunien paistoon tämäkin pannu on erinomainen. Paistopinnasta tulee ihanan rapea kun paksuudesta johtuen keltuainen jää vielä tosi valuvaksi.

    Elina suosittelen! ja mukulat kans!

    VastaaPoista
  6. Mokkoosia! Lapsuuden herkku. Mummun reseptillä olen paistellut omillekin tyttärille, ja kyllä maistuu

    VastaaPoista
  7. Hauska nimi! Viikonloppukokki onko teidänkin resepti näin simppeli? Joihinkin piimälettuihin laitettiin nopealla googletuksella hirveästi sokeria.

    VastaaPoista
  8. Mummun reseptillä tehtyihin laitetaan sokeria jopa desi, mutta toisaalta niitä ei syödä hillon kanssa vaan ihan pelkiltään. Olen laittanut myös hieman suolaa. Taikina on rakenteeltaan muutoinkin vähän raskaampi, siihen tulee enemmän kananmunaa ja jauhojakin.

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Hyvä pointti tuo hillottomuus sokerisissa letuissa.

    VastaaPoista
  10. No söpöjä ovat, nimenomaan. Ja miten simppeli ohje. Bliniajatus alkoi heti kiehtoa!

    VastaaPoista
  11. Päältä rapea ja sisältä pehmeä on just se oikee ! <3

    VastaaPoista
  12. Näyttää ihanilta <3 Perinteisen näköisiä lettuja!

    VastaaPoista
  13. Hitto, mun pitää lähteä kirppikselle pannuostoksille. Mulla on ollut joskus tuollainen, mutta mihin ihmeeseen olen kadottanut sen. Letut vaan maistuu parhaalta juuri tuossa koossa :)

    VastaaPoista
  14. Lapsena tehtiin piimälettuja, joihin laitettiin myös sokeria. Ohje oli simppeli kuppi sitä ja toinen tätä-tyyliin, mutten enää muista. Nättejä lettuja!

    VastaaPoista
  15. Ihanan näköiset. Minä tykkää juodakin piimää aina välillä, mutta kun sitä ei uppoa muihin talossa niin tuppaa menemään osa hukkaan. Tässähän olisi oiva ohje käyttää tölkki loppuun!

    VastaaPoista
  16. Kiva idea syödä letut myös suolaisena versiona :)

    VastaaPoista
  17. Johanna: Voithan sä myös siivota kaapit ;)

    Minna meillä taas ei piimä uppoa kellekään pelkälteen juotuna.

    Kiitokset kaikille herkullisuus hehkutuksista!

    VastaaPoista
  18. Piimä on jännä; se sopii erinomaisesti juurikin leivontaan, mutta pelkästään sitä ei tule oikein juotua. Muistan sen lähinnä kouluruokaloista. Mutta ehkä siitä voisi nyt keksiä jotain ihan uutta. Letuista on hyvä aloittaa, ei voi mennä pieleen :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin